30 Nisan 2012 Pazartesi

MG Icon


Kontrolü Çin'e geçen firmalardan olan MG de 2012 Pekin otomobil fuarında bir konsept sergiledi. Motoru hakkında bir bilgi verilmeyen Icon'un 2014 yılında üretime alınması planlanıyor.

Görünümü Nissan Juke ile Mini'nin birleşmesinden oluşmuş gibi duran otomobilin şekillendirilmesi sırasında MGA ve MGB GT'den de etkilenilmiş. Hem köşeli hem de yuvarlak hatlara sahip bir tasarım anlayışını yansıtan Icon büyük jantlari, neredeyse tavana yerleştirilmiş yan aynaları, geriye doğru açılan arka kapıları ve oldukça yatık duran bagaj kapağı ile dikkat çekiyor.


İç mekanda fütüristik bir duruş sergileyen MG Icon dört adet sportif görünümlü tekli koltuğa sahip. Direksiyon simidi tasarımında klasik MG modellerinden esintiler taşıyan konseptin orta konsol ve gösterge paneli dışında ön yolcu panelinde de dokunmatik ekranlar kullanılmış.

5 yorum:

  1. Fena olmamis biraz makyajla gayet hos bir sey cikabilir seri uretim versiyonuna

    YanıtlaSil
  2. Juke'tan önce pek iş yapamaz derdim ama şimdi işler değişti. Tercih edilebilecek bir tasarım.

    YanıtlaSil
  3. MG nin gelecegi icin ne dusunuyorsunuz Onur bey? kaliteleri ne durumda olur? satin alinmaya deger arabalar cikar mi çin'e satildiktan sonra?

    YanıtlaSil
  4. Bence Çin'e satılması iyi bile oldu MG'nin. Zaten çok kaliteli bir marka değildi MG. Bu nedenle kalitede büyük bir oynama olmayacaktır. İngilizlerde kalmayan paranın Çin'de olması da araştırma -geliştirme çalışmaları için büyük bir artı.

    YanıtlaSil
  5. mini-juke kırması birşey olmuş. güzel değil.

    YanıtlaSil