9 Kasım 2019 Cumartesi

Rolls-Royce Cullinan Black Badge


Lüks dediğimizde aklımıza gelen ilk otomobil üreitilerinden olan Rolls-Royce 2018 yılında ilk SUV modeli Cullinan'ı tanıtmıştı. Kulağa garip gelecek ama şimdi de İngiliz üretici bu modelin yüksek performanslı seçeneğini ortaya çıkardı.


Donanım ismine sadık kalarak aracın bütün krom yüzeylerini siyaha boyayan Rolls-Royce bu şekilde ön panjur, cam çerçeveleri, farların iç bölümleri, egzoz çıkışları ve hatta Spirit of Ecstasy'yi bile bu renkte sunuyor. 22 inç çaplı jantlar versiyona özel olarak üretilirken kırmızı renkli kaliperler ve sarı renkli yan trim çizgisi gövde rengiyle kontrast oluşturmuş.


İç mekanı da siyah renkli deri ve alüminyum trim parçalarına sahip olan otomobilde yer yer sarının da kullanıldığı görülebiliyor. Starlight tavan iç kaplamasını Cullinan'a getiren Back Badge'de 1.344 fiber optik kabloya sahip bu donanıma kayan yıldız özelliği de eklenmiş. Ayrıca bagajda gizlenebilen katlanabilir piknik sandalyeleri de sarı renkli.


Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 6.75 litre hacimli V12 motoru koruyan araç artık 600 beygir güç, 900 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sisteminin yanında 2.753 kg'lık ağırlığa sahip olan model 0'dan 100 km/s sürate 5.2 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış.

8 Kasım 2019 Cuma

Buick Enclave


GM'in Çin'de en popüler markası olan Buick, Enclave'in yeni modellerine kavuştu. Bu ülke için tasarlanan aracın tanıtımı sırasında en üst donanım paketi olan Avenir kullanıldı.


Ön bölümde Opel ile olan bağlantılarını gizlemeyen araçta çift katlı far tasarımı kullanılmış. Geniş ön panjur ve yanlarda daha da yuvarlaklaşan hatlar şık bir duruş sağlarken D sütununun siyaha boyanması biraz garip olmuş.


Üç koltuk sırasına sahip olan modelin iç mekanı da Opel'den izler taşıyor. Şık bir dokunmatik ekrana sahip olan Enclave'in vites kolu yerini düğmelere bırakmış. Üç koltuk sırası sunan araçta ikinci sıra iki adet tekli veya üçlü koltuk olarak alınabiliyor.


Kaputu altında 2 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motor görev yapan Enclave 230 beygir gücünde. 9 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunulurken opsiyonlar arasında dört tekerlekten çekiş sistemi bulunuyor.

Geely Icon


Geely'nin SUV model sayısı giderek artıyor. Aynı ismi taşıyan konseptinin ardından tanıtılan Icon, dikkat çekici tasarımıyla hem dikkat çekiyor hem de bazı Citroën modellerine göz kırpıyor.

Köşeli hatları kendine özgüymüş gibi dursa da modelin çift katlı far tasarımı, yatık soplarının biçimi ve AirBump gibi duran yan korumaları Citroën tasarımlarını hatırlatan noktalar. Kontrast tavan rengi ve çamurlukları çevreleyen karakter çizgileriyse ilgi çekici.


İç mekanda da Fransız havası estiren modelde açık renkli döşemelerin haricinde alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, dijitlal gösterge paneli, geniş dokunmatik ekran ve panoramik cam tavan gibi donanımlar mevcut.

Kaputu altında 1.5 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli bir motor barındıran araç hakkında detaylı performans verileriyse henüz açıklanmadı.

Toyota Raize


Toyota'nın SUV modellerine yeni bir katılım oldu. Markanın kardeş firması Daihatsu'nun Rocky modelini temel alan otomobil Japonya'da tanıtıldı. Raize, Toyota'yı B segmentinde temsil edecek.

Köşeli hatlarıyla dikkat çeken modelin ön bölümünde markanın aşağıya doğru genişleyen panjuru ve LED farlar görülebiliyor. Şişkin çamurluklar kapı altlarında birbirine bağlanırken kontrast renkte alınabilen tavan duruşu biraz daha renklendirmiş.


İç mekanda modern ve sade bir duruş sergileyen otomobilde şık bir direksiyon simidi, geniş bir dokunmatik ekran ve açık renkli trim parçaları gibi detaylar sunuluyor. Ayrıca gösterge panelinin de dijital olduğunu belirtelim. 3.995 mm boya sahip aracın bagaj hacmi 370 litre.

Kaputu altında turbo beslemeli, 1 litre hacimli, benzinli bir motor bulunduran Raize 98 beygir güç, 140 Nm tork üretebilitor. Sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) standart olarak sunulurken dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyonlar arasında yer alıyor.

Kia Futuron


Kia'nın tasarım çalışmaları dikkat çekmeye devam ediyor. Güney Kora merkezli üreticinin coupé-SUV gövdeli aracı hem elektrik motorlu hem de otonom sürüş teknolojilerini destekleyen temellere sahip.

Keskin hatlardan oluşan çizgileriyle dinamik duran konseptte çok parçalı LED aydınlatma grubui dev jantlar, yerden yüksek yapı, 3 metreyi bulan aks mesafesi, yan aynaların yerini alan kameralar ve cam tavan gibi detaylar bulunuyor.


İç mekanda dört koltuk sunan aracın bu bölümde fiziksel düğmeler sunmaması artık alışılmış bir şey olsa da 4. seviye otonom sürüşün getirisi olan ortadan kaybolabilir direksiyon simidi farklı bir yapı sunuyor. Hatta kendisi de bir dokunmatik ekran olaran parçaya direksiyon demek bile zor.

Elektrik motorları ve büyük bir pile sahip olduğu söylenen aracın teknik verilerini paylaşmayan Kia, Çin'de tanıttığı bu modelin dört tekerlekten çekişli olduğunuysa doğruladı.

Ford Mustang Lithium


Ford'un bu yıl SEMA'da tanıttığı araçlar arasında ilginç bir Mustang de bulunuyor. Aslında şovun en popüler araçlarından olan Mustang'in bu seçeneği kaputu altında yer alan güç ünitesiyle fark yaratmış.


25 mm alçaltılmış gövde, 20 inç çaplı jantlar, splitter, yan etekler ve difüzörle birlikte şeffaf kısımlara sahip kaput gibi özel karbon fiber parçalara kavuşan modelde Shelby GT350R'dan alınmış Brembo armalı fren sistemi görev yapıyor.


İç mekanında mavi renkli trim parçaları, Recaro koltuklar ve orta konsolun büyük bölümünü kaplayan, dik yerleşime sahip dokunmatik ekran aracın sahip olduğu performansı ve gücünü nasıl ürettiğini açıklar nitelikte.


Kaputun altında kule gergisiyle birlikte Webasto'dan alınmış bir elektrik motoru bulunan araç 800 Volt altyapıya sahip. 900 beygir güç, 1.355 Nm tork üretebilen modelin en ilginç özelliğiyse sahip olduğu 6 ileri vitesli manuel şanzıman.

5 Kasım 2019 Salı

BMW M2 CS


Birçoğumuz BMW'nin sportif seçeneklerinden M3 ve M4'ün yeni nesil modellerini beklerken Alman marka M2 Competition'ın daha da yüksek performanslı bir versyionunu tanıttı. 2.200 örneği üretilecek model sadece 2020 model olarak sunulacak.

Görünümünde ufak tefek değişiklikler yapılmış olan otomobilin tavan, kaput, splitter, spoiler, difüzör ve yan aynaları karbon fiberden üretilmiş. 19 inç çaplı jantlarsa altın renkli olarak alınabiliyor. Misano Mavi isimli gövde rengi de bu modele özel olarak sunuluyor.


İç mekana geçilirken kapı eşiklerinde M2 CS logosuyla karşılaşılan otomobilde karbon fiber trim parçaları ve Alcantara döşemeler görülebiliyor. Ayrıca sırtlık kısmında boşaltmalar olan sabit kafalıklı ön koltuklarda M renklerinin kullanıldığı görülebiliyor.

Opsiyonel olarak sunulan karbon seramik fren diskleri alınmasa bile kırmızı renkli kaliperler ve önde 400, arkadaysa 380 mm çaplı disklerle gelen otomobilde 4 ve 6 pistonlu kaliperler görev yapıyor.


Asıl gelişimi kaputu altında yaşanan modelin çift turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli motoru 450 beygir güç, 550 Nm tork üretebiliyor. M2 Competition'da alduğu gibi 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla donatılabilen M2 CS'in maksimum sürati 280 km/s'te sınırlandırılmış. 0-100 km/s hızlanmaysa seçilen şanzımana göre 4.2 veya 4 saniye sürüyor.

4 Kasım 2019 Pazartesi

Mitsubishi L200 Premium 4x4


Mitsubishi'nin popüler pick up modeli L200 makyajlandıktan sonra Türkiye'nin de yolunu buldu. Avrupa pazarları için geliştirilen 2.3 litre hacimli turbo Diesel motorla donatılan model çok daha etkileyici bir tasarıma kavuşmuş olsa da güç ve tork kaybetmiş. Arazi kabiliyeti de geliştirilen araç bakalım genel olarak ne yönde değişmiş.

Hyundai Grandeur / Azera


Hyundai'nin büyük sedan modeli Grandeur makyajlandı. Bazı pazarlarda Azera ismiyle pazarlanan otomobilin barındırdığı yenilikler aslında yeni bir nesil yaratmaya yetecek yoğunlukta.


Önde çok farklı bir tasarım dili benimseyen Hyundai, küçültülen LED farları büyük ön panjurda yer alan ünitelerin bir parçası gibi tasarlamış. Modelin arkasını sadece karanlık fotoğraflarda gösteren üretici, bu bölümde boydan boya yerleştirilen LED stop ve hem kısa yapılı hem de yatık bir bagaj kapağı kullandığını gizlememiş.


İç mekanda da büyük değişiklikler sunan Grandeur çift renkli alınabilen bir kokpite sahip. Dijital gösterge paneli, geniş dokunmatik ekran, gizlenmiş havalandırma ızgaraları ve geniş vites konsolu dikkat çekerken şanzımanın düğmeler yardımıyla kumanda edildiği dikkatli gözlerden kaçmıyor.


Kaputu altında ilk etapta büyük değişiklikler bulunmayacak araçta görev yapan 2.5 litre hacimli ünite 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilirken içten yanmalı motoru 2.4 litre hacimli olan hibrit seçenek 52 beygir gücünde bir elektrik motoruna da sahip. 3 litre hacimli V6 motorsa LPG ile çalışabiliyor.