5 Mayıs 2012 Cumartesi

Peugeot 208 R2


Peugeot'nun yeni hatchback modeli 208, ralli versiyonuna da kavuştu. R2 kategorisinde yarışacak olan otomobilin üzerinde kullanılan grafikler 205'in parkurlarda fırtınalar estirdiği dönemi hatırlatıyor.

Grafikler nedeniyle farklı bir duruş sergilese de aslında standart modelle hemen hemen aynı olan gövdesinde sadece tavana açılan havalandırma deliği ek olarak görülen aracın jant ve lastik kombinasyonları da parkurun zeminine göre değişiyor.


Süspansiyon, fren ve egzoz sistemleri yenilenen 208'in iç mekanında da tam boy takla kafesi, yarış koltukları, dijital göstergeler ve yangın söndürücü bulunuyor.

1.6 litre hacimli motoru aşırı beslemeye gerek duymadan 185 beygir güç, 190 Nm tork üretebilen araçta sıralı şanzıman da bulunuyor.

Kit olarak 37.500 Euro'ya alınabilen aracı tamamlanmış olarak almak isterseniz 57.500 Euro'yu gözden çıkarmanız gerekiyor.

2 yorum:

  1. Merhaba Onur,

    Bu tür özel araçlar Türkiye bayilerinden sipariş edilebiliniyor mu?

    YanıtlaSil
  2. Doğrudan bayi kanalıyla sipariş geçilmesi mümkün olmayabilir fakat Peugeot Türkiye ile temasa geçilip alınabilir. Gerçi kit olarak getirilirse %18 KDV ile bile sokulabilir gibi duruyor ülkeye ama gümrük kanununu iyi okumak lazım.

    YanıtlaSil