27 Aralık 2018 Perşembe

Jeep Grand Commander


FCA grubunda Chrysler gibi geleceği pek parlak görünmeyen markalar olsa da bazı logoları etrafta daha sık görebileceğiz. 2019 yılına güçlü girmesi beklenen markalardan biri de Jeep.


A.B.D. merkezli üreticinin ilk etapta sadece Çin pazarında sunulacak olan büyük SUV modeli Grand Commander, 4.88 metre boyuyla büyük bir araç. İlk bakışta dikkat çeken ön panjur ve LED farlarıyla Jeep armasına sahip olduğunu belli eden araçta üst bölümü düzleştirilmiş çamurluklar, kalınca bir D sütunu, dik inen bagaj kapağı ve şık görünen egzoz çıkışları kullanılmış.


İç mekanda ailenin diğer modellerine gönderme yapan Grand Commander şık duran havalandırma ızgaraları ve üç koltuk sırasıyla farklılaşsa da geriye kalan bölümlerde diğer Jeep modellerinin etkisi hissediliyor. Panormik cam tavana sahip aracın arka bölümünde havalandırma kanalları tavana yerleştirilmiş.


Kaputu altında 2 litre hacimli, turbo beslemeli bir benzinli motor kullanılan otomobil 235 beygir güç, 350 Nm tork üretebiliyor. 9 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan Grand Commander önden veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor.