2 Eylül 2010 Perşembe

Citroën C4 Picasso ve Grand Picasso


Citroën'in MPV serisi C4 Picasso ve uzun aks mesafeli kardeşi Grand Picasso, 2011 yılı öncesinde makyajlandı. Oldukça hafif bir makyaj operasyonu geçiren araçların motorlarında da büyük bir değişiklik olmamış.

Makyajla birlikte önceleri birbirinden farklı olan ön tasarımlar aynı olurken tamponlara LED gündüz farları eklenmiş. Ön sinyaller, her iki modelde de beyaz renkli üretilirken Citroën amblemleri de yenilenmiş. Stop lambaları da koyulaştırılan araçların kısa aks mesafeli olanına siyah tavan opsiyonu eklenmiş.

İç mekanda da direksiyon üzerinde yeni Citroën amblemi dikkat çekerken Exclusive adlı üst donanım paketinde yeni döşeme renkleri sunulmuş. Arka koltuklar için eğlence sistemi de sunan araca yol yardımı çağırma düğmeleri ve daha rahat takip edilebilen 3 boyutlu bir navigasyon sistemi eklenmiş.

Motor gamında yapılan değişiklik ülkemizi de yakından ilgilendiren 1.6 litre hacimli turbo Diesel ünite üzerinde yoğunlaşmış. Güç ve torkunda bir değişiklik olmayan motorun 6 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanla donatılan versiyonları eHDI adını almış. Donanımlarına tutumlu kullanım modu eklenen bu araçlar aynı zamanda Stop&Start fonksiyonuna da sahipler. Bu sayede ortalama yakıt tüketim değerleri Picasso için 5.3 litre/100 km'den 4.8 litre/100 km'ye, Grand Picasso içinse aynı değerden 5 litre/100 km'ye indirilmiş. Araçların CO2 salınım değerleri de sırasıyla 125 ve 130 gram/100 km olarak gerçekleşmekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder