17 Ocak 2020 Cuma

Genesis GV80


Genesis'in ilk SUV modeli tanıtıldı. 2017 yılında bir konsept olarak karşımıza çıkan GV80, aynı isimle seri üretime alınıyor. Kaput altındaysa güncel trendlerin aksine bir elektriklenme yaşanmamış.

Büyük ön panjur ve dört parçalış LED farlarını konseptten alan otomobilin yan bölümünde alçalan bir karakter çizgisi, aynı şekilde arkaya doğru alçalan cam çizgisi ve 22 inç çaplı jantlar görülebiliyor. Büyük sayılabilecek bir bagaj kapağı camı ve spoiler gibi detaylara sahip arka kısımda alçağa yerleştirilen LED stopların da dört parçalı oldukları gözlerden kaçmıyor.


Aracın şık görünen iç mekanında çift renkli deri döşeme, çift kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, dokunmatik havalandırma kumandaları, ince yapılı havalandırma ızgaraları, 14.5 inç büyüklüğünde bilgi-eğlence ekranı ve yazı tanımlayabilen dokunmatik kumanda paneli gibi donanımlar bulunuyor.


Üç motor seçeneğiyle ortaya çıkan GV80'in 3 litre hacimli turbo Diesel ünitesi yaklaşık 280 beygir güç, 590 Nm tork üretebiliyor. 2.5 ve 3.5 litre hacimli, benzinli motorlar da turbo beslemeleri yardımıyla 300 ve 375 beygir güç, 422 ve 530 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve arkadan itiş istemi standart olarak sunulurken dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyonlar arasında.

BYD Han


Çin'den elektrikli otomobil haberi gelmediği gün olmuyor. Bu sefer de karşımıza BYD çıktı. Üstelik markanın gündeminde hem elektrikli hem de şarj edilebilir hibrit sedan araçlar var. Üstelik ismi de tanıdık.


Araçlarda farklı tasarım anlayışı benimseyen BYD'nin hibrit modeline önden bakıldığında Audi A5'i hatırlamamak elde değil. Elektrikli modelse daha özgün bir görünüme sahip. Hemzemin kapı kolları ve LED stoplar gibi detaylarsa araçlarda paylaşılan detaylar arasında.

İç mekanda dijital gösterge paneli ve dokunmatik bir ekrandan oluşan orta konsol haricinde konsol kenarlarını saran havalandırma ızgaraları, Mercedes modellerini hatırlatan vites konsolu ve Audi'den alınmış gibi duran vites kolu gözlerden kaçmıyor.


Hava sürtünme katsayısını EV seçenekte 0.233 seviyesine indirmek isteyen BYD bu aracı tek veya çift motorla sunabilecek. Arkadan itişli ve tek motorlu seçenek 220, dört tekerlekten çekişli ve çift motorluysa 270 beygir güç üretebiliyor. Menzilse 450 km civarında.

Şarj edilebilir hibrit modelin kaputu altındaysa 190 beygir güç üretebilen, 2 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli bir motor var. Üç elektrik motoruyla desteklenen model 480 beygir gücünde.

Porsche 718 Cayman ve Boxster GTS 4.0


Model çeşitliliği konusunda çok başarılı olan Porsche küçük spor otomobil ikilisine yeni versiyonlar ekledi. Artık 718 ailesinde GTS ile GT4 arasını dolduran GTS 4.0 modelleri bulunuyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi görsel olarak standart versiyonlardan çok farklı olmayan GTS 4.0 seçeneklerde siyah renkli ve 20 inç çaplı jantlar, GTS 4.0 armaları, araları açılmış çift egzoz çıkışı ve farklı hava girişlerine sahip ön tampon bulunuyor.


İç mekanda, model arması haricinde diğer 718'lerde opsiyonel olarak alınamayacak hiçbir şey bulunmuyor. Standart araçlara göre 20 mm alçaltılan süspansiyon sistemi ve önde 350, arkadaysa 330 mm çaplı fren diskleri standart donanımda. Karbon seramik disklerse opsiyonel olarak alınabiliyor.


4 litre hacimli, 6 silindirli Boxer motorları 400 beygir güç, 419 Nm tork üretebilen ikilide 6 ileri vitesli manuel şanzıman kullanılmış. 0'dan 100 km/s sürate 4.4 saniyede ulaşabilen modellerin maksimum süratiyse 293 km/s.

Changan UNI-T


Çin'den yeni otomobil haberleri gelmeye devam ediyor. Bu sefer markamız Changan. Ford ile ortaklığı bulunan ve kısa süre önceye kadar PSA grubu ile de ortak olan marka kendi SUV modeliyle dikkat çekecek.

Dikkat çekici bir tasarıma sahip olan model keskin hatlarıyla etkileyici görünüyor. İnce yapılı LED farlar, dev ön panjur, derin karakter çizgileri, gizlenmiş kapı kolları, kontrast renk tavan ve üst kısımları düzleştirilmiş çamurlukların haricinde spoiler, dörtlü egzoz çıkışları ve LED stoplar da dinamik duruşa katkı sağlıyor.


İç mekan tasarım detayları henüz paylaşılmayan otomobilin kaputu altındaysa son zamanlarda görmeye alıştığımız elektrik motorları bulunmayacak. İlk etapta motor seçeneklerinin turbo beslemeye sahip, 1.5 ve 2 litre hacimli, benzinli üniteler olması bekleniyor.