5 Mayıs 2012 Cumartesi

Peugeot 208 R2


Peugeot'nun yeni hatchback modeli 208, ralli versiyonuna da kavuştu. R2 kategorisinde yarışacak olan otomobilin üzerinde kullanılan grafikler 205'in parkurlarda fırtınalar estirdiği dönemi hatırlatıyor.

Grafikler nedeniyle farklı bir duruş sergilese de aslında standart modelle hemen hemen aynı olan gövdesinde sadece tavana açılan havalandırma deliği ek olarak görülen aracın jant ve lastik kombinasyonları da parkurun zeminine göre değişiyor.


Süspansiyon, fren ve egzoz sistemleri yenilenen 208'in iç mekanında da tam boy takla kafesi, yarış koltukları, dijital göstergeler ve yangın söndürücü bulunuyor.

1.6 litre hacimli motoru aşırı beslemeye gerek duymadan 185 beygir güç, 190 Nm tork üretebilen araçta sıralı şanzıman da bulunuyor.

Kit olarak 37.500 Euro'ya alınabilen aracı tamamlanmış olarak almak isterseniz 57.500 Euro'yu gözden çıkarmanız gerekiyor.

30 Nisan 2012 Pazartesi

MG Icon


Kontrolü Çin'e geçen firmalardan olan MG de 2012 Pekin otomobil fuarında bir konsept sergiledi. Motoru hakkında bir bilgi verilmeyen Icon'un 2014 yılında üretime alınması planlanıyor.

Görünümü Nissan Juke ile Mini'nin birleşmesinden oluşmuş gibi duran otomobilin şekillendirilmesi sırasında MGA ve MGB GT'den de etkilenilmiş. Hem köşeli hem de yuvarlak hatlara sahip bir tasarım anlayışını yansıtan Icon büyük jantlari, neredeyse tavana yerleştirilmiş yan aynaları, geriye doğru açılan arka kapıları ve oldukça yatık duran bagaj kapağı ile dikkat çekiyor.


İç mekanda fütüristik bir duruş sergileyen MG Icon dört adet sportif görünümlü tekli koltuğa sahip. Direksiyon simidi tasarımında klasik MG modellerinden esintiler taşıyan konseptin orta konsol ve gösterge paneli dışında ön yolcu panelinde de dokunmatik ekranlar kullanılmış.

Kia Grand VQ-R


Güney Kore merkezli üretici Kia da Çin pazarına özel uzun aks mesafeli araç üreten firmalar arasına katıldı. Üstelik minivanıyla. Avrupa'da Carnival, Amerika kıtasındaysa Sedona ismini alan aracın boyu da 5 metre barajını aşmış oldu.


Aks mesafesi 130 mm uzayarak 3.020 mm'ye ulaşan VQ-R'ın boyu 320 mm artışla 5.130 mm'yi bulurken bu artış miktarı iç mekana olumlu yansımış. 3 sıra koltuğunda 8 kişik oturma kapasitesi sunan aracın en arkada bulunan koltukları bagaj zeminine gizlenebilirken orta sıra sökülebiliyor.

Kaputunun altında Sorento'dan tanıdığımız 2.2 litre hacimli turbo Diesel motor bulunan Grand VQ-R 197 beygir güç, 435 Nm tork üretebilirken 6 ileri vitesli otomatik şanzıman standart donanımda bulunuyor.

Jeep Wrangler Unlimited Altitude


Geçtiğimiz ay tanıtılan Altitude logolu Jeep Grand Cherokee, Compass ve Patriot'a kardeş geldi. 5 kapılı Wrangler modeli Unlimited için sunulan donanıma 4.500 araç sahip olacak.

Gövde rengine boyanmış çıkartılabilir sert tavan, kolları siyah renkli 18 inç çaplı jantlar, merkezler gövde rengine boyalı tamponlar, siyah renkli Jeep logoları ve yine siyah renkte sunulan kapı kolu, yan ayna, yan basamak ve yakıt depo kapağı gibi detaylardan tanınabilen aracın iç mekanında siyah renkli deri döşeme ve kırmızı renkli dikiş iplikleri kullanılmış.


Paspasları da özel işlemeli olan aracın 3.6 litre hacimli v6 motoru 285 beygir güç, 352 Nm tork üretebiliyor. Dört gövde rengi seçeneği sunan Wrangler Unlimited Altitude A.B.D.'de 33.740 Dolar seviyesinden başlayan fiyatlarla satılacak.

29 Nisan 2012 Pazar

Infiniti M LWB


Çin pazarında lüks sembolü olan uzun aks mesafeli araçlara bir yenisi eklendi. Japon üretici Infiniti, en büyük sedan modeli M'in boyunu uzattı.

150 mm uzayan aks mesafesine rağmen yandan bakıldığında orantısız bir görünüm ortaya koymayan otomobilin arka koltuklarında ısıtma ve elektrikli ayar standart olarak sunuluyor. Bagaj ve arka kapıları otomatik olarak kapatılabilen aracın ön koltuklarının arka kısımlarında eğlence sisteminin ekranları bulunuyor.


Kirli hava sensörü ve süper yumuşak kaplamalara da sahip olan M LWB arka koltuk yolcuları için ayrı ses ve havalandırma sistemi sunuyor. Bu arada otomobilin ses sistemi 16 hoparlörlü ve Bose markasını taşıyor.

Motor seçenekleri tanıdık olan aracın 2.5 litre hacimli benzinli ünitesi 235 beygir güç, 253 Nm tork üretebilirken M35hL'de görev yapan motor 365 beygir güç üretebilen hibrit bir ünite.

G-POWER M3


İşte G-POWER'ın sürprizi. BMW modifikasyonuyla ünlenen firma M3'ü güçlendirdi. İlk görüldüğünde pek ilginç gelmeyen haber E46 kasa severleri sevindirecek zira güçlendirilen otomobil neredeyse 10 yaşında.

M3 CSL tamponları ve bagaj kapağıyla donatılan araca 20 inç çaplı jantlar uygulanmış. Süspansiyon sistemi alçaltılan M3'ün egzoz sistemi yenilenirken frenlerde de güçlendirmeye gidilmiş. Ön aksta 6 pistonlu kaliperler ve 370 mm çaplı diskler kullanan frenler arkada 342 mm çaplı disklere sahip.

İç mekanında yarış koltukları ve takla kafesiyle dikkat çeken aracın kompresör beslemeyle donatılan 3.2 litre hacimli motoru 450 beygir güç, 460 Nm tork üretebiliyor. Maksimum sürati 300 km/s'te sınırlanan otomobilin 0'dan 200 km/s sürate ulaşması 14.7 saniye sürüyor ki bu değer güncel M3'ten daha başarılı bir performans anlamına geliyor.

Lorinser M Serisi


Mercedes M Serisi için geliştirilen görüntü kitlerine Lorinser'in ürettiği de katıldı. Alıştığımız şekilde hazırlanmış olan parçaların yanında yol tutuşu iyileştirecek yenilikler de sunulmakta.

Ön tamponu çok daha dikkat çekici bir hale getirilen SUV aynı zamanda yeni bir ön panjur ve kaput logosuna da sahip. 6 cm genişletilen çamurluklar, hafifçe büyütülen yan etekler ve 22 inç çaplı jantlarla daha iddialı bir görünüme bürünen aracın arka kısmında da yeni tampon ve spoiler gözlerden kaçmıyor.

Süspansiyon sistemi 40 mm alçaltılan M Serisi daha etkileyici sesler çıkaran bir egzoz sistemine de sahip. Bu sistem sayesinde güç artışı da elde eden Lorinser artış miktarını henüz açıklamadı.

İç mekanda da alışıldık yenilikler sunan firma özel paspaslar, işlemeli koltuklar ve renk seçenekleri zenginleştirilmiş deri döşemelerle karşımıza çıkıyor.