6 Nisan 2013 Cumartesi

Lancia Delta S by MOMODESIGN


Özel isimli versiyonları bol olan markalardan Lancia, Delta'nın MOMODESIGN armalı modellerini tanıttı. Şubat ayında duyurulan otomobil şık aksesuarlara sahipken fiyatlandırmasında ilginçlikler var.

Koyu renkli krom parçalara sahip gövdesinde koyulaştırılmış farlar, piyano siyahı bagaj kapağı ve gövde rengi yan etekler gibi donanımlar sunan otomobilin 18 inç çaplı, siyah renkli jantları, temellerini paylaştığı Fiat Bravo'dan alınmış.


Füme ve farklı bir siyah tonu gibi iki farklı gövde rengine sahip olan otomobilin iç mekanında MOMODESIGN armalı koltuk sırtlıkları, sarı renkli gösterge aydınlatması, piyano siyahı orta konsol ve yarı deri koltuk döşemeleri standart olarak sunuluyor.


Avrupa pazarında, turbo beslemeye sahip, 1.4 litre hacimli, 120 beygir gücündeki benzinli motorla başlangıç fiyatı 23.400 Euro olan özel seriyi 2.000 Euro farkla LPG dönüşümü yapılmış şekilde almak da mümkün. Asıl ilginç olansa 26.400 Euro karşılığında hem 120 hem de 190 beygir güç üretebilen turbo Diesel motorların sunulması.

Kahn Porsche Panamera Super Sport Wide Track


Bir taraftan Porsche Panamera'nın makyajlı modelleri tanıtılırken diğer taraftan makyajsız kasa üzerinde yapılan modifikasyon çalışmaları devam ediyor. Kahn tarafından tanıtılan son gövde kiti aracın genişletilmesiyle farklı bir boyut kazanmış.

Ön tamponun alt kısmına eklenene splitter ve yeni yan eteklerle uyumlu çizgilere sahip genişletilmiş çamurluklar 22 inç çaplı jantlara ev sahipliği yapıyor. Ön çamurluklara dikey yerleştirilmiş LED aydınlatmalar gizleyen firma bu parçaların arkasında bulunan hava çıkışlarını alüminyumla kaplamış.


Süspansiyon sistemi alçaltılan aracın arka kısmında birisi bagaj camının üzerinde, diğeri de altında olmak üzere toplam iki sabit spoiler dikkat çekerken yenilenen egzoz sisteminin siyah renkli çıkışları gözden kaçmıyor.

İç mekanında farklı renk ve desenlerde deri ve Alcantara döşeme kullanılabilen araçta kırmızı renkli bir devir göstergesi ve piyano siyahı kaplamalar olsa da bu parçalar da farklı renklerde alınabiliyor.

BMW M6 Gran Coupé MotoGP Safety Car


Uzun süredir BMW marka araçların kontrolünde olan MotoGP güvenlik aracı tahtı 2013 sezonunda da büyük bir değişikliğe sahne olmayacak.


M6 ailesinin dört kapılı üyesi Gran Coupé'yi bu görev için hazırlayan BMW, Coupé versiyonda kullandığı siyah renkli panjur, jantlar, yan aynalar ve yan hava çıkışlarını bu otomobile de aynen taşırken Tavan ışıklandırması ve splitter üzerine eklenen çakarlar da yerlerini almış.


Akrapoviç egzoz sistemi ve karbon seramik fren disklerine de sahip olan otomobilin arkasına bakıldığında iki kapılı modelde bulunan büyük spoiler yerine ince bir parçanın bulunduğu görülebiliyor.

KTW C63 AMG


Daha önce Mercedes Citan için hazırladığı kitle karşımıza çıkan KTW Tuning şimdi de spektrumun diğer köşesinde bulunan C63 AMG için geliştirdiği modifikasyon parçalarını tanıttı.

Ön panjuru siyaha boyayan KTW yan camları da karartırken 20 inç çaplı jantları da bu renkte sunmaktan başka tasarım farklılığı sunmuyor.

Aracın 6.2 litre hacimli v8 motoru üzerinde de çalışmalar yapan firma bu üniteden 518 beygir güç elde etmeyi başarmış.

Detroit Electric SP:01


Lotus modelleri üzerine geliştirilmiş elektrik motorlu otomobiller arasına bir yenisi eklendi. Elise temelli otomobilin 999 örneği üretileceği ve fiyatının 135.000 Dolar seviyesinden başlayacağı açıklandı.

Elise'den farklı tampon tasarımıyla öne çıkan roadster 16 ve 17 inç çaplı jantlar kullanılırken arkada dört adet yuvarlak tasarımlı stop görev yapıyor. Sade görünümlü iç mekanda Lotus çizgileri fark edilirken sportif koltuklarda yüksek yan destekler sunulmakta.


204 beygir güç, 225 Nm tork üretebilen elektrik motoru 1.067 kg boş ağırlığa sahip olan otomobili 0'dan 100 km/s sürate 3.7 saniyede ulaştırabilirken maksimum sürati 250 km/s olarak açıklandı. Standart olarak 4 ileri vitesli manuel şanzımanla satılan araçta 2 ileri vitesli otomatik şanzıman opsiyonu da bulunuyor.

37 kWh kapasiteli pilleriyle yaklaşık 305 km menzil sunabilen araç şarj edilmek için bağlandığı şebekeye elektrik de verebiliyor.

4 Nisan 2013 Perşembe

BMW Concept X4


BMW'nin yeni SUV modeli X4'ün konsept hali bu yıl Çin'de tanıtılacak olsa da aracın ilk fotoğrafları internete sızdı bile.

X3 temelleri üzerine geliştirilecek olan sportif görünümlü crossover büyük hava girişlerine sahip ön tampon, köşeli farlar, 21 inç çaplı jantlar, gizlenmiş kapı kolları, kapılara eklenmiş şık dalgalanmalar, LED stoplar, ilginç görünümlü yan aynalar ve genel olarak X6'yı andıran arka kısım dinamik bir görünüm sunuyor.


4.648 mm boya, 1.915 mm genişliğe ve 1.622 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesiyse 2.810 mm olarak açıklandı. Konseptin hangi motorla donatıldığını da henüz açıklamayan BMW seri üretimde büyük ihtimalle X3'ten alınan 2 ve 3 litre hacimli benzinli ve Diesel ünitelere yer verecek.

Impul Nissan Note


Yeni nesil Nissan Note eskisinden daha sportif bir görünüme sahip olsa da aracın duruşunu yeterince dinamik bulmayanlar olabilir. Bu şekilde düşünenleri unutmayan Impul küçük hatchback için agresif bir gövde kiti hazırladı.

Işıklandırmaya sahip logoyu da içerisine alan ön panjur ve sis farlarına ev sahipliği yapan abartılı ön tamponuyla dikkat çeken araç için 17 inç çaplı jantlar, yan cam rüzgarlıkları, ön çamurluk üzeri için süslemeler, dev bir spoiler, kromajlı egzoz çıkışı, agresif görünümlü arka tampon ve difüzör sunuluyor.

Aracın motoru için elektronik kontrol ünitesi modifikasyonu sunan Impul bu işlem sonucunda ne kadar güç kazanıldığınıysa açıklamamış. Sürüşü de iyileştirmek isteyen firma otomobile yeni süspansiyon ve fren sistemi eklemiş.

3 Nisan 2013 Çarşamba

Škoda Superb


Sessiz sedasız makyajlanan otomobiller ordusuna Škoda'nın amiral gemisi Superb de eklendi. İlk fotoğrafları paylaşılan otomobilde daha tutumlu hale gelen motorlar dikkat çekiyor.


Daha köşeli bir tasarıma sahip olan otomobilde LED gündüz aydınlatmalı farlar, Volkswagen modellerinden alınmış gibi duran ön tampon, geniş ön panjur, 16, 17 ve 18 inç çaplı yeni tasarım jantlar, sade görünümlü bir arka tampon, LED stoplar ve rötuşlanmış bir bagaj kapağı dikkat çekiyor.

İç mekanında farklı renklere plastik yüzeyler bulunan aracın bu kısımda sunduğu en farklı aksesuar yeni bir göbeğe sahip direksiyon simidi.


Start/Stop ve fren enerjisi geri kazanımı gibi özellikler sunmaya başlayan Suberb bu sayede %19'a varan yakıt tasarrufu sağlayabiliyor. Giriş modelinde 125 beygir güç üretebilen 1.4 TSI motor kullanılan aracın 2 litre hacimli TDI ünitesiyle donatılan dört tekerlekten çekişli modellerinde yeni şanzıman seçenekleri görev yapıyor.

140 beygir güç üretebilen versiyonda 6 ileri vitesli manuel şanzıman görev yaparken 170 beygir güç üretebilen motorla birlikte 6 ileri vitesli DSG ısmarlanabiliyor.

Porsche Panamera


Porsche'nin beş kapılı dev hatchback modeli Panamera makyajlandı. Görünümünde büyük değişiklikler olmayan otomobilin asıl yenilikleri kaput altında saklı.

Giriş modellerinde daha sade fakat şık bir ön tampon tasarımı kullanan Porsche aracın gücü arttıkça tamponda bulunan hava girişlerinin boyutunu da büyütmüş. LED far ve gündüz aydınlatmasına sahip olan modeller Panamera Sport Turismo konseptine göz kırparken arka kısımda da yeni tampon ve stoplar dikkat çekiyor. Jant seçenekleri zenginleştirilen aracın farları da hafifçe makyajlanmış.


İç mekanda da büyük bir tasarım farklılığı olmayan Panamera'nın bu hacim için sunduğu en büyük yenilik aks mesafesi 15 cm uzatılmış Executive versiyonu olmuş. Her zaman olduğu gibi farklı döşeme ve kaplamalarla zenginleştirilebilen iç mekanda uzun seçeneği şimdilik Turbo ve 4S modelleri sunuyor.

Kaput altında yaşanan en büyük değişiklik Panamera S ve 4S modellerinde görev yapan 4.8 litre hacimli v8 motorun yerini çift turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli bir v6'nın almış olması. 420 beygir güç, 520 Nm tork üretebilen bu üniteler 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla donatılmış. Yeni motorla birlikte ortalama yakıt tüketim değeri %18 aşağıya çekilmiş.


Bir diğer büyük yenilik olan Panamera S E-Hybrid'de 320 beygir güç üretebilen 3 litre hacimli benzinli motorla birlikte kullanılan 95 beygir gücündeki elektrik motoru karma kullanımda 415 beygir güç üretebiliyor. Ortalama yakıt tüketim değeri 3.1 litre/100 km olarak açıklanan aracın bu ortalamasında menzili 36 km'ye ulaşan elektrikli kullanımın rolü büyük. 135 km/s sürate kadar aracı tek başına hareket ettirebilen ünite 9.4 kWh kapasiteli pillerden besleniyor.


2014 yılında piyasaya çıkacak olan 300 beygir gücündeki turbo Diesel modelle birlikte 8 ileri vitesli tam otomatik şanzımanla donatılan Panamera S E-Hybrid 0'dan 100 km/s sürate 5.5 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 270 km/s.

Makyajlı Panamera'nın Almanya fiyatları Diesel için 81.849 Euro seviyesinden başlarken Turbo Executive için 163.364 Euro seviyesine kadar uzanıyor.

Misha 911 GTM2


997 kasa kodlu Porsche 911 modelleri için 2010 yılında agresif bir gövde kiti tanıtan Misha, 991 kodlu kasanın piyasaya çıkmasının ardından eski modeller için daha sade bir kit geliştirdi.

Yeni ön tamponu sportif bir görünüme sahip olan otomobilde çift parçalı splitter ve ek hava girişleri bulunuyor. Bagaj kapağıyla birlikte yan etekleri de yanilenen aracın arkasında çift katlı spoiler, daha agresif tasarımlı bir tampon, küçük bir difüzör ve tampon altı etekleri yer alıyor.

2 Nisan 2013 Salı

Kia Forte Koup


2013 New York otomobil fuarında sergilenen yeni araçlardan birisi de daha önce sedan modelleri tanıtılan ve Cerato olarak da bildiğimiz Forte'nin coupé versiyonu Koup oldu.

Önceki nesil Forte Koup modellerine göre daha yuvarlak hatlara sahip olan otomobilde inceltilmiş ön panjur, büyük sis farları, LED gündüz aydınlatmaları, 18 inç çaplı jantlar ve ucu spoiler şeklinde tasarlanmış bagaj kapağı dikkat çekiyor. Arkası sedan modellerden daha sportif görünen otomobilde yeni bir tampon ve çift çıkışlı egzoz sistemi bulunuyor.


Donanımında navigasyon sistemi, ısıtmalı direksiyon simidi, geri görüş kamerası, ısıtmalı ön koltuklar ve soğutmalı sürücü koltuğu gibi aksesuarlar standart veya opsiyonel olarak bulunan otomobilin malzeme kalitesi de artmış.

İki motor seçeneğine sahip olan aracın 2 litre hacimli ünitesi 175 beygir güç, 210 Nm tork üretebilirken turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motor 204 beygir güç, 265 Nm tork üretebiliyor. Her iki seçenekte de 6 ileri vitesli otomatik şanzıman sunulurken manuel şanzıman sadece turbo beslemeli üniteyle alınabiliyor.

Volvo S60, V60 ve XC60 R-Design


Makyajlı modelleri Şubat ayında tanıtılan Volvo S60, V60 ve XC60'ın R-Design paketli versiyonları da gün yüzüne çıktı. Makyaj öncesi sunulan R-Line paketinden daha sportif görünen araçların kaputları altında bir yenilik sunulmuyor.

Ön tamponda sunulan siyah renkli plastik parçalar daha agresif bir görünum sunarken ön panjurun piyano siyahına boyanmış olması dikkatlerden kaçmıyor. Daha geniş yan eteklere sahip olan otomobillerin metalik yan aynaları da şık duruyor.


Arka kısımda çift egzoz çıkışı ve küçük difüzör gibi sportif detaylara sahip olan otomobillerin iç mekanında daha yüksek yan desteklere sahip koltuklar ve nubuk döşemeler bulunuyor. S60 ve V60 modellerinde 19 inç çaplı jantlar sunan Volvo XC60'ı 20 inç çaplı örneklerle donatmış.


15 mm alçaltılan gövde ve %15 sertleştirilmiş süspansiyon sistemiyle daha dinamik sürüş karakteristikleri sunan araçlardan 3 litre hacimli benzinli motora sahip T6 versiyonlarında performans artışı da yaşanmış. Yeni otomatik şanzıman yazılımı sayesinde S60 ve V60 modellerinin 0'dan 100 km/s sürate hızlanmaları 0.2 saniye çabuklaşırken XC60'ta kazanılan süre 0.4 saniye.

SR Scion FR-S


Scion FR-S'in görünümünü yeterince sportif bulmayan müşteriler SR Auto Group tarafından üretilen gövde kitiyle istedikleri agresifliğe ulaşabilir.

Ek havalandırma yarıklarına sahip karbon fiber kaput, küçük yan aynalar, büyük bir splitter, genişletilmiş çamurluklar, 18 inç çaplı jantlar, koyu renkli farlar, ek parçalı yan etekler, dev arka spoiler ve difüzöre sahip olan aracın motorunda bir değişiklik yapılmamış.

Ayarlanabilir süspansiyon sistemiyle de donatılan otomobilin stoplarının iç kısımları kırmızıya boyanırken ön sis farları karbon fiber çerçevelerle kaplanmış.

Citroën C4 Picasso


Şubat ayında tanıttığı MPV konsepti Technospace ile dikkatleri üzerine çeken Citroën bu araç üzerinde hemen hemen hiç değişiklik yapmadan seri üretime aldı.

Jeep'in yeni nesil Cherokee'de denediği dağınık far tasarımını başarılı bir şekilde uygulamış gibi duran Fransız üreticinin yuvarlak hatlı aracında daha da büyük A sütunu kelebek camları yer alıyor. 4.43 metre boya, 1.83 metre genişliğe ve 1.61 metre yüksekliğe sahip olan aracın boyu bir önceki nesil modellere göre 40 mm kısalırken aks mesafesi 55 mm uzamış.


Tavana doğru uzanan ön cam ve cam tavan opsyionları sunan otomobilde 16, 17 ve 18 inç çaplı jant seçenekleri sunuluyor. Arka kısmında Audi Q7'yi andıran bir bagaj kapağı ve 6. nesil Volkswagen Golf modellerinden alınmış gibi duran stoplar dikkat çekiyor.

İç mekanda daha kaliteli malzemeler kullanılan yeni nesil C4 Picasso'nun çok fonksiyonlu direksiyon simidinin alt kısmı düzleştirilirken çift renkli döşemeler donanıma eklenmiş. Orta konsolun üst kısmına 12 inç büyüklüğünde bir gösterge ekranı yerleştirilirken havalandırma ızgaralarının arkasında 7 inç büyüklüğünde bir ekran daha bulunuyor.


Asimetrik görünüm sunan döşemelere sahip olan otomobilin kafalıkları yan desteklere sahip. Arka kısımda tamamı düzleştirilmiş tabana gizlenen kapaklı gözler dikkat çekerken üç yolcuya da tekli koltuklar sunulmakta. İleriye kaydırılabilen bu koltuklar sayesinde bagaj hacmi 537 litreden 630 litreye ulaşıyor.

Yeni platformu sayesinde ağırlığı 140 kg aşağıya çekilen otomobilde güçleri 90 ile 150 beygir arasında değişen turbo Diesel ve 120 ile 155 beygir arasında güç üretebilen benzinli motorlar görev yapıyor.

Leib M3 GT 500


BMW'nin yeni 4 Serisi modelleri ve muhtemel bir M4'ü beklenirken güncel M3 modelleri modifiye edilmeye devam ediyor. Furyaya son olarak Almanya'dan Leib Engineering katıldı.

Aslında görünümünde bir farklılık bulunmayan otomobilin siyah renkli, 19 inç çaplı jantları, ön tampon altında bulunan çift parçalı karbon fiber splitter, yine karbon fiber yan aynalar, arka spoiler ve tavan BMW Performance parçaları arasından alınmış.


İsmi yanına işlenmiş olan otomobilin egzoz sistemi yenilenirken süspansiyon sisteminin elektronik kontrol ünitesi modifiye edilmiş. Fren sistemi Brembo'dan alınan aracın ön aksında 6 pistonlu kaliperler 380 mm çaplı disklerle eşleşirken arkada 4 pistonlu kaliperler ve 320 mm çaplı diskler kullanılmış.


İç mekanı boydan boya Alcantara ile kaplanan otomobilin BMW Performance listesinden seçilen sabit kafalıklı sportif ön koltuklarına Leib logoları işlenirken direksiyon simidi üzerine dijital göstergeler eklenmiş.

4 litre hacimli v8 motor üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda maksimum güç 470 beygire ulaşmış.

1 Nisan 2013 Pazartesi

Scion


Toyota'nın en yeni alt markası Scion 10. kuruluş yıldönümünü ilginç bir şekilde kutluyor. Üretimdeki bütün modellerine farklı aksesuarlar ekleyen firma bu araçlardan toplamda 10.000 adet üreteceğini açıkladı.


Tamamında aynı açık gövde rengi ve koyu renkli jantlar bulunan otomobillerin Scion logoları LED ışıklandırmalara sahip. Yan etekler ve spoiler gibi opsiyonel olarak sunulan aksesuarlara da sahip olan araçların iç mekanlarında da gri renkli emniyet kemerleri dikkat çekiyor.


İç mekanlarının birçok yerinde özel Scion 10. yıl logolarına sahip olan otomobillerinin gösterge tablosunda yer alan bilgisayar ekranında da çalışma anında bu logo beliriyor. Güneş enerjisiyle şarj olan ışıklandırmalı vites topuzu gibi ilginç bir donanıma da sahip olan otomobillerden FR-S'de, ikizi Toyota GT86'da kullanılan xenon farlar ve çift bölgeli otomatik klima standart olarak sunulmaka.