14 Ocak 2021 Perşembe

DS 7 Crossback E-Tense 4x4


PSA grubunun premium markası DS, elektriklenme konusunda çok iddialı. Markanın E-Tense arması taşıyan elektrikli ve şarj edilebilir otomobilleri birçok ülkede satılırken armanın Türkiye'deki ilk temsilcisi DS 7 Crossback temelllerine sahip araç oldu. Markanın şimdilik en yüksek performanslı modeli olan araç birçok farklı otomobilin özelliğini bir arada sunabilmesiyle öne çıkıyor.

Mobilize EZ-1


Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde sunduğu ürünlerde büyük değişiklikler yapmayı planlayan Renault, şehir içi ulaşım için yeni bir marka ortaya çıkardı. Mobilize isimli markanın ilk otomobiliyse Twizy'nin yeni nesli olarak tanımlanabilecek bir araç.

1+1 oturma düzenine sahip olan minik araç sadece 2.3 metre uzunluğa sahip. Konsept halinde şık görünen LED aydınlatma grubu kullanan aracın sinyalleri çamurlukların üzerine alınmış. Büyük ön camı haricinde kapıları da şeffaf olan otomobil şık görünen çift renkli jantlara ve kare biçimli yan aynalara sahip.

%50'si geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen aracın %95'i geri dönüştürülebilir olacak şekilde tasarlanmış. Kabinin altında yer alan dört çekmece sayesinde pilleri istenildiği zaman değiştirilebilecek otomobil bu sayede sürekli hareket halinde olabilecek.

Dacia Bigster


Renault ana markası altında yer alan markalarda işler değişmeye başlıyor. Üreticinin daha uygun fiyatlı modellerle öne çıkan markası Dacia, piyasaya sürmeyi planladığı yeni SUV modelinin ilk ipuçlarını Bigster konseptiyle veriyor.

 4.6 metreye ulaşan boyuyla Duster'ın üzerinde konumlanacak otomobilin konsept hali heybetli bir görünüme sahip. Yatık "Y" biçimli farlar ve stopların haricinde panjurda da aydınlatma sunan aracın dik tasarımlı burun kısmında geniş hava girişi gözlerden kaçmıyor. Hem kenarları hem de ortasında bombe bulunan kaputsa çıkıntı yapan çamurluk ve yan etekler gibi güçlü görünümü pekiştiriyor.

Arka kapı kolları C sütununa gizlenen otomobilin siyah renkli jantlarında yeni bir logo görülebiliyor. Arkadaysa yine dik inen bir bagaj kapağı tasarımı, spoiler ve şişirilmiş çamurluklar dinamik bir duruş sağlıyor.

Grubun CMF-B platformu üzerine geliştirilecek aracın iç mekanında dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran gibi donanımların yanında üçüncü koltuk sırasının da bulunması bekleniyor. İçten yanmalı motorların yanında hibrit ünite de seri üretimde beklenen motorlardan.

Renault 5 Prototype


Renault'dan heyecan verici haberler geliyor. Fransız üretici, ünlü küçük otomobili 5'i yeniden piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Elektrikli bir otomobil olarak Renault 5, retro tasarım diliyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Orijinal 5'ten daha köşeli hatlara sahip olan prototipte kare biçimli LED aydınlatma üniteleriyle ışıklandırmalı logo ve marka ismi görülebiliyor. Şişkin çamurluklar, ince yapılı yan aynalar, büyük jantlar ve gizlenmiş B sütunu sayesinde dinamik duran otomobilde kumaş tavan kullanılmış.

Ön kapılarında hemzemin, arkadaysa gizli kapı kolları kullanılan konseptin arkasına geçildiğinde orijinal Renault 5'in stopları ve asimetrik yerleşimli marka logosu görülebiliyor. Tamponunsa büyük kısmı siyah renkli olarak sunuluyor.

İç mekanı detaylandırılmamış olsa da modelin koltuk kafalıklarının kenarlarında LED aydınlatmalar görülebiliyor. Yüksek yan destekli koltuklar kabartmalı yapılarıyla da dikkat çekiyor. Şeffaf gösterge tablosuysa dışarıdakilerin okuyabileceği şekilde mesaj yayınlayabiliyor. Aracın elektrik motorlu olduğunu açıklayan Renault, piller veya performansla ilgili bir bilgiyse paylaşmadı.

10 Ocak 2021 Pazar

Nio ET7


Şimdiye kadar SUV modelleriyle karşımıza çıkan Nio'nun ürün gamına bir de sedan katılıyor. Nisan 2019'da konsept haliyle gördüğümüz araç, şık tasarımının yanında dikkat çekici batarya opsiyonlarına da sahip olacak.

ET7'nin genel hatlarına bakıldığında konsept halinin detaylarının korunduğu görülebiliyor. Çift katlı far tasarımıyla sivri tutulan burun kısmı sayesinde 0.23'lük hava sürtünme katsayısına sahip olan aracın tavanında, otonom sürüş için lidar sensörleri bulunuyor. Kısa tutulan bagaj kapağı nedeniyle bir liftback'i andıran aracın stopları da ince uzun bir LED çubuk şeklinde.

Boyu 5, aks mesafesi de 3 metrenin üzerinde olan sedan, iç mekanda da sadelik sunuyor. Alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, çok büyük olmayan dijital gösterge paneli ve yükseltilmiş ara konsolun önüne yerleştirilen dokunmatik ekran dikkat çeken kalemler. Aracın donanımında 23 hoparlörlü bir ses sistemi de yer alıyor.

653 beygir güç, 850 Nm tork üretebilen elektrikli otomobilde üç farklı batarya opsiyonu bulunuyor. 70 kWh kapasiteli ünitelerle 500 km menzil açıklayan Nio, 100 kWh ile 700, 150 kWh ile 1.000 km menzil sunacağını söylüyor. Aracın 0-100 km/s deparıysa 4 saniyede tamamlanıyor.