10 Mayıs 2018 Perşembe

Rolls-Royce Cullinan


SUV segmentlerinin büyümesi son yıllarda baş döndürücü bir hal aldı. Durumun ne kadar ciddi olduğu, daha önce bu tip araçlardan uzak duracağını açıklayan üreticilerin birer birer pes etmesinden anlaşılıyor. İşte o üreticilerden bir tanesi olan Rolls-Royce ve SUV modeli Cullinan.


Önden bakıldığında yükseltilmiş bir Phantom'a benzediği söylenebilecek aracın arka kapıları geriye doğru açılmaya devam ediyor. Bagaj bölümündeyse kapağın iki parçalı olarak açıldığı gözlerden kaçmıyor. 22 inç çaplı jantlar ve yüksekliği ayarlanabilen süspansiyon sistemi donanıma eklenmiş.


5.341 mm boya, 2.164 mm genişliğe ve 1.835 mm yüksekliğe sahip olan devin aks mesafesi 3.295 mm. 2.660 kg ağırlığa sahip olan modelin 540 mm derinlikte su birikintilerinden geçebildiği açıklandı. Phantom platformu sayesinde direksiyonel arka aks da standart.


İç mekanda da tipik Rolls-Royce çizgilerini devam ettiren Cullinan'ın arka koltukları iki veya üç kişilik olarak alınabiliyor. Bagaj hacmi 560-600 litre arasındayken bir Rolls-Royce modelinde ilk defa sunulan katlanabilir arka koltuklar sayesinde bu hacim 1.930 litreye kadar yükseliyor. Starlight tavan iç kaplamasını tercih etmeyen müşteriler için panoramik cam tavan da sunuluyor.


Kaputun altında yer alan çift turbo beslemeli, 6.75 litre hacimli V12 motor 571 beygir güç, 850 Nm tork üretebilirken 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart donanımda bulunuyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi açıklanmayan otomobilin maksimum süratiyse 250 km/s'te sınırlandırılmış.

1 yorum:

  1. Ha gayret! Bir SUV'de Pagani'den ve ya Koenigsegg'ten bekliyoruz!

    YanıtlaSil