8 Eylül 2017 Cuma

ALPINA D5 S


ALPINA bu yıl da Frankfurt'a bir yenilikle geliyor. Alman modifikasyon firması, en hızlı seri üretim Diesel otomobil olduğunu iddia ettiği D5 S'in yüksek tork değeriyle şov yapacak.

ALPINA'nın diğer modellerinde olduğu gibi görsel farklılıklar az. 20 inç çaplı jantlar, ön ve arka tamponun altına yapılan eklemeler ve dörtlü egzoz çıkışı bunların başta gelenleri. Alçaltılmış ve sertleştirilmiş süspansiyon sistemi de görünmeyen bir değişim.


Kaputu altında 3 turbo beslemeye sahip, 388 beygir güç, 800 Nm tork üretebilen bir Diesel motor bulunduran otomobil dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip. 0'dan 100 km/s sürate 4.4 saniyede ulaşabilen sedan gövdeli aracın 200 km/s sürate ulaşması 17 saniye sürüyor. Maksimum süratse 286 km/s.

Jaguar Future-Type


Jaguar'ın gözü gelecekte. İngiliz üretici Frankfurt otomobil fuarında, 2040 yılının şehir trafiğinde kullanılmak üzere tasarladığı konsept aracı Future-Type'ı tanıtacak.


Tahmin edeceğiniz gibi elektrik motorlu bir konsept olan aracın yapısı aslında tanıdık. Köşelere alınmış büyük lastik ve jant takımı, basık tavan, incecik LED aydınlatmalar ve genel olarak küçük bir yapı.


İç mekanda 1+1+1 gibi ilginç bir oturma düzeni sunan araç tamamen otonom olarak hareket edebiliyor. Kapıları öne ve yukarıya doğru kayarak açılan konseptin geniş cam yüzeyleri iç mekanı ferah kılarken yolculardan birinin şoförün yanında ters oturması biraz garip.

TVR Griffith


İngilizlerin ünlü markalarından bir tanesi daha hayata dönüyor. TVR, hem marka adını hem de unutulmaz modeli Griffith'i tekrardan piyasaya sürüyor. Teknik veriler yine etkileyici.

Ar-Ge çalışmaları Gordon Murray ile birlikte yapılan otomobil 4.314 mm boya, 1.850 mm genişliğe ve 1.239 mm yüksekliğe sahip. Önde neredeyse dik yerleştirilen farlara geniş hava girişi eşlik ederken egzoz çıkışları yanlara alınmış. Arkadaysa yükseklik ayarlı spoiler, LED stoplar, hava çıkışları ve dev difüzör mevcut. Jantlar önde 19, arkada 20 inç çaplı.


İç mekanı  McLaren modellerinden esinlenmiş gibi duran araçta Alcantara kaplı direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, dik yerleşime sahip dokunmatik ekran, kısacık bir vites kolu, şık görünen düğmeler ve dik yerleştirilen metal pedallar güzel görünüm sunarken Ford modellerinden alınmış sinyal kolları ve havalandırma ızgaraları pek orijinal değil.


Otomobilin asıl güzel yanıysa kaputu altında yatıyor. Cosworth imzalı v8 motoru atmosferik emişli ve 5 litre hacimli olan Griffith yaklaşık 500 beygir gücünde. 1.250 kg ağırlığı 50:50 dağıtılan otomobil 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate yaklaşık 4 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 320 km/s'in üzerinde.

Kia Sorento


Kia'nın büyük SUV modellerinden Sorento'nun yeni nesil örnekleri üç yıl önce tanıtılmıştı. Şimdiyse aracın makyajlı versiyonları, yeni bir donanım paketi ve şanzımanla birlikte tanıtılıyor.

Aslında Sorento'nun makyajı tahmin edilecek değişikliklerden oluşuyor. Farklı desenlere sahip far ve stoplar, elden geçirilmiş tamponlar ve yeni jantlar bunların başını çekiyor. Ayrıca GT Line paketinde dörtlü sis farları, 19 inç çaplı jantlar ve kırmızı fren kaliperleri bulunuyor.


İç mekanda da büyük yenilikler olmasa da metal pedal seti, havalandırma sistemine eklenen dijital ekran ve artık dört kollu olan direksiyon simidi dikkatlerden kaçmıyor. Bu arada yeni elektronik yardımcılar ve Harman/Kardon ses sistemi araçla birlikte alınabiliyor.

2.2 litre hacimli turbo Diesel motorla birlikte sunulan 6 ileri vitesli manuel şanzımanda değişiklik olmasa da otomatik ünite artık 8 ileri vitese sahip.

Mercedes-Benz S Serisi Coupe ve Cabriolet


Frankfurt'ta Mercedes standında yer alacak yeniliklerden birisi de makyajlanan S Serisi Coupé ve Cabriolet modelleri olacak. Görünümü büyük bir değişiklik sunmayan modellerin bazılarında mekanik değişiklikler var.


Görünümde yapılan değişiklikler OLED teknolojisine geçen stoplar, farklı iç desene kavuşan farlar ve elden geçirilen tamponlarla sınırlıyken AMG versiyonlarında Panamericana ön panjurun gelişi dikkatlerden kaçmıyor. Jant seçenekleri de tahmin edileceği gibi farklı seçeneklerden oluşuyor.


İç mekanda 12.3 inç büyüklüğünde çift ekran görev yapmaya devam ederken COMAND bilgi-eğlence sisteminin en son sürümü araçlara eklenmiş. Bir diğer ilginç donanım da klima, masaj, ambiyans ışıklandırması ve parfümü kullanarak iç mekan modunu değiştiren Enerji Veren Konfor fonksiyonu.


Daha önce S400 ismiyle tanıtılan aracın S450 olarak anılmaya başlamasının ardından asıl yenilik S63 modellerinde yaşanmış. 5.5 litre hacimli motora veda eden araçlarda artık çift turbo beslemeye sahip, 4 litre hacimli V8 ünite bulunuyor. 612 beygir güç, 900 Nm tork üretebilen motor dört tekerlekten çekiş sistemi ve 9 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımana sahip. 0'dan 100 km/s sürate 3.5 saniyede ulaşabilen aracın maksimum süratiyse 300 km/s'te sınırlı.

Kia Picanto X-Line


SUV çılgınlığını her yerde görmek mümkün. Bu tür araçların yanında firmalar şimdi de küçük hatchback modellerin yükseltilmiş halleriyle daha farklı zevkleri olan müşterileri hedefliyor.

Bu firmaların arasında bulunan Kia, Picanto modelinin 15 mm yükseltilmiş versiyonuyla karşımızda. Aracın dış tasarımında neon yeşili detaylar, 16 inç çaplı jantlar, siyah renkli gövde koruması ve metal görünümlü tampon altı korumaları bulunuyor.


İç mekana geçildiğindeyse GT-Line paketinde olduğu gibi metal pedal setiyle donatıldığı görülen otomobilde yine neon yeşili süslemeler kullanılmış.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip, 1 litre hacimli motorun 100 beygir güç, 172 Nm tork üretebilen seçeneğini barındıran otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 10.1 saniye sürüyor.

7 Eylül 2017 Perşembe

MINI John Cooper Works GP Concept


MINI, üç kapılı modelinin John Cooper Works seçeneğinin geleceğini bir konseptle duyuruyor. Frankfurt'ta tanıtılacak olan araç pist üzerinde yarışmaya hazırmış gibi görünüyor.

Ana hatları seri üretim MINI modelleriyle aynı olan araca ciddi eklemeler yapılmış. Genişleyen çamurluklar, büyük splitter, kalın yan etekler, küçük yan aynalar, 19 inç çaplı jantlar ve büyük boyutlu difüzörle spoiler en büyük değişiklikler. Stopları İngiliz bayrağı şeklini alan aracın hem kaputu hem de tavanında hava girişleri yer alıyor.


Yarış otomobili görünümü iç mekanda da devam eden aracın yakıt deposu arka-yan camdan doldurulurken sabit koruma barlarına sahip kapı içlerinden kabine geçildiğinde kaplanmamış taban, dijital gösterge paneli, yangın söndürücü, dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve tek parçalı yarış koltukları görülebiliyor. Arka koltuklarsa kullanılmamış.

Henüz teknik verileri açıklanmayan otomobilin bu bilgileri yakında bizlerle olacak.

Nissan Leaf


Bu yılın merakla beklenen yeniliklerinden birisi daha bizlerle. Gezegenin en çok satan elektrikli otomobil modeli olan Nissan Leaf ikinci nesil örneklerine kavuştu.

Özellikle yeni nesil Micra'yı andıran hatlara sahip olan otomobilde LED farlar, çift gövde rengi, 16 veya 17 inç çaplı jantlar, spoiler, difüzör ve kalın C sütunu gibi detaylar gözlerden kaçmazken arkaya doğru yükselen cam çizgisi araca daha dinamik bir duruş katmış.


İç mekanı gövdesinden çok daha sade görünen araçta yine Micra'dan tanıdığımız şık direksiyon simidi görev yaparken hız göstergesi haricinde kalan panel dijital. Neredeyse bir düğme şeklinde vites koluna sahip olan otomobilin geri kalan özellikleri pek dikkat çekici değil.

Otonom sürüş ve park özelliklerine sahip olan Leaf'in e-Pedal özelliği, sadece gaz pedalını kullanarak aracın hızını ayarlamaya olanak veriyor. Özellikle düşük süratlerde ayak pedaldan çekildiğinde otomatik yavaşlama ve durma sağlanıyor.


Elektrik motoru 150 beygir güç, 320 Nm tork üretebilen otomobilin maksimum sürati 144 km/s'te sınırlandırılmış. 1.535 kg ağırlığa sahip olan Leaf'in menzili 380 km olarak açıklanırken 40 kWh kapasiteli piller 16 saatte şarj oluyor. Hızlı şarj özelliğiyse %80 doluluğa 40 dakikada ulaştırabiliyor.

BMW X7 iPerformance


BMW'nin en büyük SUV modeli yavaş yavaş yüzünü gösteriyor. Bu yıl Frankfurt'ta tanıtılacak olan X7 konsepti, yakın gelecekte piyasaya çıkacak olan aracın ana hatlarını bizlere gösteriyor.


Köşeli hatlarıyla dikkat çeken konseptin ince yapılı LED aydınlatma grubu, dik yerleştirilmiş ön ve arka hava kanalları, dev jantları ve bir o kadar büyük ön panjuru dikkat çekerken büyük panoramik cam tavan, hemzemin kapı kolları ve geniş sayılabilecek yan camlar diğer detaylar. 5.020 mm boya sahip olan konseptin genişliği 2.020, yüksekliği 1.800, aks mesafesiyse 3.010 mm


Üç koltuk sırasına sahip olan aracın ön bölümünde dijital gösterge paneli, geniş ekranlı bilgi-eğlence ekranı ve vites konsolu üzerine toplanmış kumanda düğmeleri bulunurken arka koltuk yolcuları için kişisel eğlence sistemi ekranları sunuluyor.


Henüz motor seçeneğinin detayları açıklanmamış olan modelin ön çamurluğu arkasında yer alan kapağa ve isminde yer alan "iPerformance" bölümüne bakılırsa ünite bir hibrit olacak. Bu nedenle benzinli motorun 2 litre hacimli olma ihtimali de büyük.

6 Eylül 2017 Çarşamba

Ford EcoSport


Ford'un Frankfurt'ta sergileyeceği yeniliklerden birisi de en küçük SUV modeli EcoSport'un makyajlı versiyonları olacak. Daha çekici bir görünüme kavuşan otomobilde yeni bir Diesel motor da görev yapıyor.

Çift renkli gövdesinde tavanın kontrast rengi A sütunu altına kadar inen yeni araçta farklı jant seçenekleri ve yeni gövde renkleri kullanılırken tamponlar da elden geçirilmiş. Stepnesi artık bagaj kapağında olmayan EcoSport'un yan etekleri de genişlemiş.


İç mekanını önceki nesil Fiesta ile paylaşan EcoSport, makyajla birlikte yeni Fiesta'nın ön konsoluna kavuşsa da kapılarda hala eski modelin izleri görülebiliyor. Orta konsolda yer alan dokunmatik ekranın 8 inçe kadar büyüyebilmesi olumlu.

Kaputu altına 1.5 litre hacimli yeni turbo Diesel motor eklenen otomobil bu üniteyle 125 beygir güç, 300 Nm tork üretebiliyor. 1 litre hacimli benzinli motorsa turbo besleme sayesinde 100, 125 ve 140 beygir güç seçeneklerine sahip.

Volkswagen Amarok Dark Label ve Aventura Exclusive


Volkswagen'in bu yıl Frankfurt'ta sergileyeceği araçlar arasında iki de Amarok bulunuyor. Her ikisi de V6 motorla donatılacak olan pick up modellerinin asıl heyecan vereni henüz bir konsept.

Dark Label isimli model özel üretim bir seçenek olarak dikkat çekiyor. Versiyonu belirten çıkartmalar, 18 inç çaplı ve çift renkli jantlar, siyaha boyanmış yan ayna, kapı kolu ve kasa borularıyla mat gövde rengi dış mekanın farklılıkları.


İç mekanda siyah tavan kaplaması ve özel logolu paspaslar sunulurken 3 litre hacimli V6 motorun 163 ve 204 beygir güç üretebilen seçenekleri, 6 ileri vitesli manuel veya 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabiliyor.

Sarı gövde rengi, parlatılmış jantları ve mat metal görünümlü yüzeylerle dikkat çeken Aventura Exclusive konseptindeyse gövdeyle aynı renk dikiş ipliklerine sahip deri döşeme dikkat çekiyor.

Bu aracın da kaputu altında da V6 turbo Diesel bulunsa da ünitenin gücü 258 beygire yükselmiş. Bu da gelecekte piyasada olacak V6 motorlu Mercedes X Serisi modellerine rakip olabilecek bir seviye.

Lamborghini Aventador S Roadster


Lamborghini'nin geçtiğimiz yılın sonunda elden geçirdiği Aventador üzeri açılan versiyonuna kavuştu. Tahmin edileceği üzere yeni araç şıklığından bir şey kaybetmeden yüksek performans sunuyor.

Tasarım detaylarının çoğunu sabit tavanlı kardeşiyle paylaşan otomobilde önde 20, arkada 21 inç çaplı jantlar kullanılırken motor kaputu üzerinde Y şekilli bir köprü yer alıyor. Üstelik bu parça şeffaf alınarak motorun dışarıdan görünmesi sağlanıyor. Tavansa 6 kg'dan hafif.


İç mekanında yenilik sunmayan Aventador S Roadster'ın doğal emişli V12 motorunda da bir farklılık bulunmuyor. 740 beygir güç, 690 Nm tork üretebilen ünite bu güçü dört tekerleğe, 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanla aktarıyor. 0'dan 100 km/s sürate 3 saniyede ulaşabilen modelin maksimum sürati 350 km/s. 1.625 kg ağırlığa sahip olan araçta yönlendirilebilir arka aks da sunulmakta.

4 Eylül 2017 Pazartesi

Seat León Cupra R


Seat León Cupra güçlenmeye devam ediyor. İspanyol markanın Frankfurt yenilikleri arasında şimdiye kadar ürettiği en güçlü yol otomobili de yer alacak. Bu araç sınırlı üretime sahip olacak.

Daha ilk bakışta kendisini belli eden otomobilde mat gri gövde renginin yanında bakır renkli detaylar da geliyor. İnce kollu jantlar, karbon fiber splitter ve spoiler, genişletilmiş çamurluklar ve daha agresif görünen ön tampon tasarım farklılıkları arasında.


Brembo marka frenleri güçlendirilen otomobilin süspansiyon sistemi de elden geçirilirken adaptif şasi kontrolü ve motor elektroniği de yeniden programlanmış. Bu arada üretim de 799 adetle sınırlandırılmış.

Kaputun altındaysa sürpriz yok. 2 litre hacimli motor turbo besleme yardımıyla Volkswagen Golf R'da olduğu gibi 310 beygir güç üretebiliyor. Yalnız bu sadece 6 ileri vitesli manuel şanzımanla gerçekleşiyor. DSG opsiyonuyla aracın gücü 300 beygire geriliyor.