23 Ağustos 2017 Çarşamba

Ferrari Portofino


Frankfurt otomobil fuarı öncesinde Ferrari'den bir sürpriz geldi. İtalyan marka, giriş modeli olan California T'nin yerine geçen yeni modeli tanıttı. Daha güçlü olan otomobilin adı Portofino oldu.

Aracın ortasına doğru uzayan farlar, ince bir splitter, kaputta açılan geniş hava çıkışları, ön çamurlukların arkasında yer alan özel kanallar, büyük difüzör ve tekli yuvarlak stoplarıyla çok şık duran otomobilde metal tavan kullanımı devam etmiş.


İç mekana geçildiğinde orta konsolda sunulan geniş dokunmatik ekranla birlikte ön yolcunun önünde de bir ekran bulundurduğu görülen otomobilin elektrikli ön koltukları, yeni sırtlık şekilleri sayesinde arka yolculara daha fazla diz mesafesi sağlamış.

Kaput altında görev yapan 3.9 litre hacimli V8 motor, çift turbo beslemeye sahip ve 600 beygir güç, 760 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 3.5 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum süratiyse 320 km/s'in üzerinde.

BMW M5


BMW'nin sporcusu M5'in merakla beklenen yeni nesil modelleri tanıtıldı. Bu segmentte Audi ile temelleri atılan ve daha sonra Mercedes'in de kullanmaya başladığı dört tekerlekten çekiş sistemi bu otomobilde de görev yaparken silindir sayısı yine 8.

Karbon fiber parçalarla donatılan gövdesi aşırı agresif olmasa da diğer 5 Serisi modellerinden ayrılabilen araçta büyük hava girişlerine sahip ön tampon, siyah renkli ön panjur çubukları, 19 veya 20 inç çaplı jantlar, daha aerodinamik yan aynalar, ince spoiler, daha agresif arka tampon, difüzör ve dörtlü egzoz çıkışı sunuluyor.


Ağırlığı yeni nesilde 1.855 kg'a indirilen M5'in opsiyonel donanımları arasında yer alan karbon seramik fren diskleri bu sayıyı 23 kg daha aşağıya çekiyor.

İç mekana geçildiğinde bolca M logosuyla karşılanıyorsunuz. Daha bol kullanılan deri döşeme ve karbon fiber süslemelerle kalite seviyesi yukarıya çekilirken motor çalıştırma ve M hafıza butonlarının kırmızı renkli olması gözden kaçmıyor. Bir diğer dikkat çekici nokta da çok şık görünen ön koltuklar.


Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 600 beygir güç, 750 Nm tork üretebilen, 4.4 litre hacimli V8 motoru barındıran M5'te 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor. İstenildiği zaman arkadan itişli hale de gelebilen otomobilin maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış olsa da ek ücretle bu sınır 305 km/s'e çekilebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 3.4 saniyede ulaşabilen M5'in 200 km/s'e ulaşmasıysa 11.1 saniye sürüyor.