31 Ağustos 2010 Salı

Volvo GTDI


Volvo, S60 ve V60 modelleriyle birlikte duyurduğu küçük benzinli motor ailesini tanıttı. Her ikisi de turbo beslemeye ve direkt enjeksiyon sistemine sahip olan GTDI (Gasoline Turbocharged Direct Injection) motorlar T3 ve T4 adlı versiyonlarda bulunacak.

1.6 litre gibi ülkemizde oldukça popüler olan bir hacimle sunulan motorlardan ilki, 150 beygir güç, 240 Nm tork üretiyor. Sadece 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulacak olan bu motor Euro 5 emisyon normlarını karşılayabiliyor.

T4 modelinde sunulacak olan motor da Euro 5 normlarına uygun bir yanma sağlarken 180 beygir güç, 240 Nm torkuyla daha yüksek bir performansa imza atıyor. Kısa süreli overboost fonksiyonu sayesinde maksimum torku 270 Nm'ye yükselebilen bu motor 6 ileri vitesli manuel şanzımanın yanında yine 6 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanla da sipariş edilebiliyor.

T3'te Start/Stop fonksiyonunu standart olarak sunacak olan Volvo, T4 modelinin yarı otomatik versiyonlarında, ayak gazdan çekildiğinde şanzımanı ölü konumuna geçirecek bir sistem sunacak. Yakında her iki motorun da E85 ile çalışabilen versiyonlarını tanıtacak olan Volvo bu araçlarda ayrıca yakıt tüketimini düşürmeye yarayan bir DRIVe butonu bulunduracak.

4 yorum:

  1. Onur bey merhaba

    T4 motorlar için ne dersiniz?Opel Insignia da kullanılan motorun bir benzeri.Insignia sahipleri sağdan soldan duymuşsunuzdur ağlayarak satıyor araçlarını yakıt tüketiminden dolayı.Aynı şey bunun için geçerlimidir?

    Birde bu t4 modelinin yarı otomatik tiplerinde ayağı gazdan çekince ölü konumuna geçen şanzımanı anlamadım ben.Bunu biraz açıklarsanız sevinirim.Ayrıca bu özellik halihazırda satılan 2011 Powershift T4 Volvo S60'ta da varmı?

    Bu sorduklarım yanında genel bir S60 değerlendirmesi alırsam inanın çok sevinirim.Bu ay içinde bir araç satın almak istiyorum ve S60 T4'de alternatiflerim arasında..

    YanıtlaSil
  2. Cevabı maille yolladım :)

    YanıtlaSil
  3. Onur bey

    Cevap veremedim size kusura bakmayın

    Mailinizi aldım,yardımlarınız için çok teşekkür ederim..

    Kafamda bişeyler oluşmaya başladı yardımlarınızla..

    YanıtlaSil