16 Şubat 2018 Cuma

Citroën Berlingo


Citroën'in küçük ticari aracı Berlingo yeni nesil modellerine kavuştu. Yeni platformla birlikte otomobillere daha da çok yaklaşan aracın iç mekanı kullanışlılığından bir şey kaybetmemiş.

Ana hatlara bakıldığında ticari araç çizgisini bozmadığı görülen Berlingo'nun yükselen kaput çizgisi daha heybetli bir duruş sergilemesini sağlıyor. C3'ü andıran ön kısımda çift katlı farlar kullanılırken yanda Air Bump kullanıldığı görülebiliyor. Tavan rayları da diğer Citroën modellerine göz kırpan aracın bagaj kapağı camı, kapaktan ayrı açılabilmeye devam ediyor.


İç mekanı çok daha şık görünen yeni nesil Berlingo'nun direksiyon simidi ve gösterge paneli diğer modellerde de kullanılıyor. Dokunmatik ekran orta konsolun üstüne alınırken otomatik şanzımanlı araçlarda vites kolu yerine yuvarlak bir selektörün görev yaptığı görülebiliyor. Çift torpido gözü sunan aracın ön yolcu hava yastığı, C4 Cactus'te olduğu gibi ön camın üzerine alınmış.

4.4 ve 4.75 metre uzunluğunda iki farklı seçeneğe sahip olan Berlingo'nun uzun versiyonu 7 kişilik oturma kapasitesi sunuyor. Dışarıdan bakıldığında tek parça olan cam tavanı iç mekanda üç parçalı olarak görülürken uzun seçenekte 3. koltuk sırasının sökülebilmesi kullanışlılığı artırıyor.


Söz kullanışlılıktan açılmışken EMP2 platformuna kavuşan modelin düz bir zemine ve toplam hacmi 186 litreyi bulan 28 adet göze sahip olduğunu belirtelim. Kısa modelde 775 litre olan bagaj hacmi uzunda 1.050 litreye ulaşıyor.

Yürüyen aksam konusunda PSA grubunun en yenilerini kullandığı görülen yeni Berlingo'nun turbo beslemeye sahip motorlarından benzinli olanı 1.2 litre hacimli ve hem 110 hem de 130 beygir güç üretebilen seçeneklere sahip. 1.5 litre hacimli Diesel üniteninse 75, 100 ve 130 beygir gücünde seçenekleri bulunuyor. Motor ve donanım seçeneğine göre 6 ileri vitesli manuel veya 8 ileri vitesli otomatik şanzıman sunuluyor.

Kia Ceed


Yanlış görmüyorsunuz. Kia, C segmentinde yer alan modeli cee'd'in ismini Ceed yaptı. Bu arada otomobilin üçüncü nesline kavuştuğunu da hatırlatayım. Yeni araç yeni motorlarıyla iddialı geliyor.

Biraz daha ağırbaşlı bir tasarıma kavuşan otomobilin agresif duran ön tamponunda gündüz aydınlatmaları yer alırken LED farlar çamurluklara doğru uzanıyor. C sütununda kardeşi Hyundai i30'un etkileri görülen otomobilin sade duran arka kısmında spoiler ve LED stoplar dikkat çekiyor. 15, 16 ve 17 inç çaplı jantlar donanım seviyesine göre sunuluyor.


İç mekanda da sadelikten ödün vermeyen Kia, bu bölümde de tanıdık çizgiler kullanmış. Artık yarı otonom sürüş sistemiyle donatılabilen aracın sportif paketli versiyonlarında metal pedal seti ve yüksek yan desteklere sahip ön koltuklar bulunuyor. Metal görünümlü trim parçalar iç mekana az da olsa renk katmış. Bagaj hacmi de 395 litreye ulaşmış.

Kaputu altında Hyundai i30'un turbo beslemeye sahip motorları görev yapan Ceed'in 1.4 litre hacimli benzinli motoru 140 beygir güç üretebilirken 1.6 litre hacimli Diesel ünitenin 115 ve 136 beygir güç üretebilen iki seçeneği mevcut.


Atmosferik emişli tek motor olan 1.4 litre hacimli makine 100 beygir güç üretebilirken 1 litre hacimli turbo benzinli 120 beygir gücünde. Motor seçeneğine göre 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman donanıma eklenebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımansa standart.

14 Şubat 2018 Çarşamba

Mercedes-Maybach S Serisi


2014 yılının sonlarında tanıtılan en lüks S Serisi modeli makyajlandı. Tasarım değişikliklerinin yanında daha geniş bir iç mekan da sunan Mercedes-Maybach S Serisi'nde artık çift renkli gövde alınabiliyor.


Makyajla birlikte yenilenen ön panjur ve daha sportif bir görünüm sunmaya başlayan ön tamponun haricinde yeni jant seçeneklerine de kavuşan aracın çift renkli gövdesi 9 farklı renk kombinasyonu sunuyor.

Uzun aks mesafeli standart S Serisi modellerinden 250 mm daha uzun olan otomobilin iç mekanında da farklı renkte deri döşemeler ve trim parçalarının yanında arka bölüm için yeni koltuklar ve daha fazla LED aydınlatma bulunuyor.


Kaput altında iki motor seçeneği bulunan aracın 4 litre hacimli V8 ünitesi 470 beygir güç, 700 Nm tork üretebilirken 6 litre hacimli V12 motor, 630 beygir güç, 1.000 Nm tork üretebiliyor. Her iki motor da çift turbo beslemeli.

Mercedes-AMG G63


Yeni nesil Mercedes G Serisi'nin tanıtımından bir ay sonra ailenin ilk AMG logolu seçeneği de geldi. Daha güçlü bir görünüm sunan G63'ün sunduğu motor gücü de bu görünümü destekler nitelikte.


Panamericana ön panjura benzeyen yeni burnunun altında daha geniş hava girişleri sunan bir tampon bulunduran aracın çamurlukları da genişlemiş. 22 inçe kadar çıkan jant çapları ve hafifçe elden geçirilen arka tampon da yenilikler arasında. Bu arada arka tekerleklerin önünde yer alan egzoz çıkışlarının da geri döndüğünü belirteyim.


İç mekanda genel olarak standart G Serisi hatları görülse de standart donanım daha zengin. Kapı eşikleri ve koltuk sırtlıklarında AMG logoları görülürken direksiyon simidinin hem alt hem de yanları düzleştirilmiş. Ayrıca metal pedallar ve karbon fiber kaplamalar da araçla birlikte sunuluyor.


Gelelim kaput altında. G63'ün çift turbo beslemeye sahip, 4 litre hacimli V8 motoru 585 beygir güç, 850 Nm tork üretebiliyor. 9 ileri vitesli otomatik şanzıman ve standart konumda gücün %60'ını arka aksa ileten dört tekerlekten çekiş sistemi sayesinde 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 220 km/s'te sınırlansa da opsiyonel olarak bu sınır 240 km/s'e alınabiliyor.

Mercedes-Benz C Serisi


Mercedes'in en şık modellerinden olan C Serisi makyajlandı. Bu şıklığın farkında olan Alman üretici, operasyonu büyük tutmasa da iç mekanın aldığı şekil sayesinde model, yeni nesil Mercedes araçları arasıdna bir yer bulmuş durumda.


84 adet tekli LED birimine sahip olan yeni farlar, AMG versiyonlarında sunulan elmas desenli ön panjur, elden geçirilen tamponlar, farklı iç desene sahip stoplar ve yeni jant seçenekleri dışında dışarıda görsel bir yenilik bulunmuyor.


İç mekan da genel hatlarıyla aynı kalsa da dijital gösterge paneli, 10.25 inç büyüklüğe sahip bilgi-eğlence ekranı ve dokunmatik kumandalara sahip yeni direksiyon simidi dikkat çeken yenilikler arasında. Hız sabitleme sistemi de artık direksiyon simidinden kumanda edilirken iç mekanda kullanılan döşeme ve kaplama seçeneklerinde de yenilikler mevcut.


Motor seçenekleri henüz açıklanmamış olan otomobilin daha güçlü ve tutumlu ünitelere sahip olacağı açıklandı. Bunların arasında büyük ihtimalle, geçtiğimiz haftalarda A Serisi'nde tanıtılan 1.3 litre hacimli benzinli motor da bulunacak.

BMW X4


BMW'nin genç sayılabilecek SUV modeli X4 yeni nesline kavuştu bile. Henüz 4 yaşında olan modelin yerine gelen otomobil daha büyük boyutlar ve daha fazla teknolojik donanımla sahip olacak.

Yeni nesil aracın tasarımında büyük yenilikler yok. Genel olarak köşeli hatlar kullanan X4'ün ön bölümünde daha büyük panjur dikkat çekerken 18 ile 21 inç arasında çaplara sahip jantlar, bagaj kapağı camının üzerine yerleştirilen spoiler ve uzayan stoplar duruşu biraz farklılaştırmış.


İç mekana geçildiğinde de güncel BMW modellerinden esinlendiği görülen otomobilde kullanılan gösterge paneli, direksiyon simidi ve orta konsol kumanda panelleri gibi kalemlerin tanıdık olduğu söylenebilir. Boyu 76, eni 36 ve aks mesafesi 53 mm uzayan aracın iç hacmi de bu sayede artışta.

Kaput altında da yenilik sunmayan X4'ün tamamı turbo beslemeye sahip motorlarından 2 litre hacimli benzinli olanları 184 ve 252 beygir güç üretebilirken Diesel olanları 190 ve 231 beygir gücünde.


3 litre hacimli motorlardan benzinli olanı 360 beygir gücündeyken Diesel motorun 265 ve 326 beygir gücünde seçenekleri mevcut. Bütün seçeneklerde dört tekerlekten çekiş sistemi alınabilirken 8 ileri vitesli otomaitk şanzıman da standart donanımda yer alıyor.

11 Şubat 2018 Pazar

Nissan Qashqai 1.6 dCi X-Tronic Sky Pack


Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de büyük satış başarısına ulaşan Nissan Qashqai makyajlandı. Ön bölümde yoğunlaşan değişiklikler sonucuna tazelenen görünüm iç mekana pek uğramamış olsa da aracın izolasyon konusunda çok daha başarılı olduğu söylenebilir. Teknik anlamda da büyük bir yeniliği yokmuş gibi görünen Qashqai'nin başarısı devam edecek mi?