14 Mayıs 2011 Cumartesi

Hyundai i40


Station wagon versiyonu geçtiğimiz Cenevre otomobil fuarı sırasında sergilenen Hyundai i40'ın sedan versiyonu da Barcelona'da tanıtıldı. Markanın yeni tasarım dilini yansıtan bir otomobil olarak dikkat çeken i40 zengin donanımı ve güçlü motorlarıyla dikkat çekiyor.

4.740 mm boy, 1.815 mm en, 1.470 mm yükseklik ve 2.770 mm aks mesafesine sahip olan otomobil 503 litre hacim sunan bir bagaj bölümüne sahip. 16, 17 ve 18 inç çaplı jant seçenekleri sunan aracın fren diskleri önde 320, arkadaysa 300 mm çapında.

Donanım olarak sınıfının üzerinde konumlandırılacağı belirtilen otomobilde ısıtmalı arka koltuklar, havalandırmalı ön koltuklar, LCD gösterge paneli, geri görüş kamerası, Bluetooth bağlantısı, panoramik cam tavan, ses kontrollü navigasyon sistemi ve park yardımcısı gibi aksesuarlar bulunacak.

İlk etapta 5 değişik güç seviyesi sunan 3 motor seçeneğiyle satışa sunulacak olan i40'ın benzinli motor seçenekleri 1.6 ve 2 litre hacimli. Küçük hacimli motor 135 beygir güç, 164 Nm tork üretebilirken Büyük hacimli motorun 166 ve 177 beygir gücünde iki versiyonu bulunuyor. Aynı durum 1.7 litre hacimli turbo Diesel motor için de geçerli. Düşük güç sunan versiyonu 115 beygir güç, 260 Nm torkla yetinirken yüksek çıkışlı ünite 136 beygir güç, 325 Nm tork üretebiliyor.

Tamamı 6 ileri vitesli olan manuel ve otomatik şanzıman seçenekleriyle sunulacak olan aracın otomatik şanzımanı 136 beygir gücündeki turbo Diesel ve 2 litre hacimli motorlarında tercih edilebiliyor. Motorların performans ve tüketim değerleriyse şu şekilde:

1.6 litre benzinli: Maksimum sürat: 195 km/s, 0-100 km/s hızlanma: 11.6 saniye, ortalama tüketim: 6 L/100 km.
1.7 litre turbo Diesel (115 beygir): Maksimum sürat: 190 km/s, 0-100 km/s hızlanma: 12.9 saniye, ortalama tüketim: 4.3 L/100 km.
1.7 litre turbo Diesel (136 beygir): Maksimum sürat: 198 km/s, 0-100 km/s hızlanma: 10.6 saniye, ortalama tüketim: 4.5 L/100 km.
2 litre benzinli (166 beygir): Maksimum sürat: 203 km/s, 0-100 km/s hızlanma: 10.5 saniye.
2 litre benzinli (177 beygir): Maksimum sürat: 210 km/s, 0-100 km/s hızlanma: 9.7 saniye, ortalama tüketim: 6.8 L/100 km.


Mostro Di-Potenza SF22


A.B.D. merkezli üretici 215 Racing, Lamborghini tarafından desteklenen bir proje sonucunda hayat bulan Indomable isimli konsepti seri üretime almak üzere. Daniel Chincilla tarafından tasarlanan araç, 215 Racing'in alt markası Mostro Di-Potenza tarafından üretilecek.

Köşeli tasarımı ve yukarıya doğru açılan kapılarıyla tam bir Lamborghini olan otomobilin boyu 4.460, eni 1.905 ve yüksekliği 1.230 mm. 2.650 mm uzunluğunda aks mesafesine sahip olan otomobil 20 inç çaplı jantlarla donatılmış.

Karbon fiber ve kevlar kullanımı sayesinde ağırlığı 1.400 kg'ın altında tutulabilen aracın GM'den alınan 9.4 litre hacimli motoru çift turbo besleme yardımıyla 2.000 beygir güç, 2.710 Nm tork üretebilmekte. 0'dan 100 km/s sürate 2.5 saniyede ulaşabilen otomobil 6 ileri vitesli sıralı şanzımana ve 426 km/s'lik bir maksimum sürate sahip.

11 Mayıs 2011 Çarşamba

MR Cardesign Volkswagen T5


Geçtiğimiz yıl Volkswagen T5 temelli bir kit çalışması tanıtan MR Cardesign sunduğu bu kiti geliştirdi. Görünümde yaratılan ufak tefek farklılıklarla kendisini belli eden yeni ürünler motoru da biraz daha güçlendirmiş.

Aracın ön tamponu altına bir splitter ekleyen firma yan eteklerle birlikte arka tampon altına da bir spoiler yerleştirmiş. 22 inç çaplı jantlarla donatılan T5'in süspansiyon sistemi 10 cm'ye kadar alçaltılabiliyor. Farlarına LED gündüz aydınlatması uygulanan aracın egzoz sistemi dört çıkışlı bir üniteyle değiştirilirken ön panjur da yeniden şekillendirilmiş.

Standart modelde 180 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen çift turbo beslemeli Diesel motoru da modifiye eden MR Cardesign daha önceki versiyonunda 200 beygir güç aldığı bu üniteden artık 208 beygir güç, 487 Nm tork elde edebiliyor.

Piecha Accurian RS


2011 yılı başında tanıtılan yeni nesil Mercedes SLK için geliştirilen modifikasyon kitleri yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. İşe görsel bir kitle başlamayı tercih eden Piecha Design motor üzerinde oynama yapmamış.

Aracın ön tamponu altına bir splitter ekleyen firma yan etekleri hava girişli modellerle değiştirirken arka tamponun alt kısmına eklemeler yapmış. Tampon altına bir de difüzör ekleyen tasarımcılar bu parçanın her iki yanına ikişer adet egzoz çıkışı yerleştirmiş. Daha çok BRABUS modellerinde görmeye alıştığımız ve yanlarda bulunan LED aydınlatmalar da her yan eteğe uygulanabiliyor.

19 inç çaplı jantlarla donatılan SLK'nın süspansiyon sistemi de 25 mm alçaltılırken tavan açma sistemine eklenen yeni yazılım sayesinde bu parça 60 km/s sürate kadar açılıp kapanabiliyor.

Volkswagen Passat BlueMotion


Volkswagen, Passat ailesinin en cimri üyesinin artık daha da cimri olduğunu açıkladı. Teknik olarak bir yenilik sunmayan otomobilin görünmeyen yerlerinde yapılan iyileştirmeler tüketim düşüşünün en büyük nedeni.

Aerodinamik yapısı iyileştirilirken Start/Stop sistemini standart donanımda sunan Passat BlueMotion daha alçak süspansiyon sistemi ve düşük yuvarlanma direncine sahip lastikleriyle dikkat çekiyor.

1.6 litre hacimli turbo Diesel motoru 105 beygir güç, 250 Nm tork üretebilen otomobilin sedan versiyonu 0'dan 100 km/s sürate 12.2 saniyede ulaşırken maksimum sürati 198 km/s olarak açıklanıyor. Station wagon tercih eden müşteriler hızlanmayı aynı sürede tamamlasa da maksimum 196 km/s sürat yapabiliyor.

Yapılan yeniliklerin ardından sedan modelinde 4.1 litre/100 km seviyesine indirilen ortalama yakıt tüketimi station wagon gövdede 4.3 litre/100 km olarak gerçekleşiyor.

Otomobilin Almanya pazarında başlangıç fiyatı 26.450 Euro olarak açıklandı.

10 Mayıs 2011 Salı

Méganeomani


Méganeomani devam ediyor! Geçtiğimiz yıl başlayan ve Renault'nun Mégane modellerini daha dinamik bir kitleye tanıtma amacı güden organizasyon Amerikan profesyonel basketbol ligi NBA ile yapılan ortaklıkla yeni bir boyut kazandı.

Bu ortaklığın ilk reklamlarını panolarda görmemizin ardından 9 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul Su Ada'da düzenlenen organizasyonla Mégane CC'nin de Türkiye lansmanı gerçekleştirilmiş oldu.

Athena'nın konseriyle şenlenen gecenin sunucuları, basketbolseverlerin yakından tanıdığı Murat Murathanoğlu ve Kaan Kural ikilisinden başkası değildi. Organizasyonun şeref konuklarıysa gerçekten bombaydı. NBA'de şampiyonluk kazanan ilk Türk sporcu Mehmet Okur ile birlikte artık bir efsane olan pivot Kareem Abdul Jabbar, izleyenleri, Mégane CC ile birlikte Méganeomani felsefesi hakkında da bilgilendirdi.

Tanıtımda hazır bulunan ve daha önce Horace Grant tarafından imzalanmış Mégane CC'yi imzalayan ikili daha sonra küçük bir basketbol şovu yaparak davetlilere parke sahalardan güzel görüntiler sundu. Bu coşkulu havanın yakalanmasında Cleveland Cavaliers dansçı kızlarının etkisi de göz ardı edilmezdi.

Gece boyunca çektiğim fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.

Volkswagen Golf GTI Edition 35


Volkswagen'in efsanevi hatchback modeli Golf'ün bir o kadar ünlü GTI modeli 35 yaşına bastı. Bu olayı özel bir versiyonla kutlamayı seçen marka, aracın ilk fotoğraflarıyla birlikte birkaç teknik verisini basınla paylaştı.

Özel tasarımlı 18 inç çaplı jantları ve kırmızı fren kaliperleriyle kendisini belli eden otomobilin ön çamurluklarında "35" sayısı göze çarpıyor. Yan aynaları siyaha boyanan aracın iç mekanına geçilirken kapı eşiklerinde de "35" logosu göze çarpıyor. İç mekanda sunulan sportif koltukların sırt bölgesinde de kullanılan sayı haricinde golf topu şekilli vites topuzu da dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor.

İç mekanında da yan aynalarda olduğu gibi piyano siyahı kaplamalar bulunan aracın ön tamponu da yeniden şekillendirilerek daha köşeli bir tasarıma kavuşturulmuş.

Motorunda da küçük bir modifikasyon çalışması yapılan özel modelin turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli ünitesi 235 beygir güç üretebiliyor.

SR Ferrari 458 Italia Zeus


Ferrari'nin sık süper spor otomobili 458 Italia için sunulan kitlere bir yenisi eklendi. Kanada merkezli firma tarafından tanıtılan bu araç aslında tanıdık parçalardan oluşuyor.

NOVITEC Rosso ve Akrapoviç tarafından üretilmiş parçalarla donatılmış olan araçta karbon fiberden üretilmiş splitter ve ön deflektörler, yan etekler, arka difüzör ve motor kaputunun üzerinde küçük bir spoiler bulunuyor.

Önde 21, arkadaysa 22 inç çaplı jantlarla donatılan bu 458 Italia'da siyah renkli tavanla birlikte Akrapoviç marka egzoz sistemi görev yapıyor. Aracın yola daha da iyi yapışması için alçaltılan süspansiyon sistemi de NOVITEC Rosso tarafından üretilmiş.

Dartz Prombron Nagel


Rus özel araç üreticisi Dartz Prombron, Gray Design ile birlikte zırhlı sportif sedan gibi ilginç bir konsepte imza attı. Dikkat çekici bir görünüme sahip olan otomobilin teknik verileri de dudak uçuklatan cinsten.

Oldukça köşeli bir tasarıma sahip olan aracın dev boyutları etkileyici görünürken 2.000 beygir güç üretebildiği belirtilen motoru sayesinde yüksek ağırlığına rağmen 250 km/s maksimum sürate ulaşabiliyor.

Su taşıtlarını yanlarında taşımak isteyen zenginleri de düşünen mühendisler otomobili 5 ton ağırlığında ve 15 metre boya sahip tekneleri çekebilecek şekilde tasarlamışlar.

Land Rover Defender Safari Game Viewer


Safari denince akla ilk gelen araçlardan olan Land Rover Defender'ın çevreye çok daha saygılı olan bir konsept modeli tanıtıldı. Elektrik motoruyla donatılmış olan otomobil sayesinde çevre kirliliğinin yanında ses kirliliği de yaşanmıyor.

Görünümünde diğer Defender Safari modellerine oranla bir değişiklik bulunmayan aracın motoru 80 beygir güç, 330 Nm tork üretebilirken enerji geri kazanımından da 13.6 beygir ek güç geliyor. Toplam 100 km menzil sunan aracın pilleri 8 saatte şarj edilebilirken istenirse güneş enerjisiyle şarj edilme fonksiyonu da bulunuyor.

27 kWh kapasiteli pillere sahip olan konsept standart Defender'da bulunan dört tekerlekten çekiş sistemi ve diferansiyel kilitlerini kullanıyor.

9 Mayıs 2011 Pazartesi

ONYX Bentley Platinum GTO


ONYX Concept'in Bentley Continental GT için sunduğu gövde kiti güncellendi. Görünümünde hafif değişiklikler yapılan parçalar haricinde otomobilin gücü de artırılmış.

Tasarımı yenilenen ön tamponun altına bir splitter ekleyen tasarımcılar LED gündüz farlarının yanında ek hava girişlerine de yer vermişler. Kaputunun üzerinde geniş hava çıkışları bulunan araçta 22 inç çaplı jantlar ve daha geniş yan etekler kullanılmakta.

Alçaltılmış süspansiyon sistemiyle yere daha sağlam basan aracın arkasında dörtgen şekilli çift egzoz çıkışı, difüzör ve bagaj üstü spoiler dikkat çekerken iç mekanda özel üretim deri döşeme ve karbon fiber kaplama sunuluyor.

Otomobilin çift turbo beslemeye sahip 6 litre hacimli w12 motorunu da güçlendiren ONYX 670 beygir güç çıkışına ulaşmış.

BRABUS


Alman modifikasyon firması BRABUS, Mercedes'in S ve CL Serisi modellerinden çift turbo beslemeli v8 motorlara sahip olanları için hazırladığı modifikasyon kitlerini tanıttı.

S500 ve CL500 modelleri için sunulan ilk kitin ismi B50 - 490 PowerXtra CGI. 4.900 Euro karşılığında sunulan ve otomobilin çift turbo beslemeli, 4.7 litre hacimli v8 motoruna kolayca uygulanabilen bu kit gücü 490 beygire, torkuysa 780 Nm'ye yükseltiyor.

5.900 Euro karşılığında sunulan B50 - 520 PowerXtra CGI ile 520 beygir güç, 820 Nm tork üreten S500 ve CL500 modellerinin maksimum sürat sınırlaması da 300 km/s'e çekiliyor.

S63 AMG ve CL63 AMG modellerinin Performance Package isimli pakete sahip olmayan versiyonları için geliştirilen B63 - 584 PowerXtra CGI isimli kit de 5.900 Euro seviyesinden fiyatlandırılırken ulaşılan güç artışı 40 beygir.

Aynı araçların Performance Pack ile donatılmış versiyonları için aynı fiyata sunulan B63 - 620 PowerXtra CGI ise 620 beygir güç, 1.000 Nm tork sağlayabiliyor. Bu kite sahip olan araçların maksimum süratleri 320 km/s'te sınırlandırılırken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 4.3 saniye olarak açıklanıyor.

Icona Fuselage


2011 Şangay otomobil fuarı sırasında tanıtılan alternatif yakıtlı araçların arasında ilginç bir model dikkat çekti. Çin merkezli tasarım firması Icona Design tarafından hayata geçirilen araç dikkat çekici bir görünüme sahip.

Hem ön hem de arkasında bir ok görünümü elde edilmiş olan aracın LED aydınlatma grubu ve mavi camları sportif görünürken büyük jantlar bu görünümü pekiştiriyor. İç mekana geçmek için her yanda bir tane bulunan dev kapıların yukarıya doğru açılması gerekiyor. Oldukça sade ve fütüristik bir stile sahip olan iç mekanda dört kişi için oturma alanı bulunuyor.

Gücü açıklanmayan bir elektrik motoruyla donatılan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşırken maksimum sürati 200 km/s olarak açıklanıyor.

8 Mayıs 2011 Pazar

Mercedes G Serisi Edition Select ve BA3 Final Edition


Lüks arazi araçları arasında bir efsane niteliği taşıyan Mercedes ailesi G Serisi için iki yeni donanım seviyesi tanıtıldı. Bu seviyelerden birisi 5 kapılı model için tasarlanmışken diğeri, üretimi durdurulacak olan 3 kapılı modele özel.

Edition Select modellerine dışarıdan bakıldığında çift renkli gövde ve siyaha boyanmış bazı krom parçaların yanında yan basamaklar, karbon fiber görünümlü çamurluk ve tamponlar, siyah renkli, 18 inç çaplı jantlar ve AMG spor egzoz sistemi dikkat çekiyor.

İç mekanında çift renkli deri döşeme sunulan araç istenirse tek renk deri döşeme ve kontrast dikiş iplikleriyle de alınabiliyor. Krom iç paketi standart olarak sunan Edition Select ses sistemi olarak Harman Kardon'un 450 Watt çıkış gücü sunan 12 hoparlörlü bir modelini kullanıyor.

Üç kapılı modelin son özel üretim versiyonu olan BA3 Final Edition'ın dış mekanında gövde rengi çamurluk ve tamponlar, açılabilir tavan, krom paketi, yan basamaklar, AMG ön panjur, arka paçalıklar ve park yardımcısı standart olarak sunulurken iç mekanda ambiyans ışıklandırması, ahşap kaplama, ısıtma ve havalandırmalı ön koltuklar, çift renkli deri döşeme, lastik basınç ayarı ve orta kol dayanağında telefon bulunuyor.

Edition Select paketi AMG modelleri dışında kalan bütün G Serisi versiyonları için 6.735 Euro karşılığında sunulan bir paketken BA3 Final Edition sadece kısa aks mesafeli G350 BlueTEC ve G500 modelleriyle sunuluyor her iki modelde de 7 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunulurken fiyatlar Almanya'da sırasıyla 90.511 ve 100.686 Euro