16 Haziran 2012 Cumartesi

Audi SQ5 TDI


Audi, makyajlanan Q5'in en güçlü versiyonunu tanıttı. Görünümü sade olarak nitelenebilen otomobil aynı zamanda S ailesinin Diesel motorlu ilk aracı.

S ailesinin tipik değişikliklerine sahip olan araçta daha sportif görünümlü bir ön tampon, kromajlı ön panjur, parlak kaplamalı yan aynalar, 20 inç çaplı jantlar, S logolu, siyah renkli ön fren kaliperleri, alt kısmı parlatılmış arka tampon, bagaj kapağı üstü spoiler ve dört çıkışlı egzoz sistemi bulunuyor.


İç mekanında büyük yenilikler bulunmayan aracın SQ5 logolu koltukları yükseltilmiş yan destekler sunarken aynı logoya sahip gösterge paneli gri zeminiyle dikkat çekiyor. Aracın sportif karakterine uygun kaplamalar sunan Audi alüminyum görünümlü pedal seti ve vites değiştirme kulakçıklarını da donanıma eklemiş.

Alt kısmı düzeltilmiş S logolu direksiyon simidi, vites topuzu ve kapı eşik kaplamaları gibi donanımlara da sahip olan SQ5'in sertleştirilmiş süspansiyon sistemi 30 mm daha alçaltılmış.

Gelelim aracın kaputu altına. Audi'nin diğer serilerinde de görev yapan 3 litre hacimli v6 turbo Diesel motor çift turbo besleme yardımıyla 313 beygir güç, 650 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunulan SQ5 0'dan 100 km/s sürate 5.1 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati  250 km/s'te sınırlandırılmış.

Ortalama yakıt tüketim değeri 7.2 litre/100 km olarak açıklanan sportif SUV Almanya'da 58.500 Euro seviyesinden başlayan fiyatlardan satılacak.

1 yorum:

  1. bu araç bi acayip.önden mercedes axor arkadan audi rs6 avant sesi geliyo nerdeyse.cidden değişik

    YanıtlaSil