3 Ağustos 2013 Cumartesi

Subaru WRX RS40


Subaru'nun Avustralya pazarına özel modellerine bir yenisi eklendi. Sadece 300 örneği üretilecek olan otomobilin mavi haricinde gövde rengi de bulunmuyor.

Firmanın bu ülke pazarında 40. yılını kutlamak için piyasaya sürdüğü otomobilde 17 inç çaplı, altın renkli jantlar, STI modellerinden alınmış tamponlar, spoiler ve motor kaputu, özel logolar ve ön kule gergisi standart olarak sunuluyor.

İç mekanında Alcantara döşemeler, Recaro koltuklar, farklı bir vites topuzu ve numaralı sınırlı üretim plakası bulunan otomobilin turbo beslemeye sahip 2.5 litre hacimli motoru 265 beygir güç, 343 Nm tork üretebiliyor.

2 Ağustos 2013 Cuma

Abt SQ5


Audi Q5 ailesinin en güçlü versiyonu olan SQ5 daha da güçleniyor. Alman modifikasyon firması Abt, aracın turbo Diesel motor seçeneği için geliştirdiği performans kitini tanıttı.


Araç için bir gövde kiti de hazırlayan firma ön tampon altına bir splitter eklerken çamurluklar ve yan etekleri kalınlaştırmış. Arka tamponun alt kısmına da küçük bir makyaj yapan Abt 20, 21 ve 22 inç çaplı jantları araca uygulayabiliyor.

Süspansiyon sistemi alçaltılan otomobilin kaputu altında görev yapan 3 litre hacimli turbo Diesel ünite 365 beygir güç, 710 Nm tork üretebiliyor.

1 Ağustos 2013 Perşembe

Senner Nissan 370Z


Japon üreticilerin etkileyici görünüme sahip coupé modellerinden birisi olan Nissan 370Z için sunulan kitler arasına Senner Tuning'in hazırladığı parçalar da katıldı.

Makyaj öncesi kasa için tasarlanan kitle birlikte bir splitter ve 20 inç çaplı jantlara kavuşan aracın süspansiyon sistemi de alçaltılmış. Yeni egzoz sistemiyle de donatılan otomobilin iç mekanı ve kaputu altında karbon fiber parçalara yer verilmiş.

Aracın v6 motoruna da el atan firma 330 beygir güç, 363 Nm tork üretebilen üniteyi 368 beygir güç, 406 Nm tork üretebilecek duruma getirmiş.

Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse


Lamborghini Gallardo ailesine yeni bir katılım oldu. Bu yıl Frankfurt otomobil fuarında sergileneceği açıklanan Squadra Corse, Super Trofeo Stradale temelleri üzerine geliştirilmiş.

Splitter, yan aynalar, difüzör ve yan etekler gibi bölgelerde karbon fiber parçalar kullanılan aracın yan kısmında İtalyan bayrağının renkleri görülebiliyor. Kolay açılabilir bir motor kaputuna da sahip olan otomobilde büyük bir sabit spoiler de görev yapıyor.


İç mekanda biçimsel anlamında bir yenilik sunulmazken dört bir yanda kullanılan Alcantara döşemeler ve karbon fiber kaplamalar dikkat çekiyor. Beyaz renkli gösterge zeminlerine sahip olan aracın metal pedal seti de özel. Standart olarak hafifletilmiş yarış koltuklarıyla sunulacak olan bu Gallardo'da Squadra Corse logoları da bulunuyor.

1.340 kg boş ağırlığa sahip olan otomobilin 5.2 litre hacimli v10 motoru 570 beygir güç, 540 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli yarı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan araç 0'dan 100 km/s sürate 3.4, 200 km/s sürate de 10.4 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 320 km/s olarak açıklanıyor.

30 Temmuz 2013 Salı

BMW i3


BMW'nin şehir trafiğine yönelik geliştirdiği küçük hatchback modeli i3'ün seri üretim versiyonları sonunda tanıtıldı. Birkaç yıldır fuardan fuara koşturan otomobilin konsept modellerine olan benzerliği dikkat çekici.

Elektrik motoruna sahip i markasının ilk temsilcisi olan i3'ün ana hatları konsept modelinkiyle aynı olsa da değişen detayları da yok değil. Fuarlarda büyük kısmı camdan üretilen kapılara sahip olan aracın seri üretim modellerinde büyük miktarda metal yüzey görülebiliyor. Kısa tutulan arka kapıları geriye doğru açılan aracın ön tamponunun üst köşelerine de sis farları eklenmiş.


Şekilleri değişen farlar hala LED teknolojisine sahipken 19 veya 20 inç çaplı olarak sunulan jantlar da küçülmemiş. Çift gövde rengiyle alınabilen otomobilin tavanına BMW'nin ünlü yüzgeç anteni eklenirken tamponda ek uyarı lambalarına yer verilmiş. LED stopları koruyan BMW yan aynaları daha alışıldık şekilde sunmaya başlamış.

Bolca dokunmatik yüzeye sahip bir iç mekana sahip olan konsept modelin aksine daha sıradan butonlarla donatılmış olan seri üretim modellerde iki kollu direksiyon simidi korunmuş. Vites kolu ve araç çalıştırma düğmesi direksiyon kolonuna alınırken havalandırma ve ses sistemi kumanda elemanları orta havalandırma ızgaralarının üzerine toplanmış.


Ortada sunulan büyük ekranın yanında gösterge paneli de dijital olan i3'ün orta konsolu koltukların arasına bağlanmıyor. Bu bölümde büyük bir boşluk sunan BMW bu sayede hem iç mekan ferahlığını ve hem de ön koltuklar arasında geçiş kolaylığını artırmış.

Motor olarak bir yenilik sunmayan seri üretim modellerde 170 beygir güç, 250 Nm tork üretebilen bir elektrik motoru görev yapıyor. Aracı 0'dan 100 km/s sürate 7.2 saniyede ulaştırabilen ünite 150 km maksimum sürate izin veriyor. Menzili 160 km olarak açıklanan i3 istenirse benzinli bir menzil uzatıcıyla toplam 300 km yol yapabiliyor.

Küçük hatchback modelinin fiyatını da açıklayan BMW Almanya pazarında i3'ü 34.950 Euro seviyesinden başlayan fiyatlarla pazarlayacak.