18 Mart 2021 Perşembe

Škoda Kushaq


Škoda , SUV'ye doymuyor. Avrupa pazarlarında üç farklı SUV modelle temsil edilen üretici şimdi de Hindistan pazarında yeni bir araçla temsil ediliyor. Kamiq boyutlarında olan Kushaq, daha düşük bütçeli müşterileri hedef alıyor.

Temellerinde bir Kamiq yatan modelin 2.651 mm'lik aks mesafesi bu aracınkiyle aynı. 4.221 mm'lik boyu 20 mm kısa olan Kushaq, 1.760 mm genişliğe ve 1.612 mm yüksekliğe sahip. Aracın tabanıysa yerden 188 mm yüksek.

Köşeli hatlarıyla güçlü bir görünüm sunan otomobilde çift katlı far tasarımı korunmuş. 3 boyutlu Škoda panjuru ve hem siyah hem de metalik renkli korumalara sahip ön tamponsa dinamik görünüme katkı yapmış. Ön çamurluklarına marka ismi işlenen otomobilin üst karakter çizgisi de bu kısımdan başlıyor.

Çamurluk ve kapı altlarında siyah renkli plastik korumalar dikkat çekerken tavan rayları mat gri. Jantlarsa 16 ve 17 inç çaplı olarak alınabiliyor. Siyah renkli yüzgeç anten ve bagaj kapağına taşan stopların haricinde arka tamponun da siyah plastik ve metalik korumalara sahip olduğu görülebiliyor. Bagaj hacmiyse 385 litre olarak açıklanıyor.

İç mekanı da modern görünen araçta iki kollu direksiyon simidi ve analog gösterge paneli kullanılmış. Bununla birlikte dokunmatik ekran ve yine dokunmatik kumandalı havalandırma sistemi daha güncel araçlardan alınmış. Metal pedal seti ve yanlarda yer alan havalandırma çıkışlarının 3 boyutlu tasarımları şık. Ön kapı ceplerine de elastik bant eklenmesi pratikliği artırmış.

Kaputu altında 1 ve 1.5 litre hacimli, benzinli üniteler bulunan Kushaq'ta bu motorlar sırasıyla 115 ve 150 beygir güçle 175 ve 250 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli, manuel şanzımanı standart olarak sunan önden çekişli araçların ilkinde 6 ileri vitesli otomatik, ikincisindeyse 7 ileri vitesli DSG opsiyonel olarak alınabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder