18 Mart 2021 Perşembe

Kia EV6


Hyundai ve Kia ikilisi, elektrikli otomobil modelleri konusunda iddialı. Şubat ayında tanıtılan Ioniq 5 ile yeni elektrikli araç platformunu tanıtan grup şimdi de aynı temeller üzerinde yükselecek Kia markalı ilk otomobili bizlere gösterdi.

Temelleri aynı olsa da iki aracı tasarım anlamında birbirine benzetmek zor. Yuvarlak bir burun kısmına sahip olan EV6'da büyük LED farlar kullanılmış. Yan aynalarla birlikte A ve B sütunları siyaha boyanan otomobilin çamurluklarında da SUV benzeri siyah korumalar görev yapıyor.

Ön tampon altı agresif bir görünüm sunan otomobilin jant, hemzemin kapı kolu ve yan etek tasarımlarında aerodinamik verimlilik gözetilmiş. Yüzgeç anten ve spoiler haricinde yatık bagaj kapağı camı ve Aston Martin modellerini andıran ince uzun LED stop tasarımı gözlerden kaçmıyor. 4.680 mm boya, 1.880 mm genişliğe ve 1.550 mm yüksekliğe sahip aracın aks mesafesi 2.900 mm. 520 litre hacimli bagajı 1.300 litreye ulaştırmak mümkün.

İç mekanı daha sade çizgilere sahip araçta iki kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran kullanılmış. İnce yapılı havalandırma ızgaraları ve iki katlı vites konsolu da dikkat çeken detaylar arasında.

Otomobilin teknik verileri de dikkat çekici. 170 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen, tek motorlu ve arkadan itişli seçenekle başlayan üniteler 585 beygir güç, 740 Nm tork üretebilen, dört tekerlekten çekişli versiyona kadar gidiyor. Bu aracın 0-100 km/s deparı 3.5 saniye sürüyor. 260 km/s sürate ulaşabilen versiyon 405 km menzile sahip. Araç için sunulan bataryalarsa 58 ve 77.4 kWh kapasiteli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder