23 Aralık 2023 Cumartesi

Kia Sonet


Kia'nın küçük SUV modeli Sonet makyajlandı. Asya pazarlarında popüler olan otomobilin hem dışı hem de içerisinde yenilikler sunulurken güvenlik sistemlerine yenileri eklenmiş. Kaput altındaysa makyaj öncesinde kullanılan ünitelere yer verilmiş.

Yenilenen LED farlarıyla diğer Kia modellerinin daha agresif görünümüne kavuşan otomobilin ön panjur ve tamponu da hafifçe makyajlanmış. X-Line donanımında daha bol siyah trim parçasıyla birlikte farklı tasarıma sahip tamponlar bulunuyor.

Yeni gövde renkleri ve jant seçenekleriyle karşımıza çıkan Sonet, aşağıya doğru uzayan yeni LED stoplara da kavuşmuş. Bagaj kapağında birleşen ünitelerin altında yeni tamponun daha bol gövde rengi ve gümüş gri trim parçasına sahip olduğu görülebiliyor.

İç mekana geçildiğinde daha şık bir dijital gösterge paneli ve güncellenen dokunmatik ekrana sahip olduğu görülebilen otomobilin havalandırma kumandaları da yenilenmiş. Bu bölümde fiziksel butonların korunmasıysa güzel.

1.2 litre hacimli, atmosferik emişli, benzinli motoru 83 beygir güç üretebilen otomobilin turbo beslemeye sahip, 1 litre hacimli motoruysa 120 beygir gücünde. 1.5 litre hacimli Diesel üniteyse 115 beygir güç üretmeye devam ediyor. Tamamı önden çekişli olan araçların manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri de değişmemiş.

22 Aralık 2023 Cuma

McLaren GTS


McLaren, ufak tefek yenilikler eklediği araçlarının isimlerini değiştirmeye devam ediyor. İngiliz üreticinin gündelik yaşama en uygun modeli GT bundan sonra GTS olarak bilinecek. Az da olsa güçlenen otomobilin görsel farklılıklarıysa az.

Yeni gövde renkleri ve tasarımı değişen jantları haricinde büyük farklılıklar sunmayan aracın ön tamponunda yer alan hava girişleri yeni deflektörlere kavuşurken arka çamurluk üzerinde bulunan hava girişleri de yeni kapaklara kavuşmuş. İç mekandaysa daha bol kişiselleştirme seçeneği yeni koltuk döşeme desenleriyle birlikte sunuluyor.

Burun yükseltme sistemi eskisinden iki kat daha hızlı çalışan otomobilin bu işlemi yapması artık 4 saniye sürüyor. 4 litre hacimli, çift turbo beslemeye sahip, V8 motorsa 15 beygir güçlenip artık 635 beygir güç, 630 Nm tork üretebiliyor.

7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla yola devam eden McLaren aracı 10 kg hafifletmeyi başarmış. 1.520 kg boş ağırlığa sahip GTS'in 0'dan 100 km/s sürate ulaşması yine 3.2 saniye sürse de 200 km/s'e ulaşma süresi 0.1 saniye kısalıp 8.9 saniye olmuş. Maksimum süratse 326 km/s.

17 Aralık 2023 Pazar

Revo Zero Energy


Her geçen gün yeni bir markayla karşılaştığımız şu günlerde Revo Zero'nun gelişi sürpriz olmadı. İlginç olan, üreticinin ilk modelinin şekli. MPV ile SUV arasında bir segmentte bulunan Energy, kaputu altında da farklı bir güç ünitesine yer veriyor.

Sadece çamurluklar arasında uzanmayıp ön kapılara kadar ulaşan farlar sayesinde farklı bir duruşa kavuşan aracın şişkin çamurlukları, kapı altı korumalarıyla birlikte gövdenin oldukça dışında duruyor. Dev jantlar ve farlarda olduğu gibi arka kapılara kadar uzanan LED stoplar öne çıkan diğer detaylar. Modelin 3. fren lambası da spoilerin altında ve oldukça uzun.

Büyün kapıları kayarak açılan otomobilin iç mekanında 6 adet tekli koltuk, 3 sıra halinde uzanıyor. Üst ve alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi arkasında dijital ekran ve orta konsolda büyük bir dokunmatik ekran sunan modelde ince yapılı havalandırma ızgaraları da konsolun üzerine alınmış. Çift cam tavan, düz zeminli iç mekanı daha da ferah göstermiş.

Yakıt olarak hidrojen kullanan otomobilin elektrik motorları öncelikli olarak bataryalardan beslenirken ihtiyaç olduğu durumlarda hidrojen yakıt hücresi yardıma koşuyor. Henüz teknik verilerin detayları paylaşılmamış olsa da sunulan menzilin 700 km civarında olması planlanıyor. Aracın bataryalarının dışarıdan şarj edilmesi de mümkün.

Wuling Xing Guang


Daha çok küçük elektrikli modelleriyle ünlenen Wuling farklı segmentlere adım atıyor. İlk etapta şarj edilebilir bir hibrit olarak piyasaya çıkacak olan sedanda iki farklı batarya seçeneği sunulması ilginç bir haber. İlerleyen zamanlarda otomobilin elektrikli versiyonu da bulunacak.

4.835 mm boya, 1.860 mm ene ve 1.515 mm yüksekliğe sahip olan otomobil 2.800 mm aks mesafesi sunuyor. Chery Omoda 5'i andıran ön bölümde çift katlı far tasarımı sunan model havalandırma girişinde yer alan desenlerle de dikkat çekiyor.

17 veya 18 inç çaplı jantlarla donatılabilen sedanda hemzemin kapı kolları, arka camla aynı açıya sahip bagaj kapağı, Kia EV6'dan alınmış gibi duran LED stoplar ve alt bölümü siyah renkli plastik olarak sunulan arka tampon yer alıyor.

Sade bir iç mekan tasarımına sahip olan Xing Guang'da iki kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, büyük dokunmatik ekran ve ara konsola alınmış havalandırma çıkışları gibi detaylar dikkat çekiyor. Açık renkli deri döşemeler ferahlık sağlarken vites konsolu altında yer alan boşluk kullanışlılığı artırıyor.

Kaputu altında 1.5 litre hacimli, benzinli motor ve 177 beygir güç üretebilen elektrik motoru bulunan aracın giriş seçeneklerinde kullanılan 9.5 kWh kapasiteli bataryalar 70 km menzil sunabilirken 20.5 kWh kapasiteli üst donanımlı araçta 150 km elektrik menzili sunulmakta. Benzin deposuyla birlikte toplam menzilse 1.100 km'yi buluyor.