30 Ağustos 2010 Pazartesi

Mazda Shinari


Dört kapılı coupé konseptinden yüklü miktarda para kazanan Mercedes, bu sınıfta bulunan CLS serisini yenilerken Audi de pastadan pay almak için A7 Sportback modelini tanıtmıştı. Yakında BMW'nin de katılacağı bu sınıfın ilk Japon temsilcisiyse Mazda'dan gelecekmiş gibi görünüyor.

Infiniti'nin geçtiğimiz yıl tanıttığı şık coupé konsepti Essence'ı andıran otomobilin keskin çizgileri, yuvarlak hatlarıyla hoş bir kontrast oluşturmuş. Kısa ve kalkık bir bagaj kısmına sahip olan aracın yüzü, gelecekte üretilecek Mazda modelleri için bir kalıp oluşturacak.

Oldukça dar tutulan yan cam alanıyla dikkat çeken aracın iç mekanını ferahlatmak için panoramik bir tavan kullanılmış. Dev jantlarıyla oldukça güçlü görünen otomobilin yan aynaları da oldukça narin görünümlü bir tasarım anlayışını benimsemiş.

İç mekanda ince yapılı koltuklar ve dört bir yanı deriyle kaplanmış kokpit dikkatleri çekerken gömülü bir tasarıma sahip olan orta konsolun üzerinde konumlandırılmış dijital göstergeler fütüristik tasarımın izlerini taşıyor. Nasıl bir motora sahip olacağı henüz açıklanmayan aracın direksiyonunun arkasında vites değişimi için kullanılan kulakçıkların varlığı dikkat çekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder