15 Mayıs 2020 Cuma

Jeep Compass


Avrupa'da fabrikaların yeniden açılmaya başlamasıyla birlikte yeni otomobil haberleri de gelmeye başladı. Jeep Compass, üretimi İtalya'da başlayan seçeneklerinde bazı yenilikler sunmaya başladı.

Araçta 5 yeni gövde rengi ve 6 yeni jant tasarımı sunmaya başlayan Jeep direksiyon ve süspansiyon sistemlerinde de geliştirme çalışmaları yapmış. Modelin dokunmatik ekranı da yeni sürümüne kavuşmuş.


Asıl yeniliklerde kaput altında. 1.4 litre hacimli, benzinli ünitenin yerini alan 1.3 litre hacimli motor 130 ve 150 beygir güç üretebilen iki seçeneğe sahip. 270 Nm tork üretebilen motorlardan ilki 6 ileri vitesli manuel, ikincisiyse 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla eşleştirilmiş. Bu araçlar sadece önden çekişli olarak alınabiliyor.

Dört tekerlekten çekiş sistemi isteyenlerinse hibrit seçenekler olan 4Xe ikilisine yönelmesi gerekiyor. 1.3 litre hacimli motora ek olarak elektrik motoru ve pillere sahip olan araçları 190 veya 240 beygir güç çıkışıyla sunan Jeep, 1.6 litre hacimli turbo Diesel üniteyi de daha temiz hale getirmiş. Bu motorun ürettiği 120 beygir güç, 320 Nm torktaysa bir değişim yok.

13 Mayıs 2020 Çarşamba

Kia Picanto / Morning


Kia'nın 2017 yılında yeni neslini tanıttığı minik hatchback modeli Picanto makyajlandı. Hafifçe güncellenen otomobilin yapısında büyük değişiklikler olmasa da sunulan yenilikler dikkat çekici.

Ön panjura yatay çıtalar ekleyen Kia'nın LED farları da yeni desenlerine kavuşmuş. Yeni tampon da biraz daha sportif bir duruşa kavuşmuş. Yeni jantlar ve gövde rengi seçenekleri modelin güncelliğini korumasını sağlarken tavanda yüzgeç anten dikkat çekiyor.


LED stopların da iç tasarımları yenilenirken farklı görünen arka tamponun üzerinde bulunan geri vites ve sis farı incelmiş. Sahte egzoz ve hava çıkışları da bu bölümde dikkat çeken detaylar arasına katılmış.

İç mekanda yeni gövde renklerine uyumlu trim parçası renkleri kullanmaya başlayan Picanto'nun hem dokunmatik ekranı hem de gösterge panelinde yer alan dijital ekranı büyümüş. Aracın donanımında açılır tavan, ısıtmalı ön koltuklar, ısıtmalı direksiyon simidi ve soğutmalı sürücü koltuğu bulunuyor.


Kaputu altında 1 litre hacimli, 3 silindirli motor kullanmaya devam eden otomobilin bu ünitesi elden geçirilmiş. Sunulduğu pazara göre 67 ve 76 beygir güç üretebilen doğal emişli seçeneklere sahip olan ünitenin 100 beygir güç üretebilen, turbo beslemeli bir versiyonu da bulunuyor. Motorlar 4 ileri vitesli otomatik, 5 ileri vitesli manuel veya 5 ileri vitesli, tek kavramalı, yarı otomatik şanzımanla alınabiliyor.

11 Mayıs 2020 Pazartesi

Chevrolet Monza ve Onix


Çin'den haberler gelmeye devam ediyor. Bu sefer marka A.B.D. merkezli ve önümüzde yeni bir otomobil yok. Onun yerine Chevrolet'nin Çin'de sattığı en popüler modeller yeni motorlarına kavuştu.

Monza'ya 48 Volt hafif hibrit sistem ekleyen Chevrolet bu donanımı hem 1 hem de 1.3 litre hacimli motorlarla birlikte sunmaya başladı. 3 silindirli üniteler sırasıyla 125 ve 163 beygir güç üretebiliyor. Onix'te sunulan yeni 1.3 litre hacmli motorsa atmosferik emişli ve 106 beygir güç, 130 Nm tork üretebiliyor.