9 Haziran 2012 Cumartesi

Alpha-N 1M RS


Geçtiğimiz haftalarda modifiye ettikleri BMW 335i modeliyle dikkat çeken Alpha-N bir kere daha aynı markanın 3 litre hacimli benzinli motorunu güçlendirdi.

1 Serisi M Coupé şeklinde gelen araç üzerinde yapılan değişiklikler arasında karbon fiberden üretilmiş çift parçalı ön splitter, tavan, kaput, difüzör ve bagaj kapağının yanında 19 inç çaplı jantlar da bulunuyor. Yan etekleri de genişletilen aracın kaputuna ek hava çıkışları açılmış.


İç mekanına geçildiğinde orta konsolda bulunan havalandırma ızgaralarından birisinin yerine yol verilerini gösteren bir ekran geldiği görülürken güçlenen fren sisteminde 6 pistonlu kaliperler ve 380 mm çaplı diskler görev yapıyor.

Çift turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli motoru da güçlenen araç artık 410 beygir gücünde.

Lorinser S70


Bir süredir ortalıklarda görünmeyen Lorinser en iyi yaptığı şey olan Mercedes modifikasyonuyla karşımızda. S600 temelleri üzerine geliştirdiği araca dikkat çekici bir görünüm kazandıran üretici motor gücünü de ciddi oranda artırmış.

Çift renkli gövde boyasıyla daha ilk bakışta dikkat çeken otomobilde daha sportif bir görünüm sunan ön tampon, 20 inç çaplı jantlar, daha geniş yan etekler, ön çamurluğun arkasına yerleştirilen solungaçlar, bagaj kapağı üzerine ve arka camın üst kısmına yerleştirilen spoiler takımı, genişletilen çamurluklar, yeni arka tampon ve dört çıkışlı egzoz sistemi gibi donanımlar bulunurken Mercedes yıldızları yerine Lorinser logoları yerleştirilmiş.


İç mekanda tasarım anlamında büyük bir farklılık yokken istenilen renge boyanabilen deri döşeme ile birlikte sunulan piyano siyahı kaplamalar dikkat çekiyor.

Çift turbo beslemeye sahip 6 litre hacimli v12 motoru üzerinde yapılan çalışmaların ardından gücü 805 beygire, torkuysa 1.270 Nm'ye ulaşan aracın maksimum sürati 300 veya 330 km/s'te sınırlandırılabiliyor.

8 Haziran 2012 Cuma

Lexus IS-F CCS-R


Pikes Peak tırmanma yarışının 2012 yılında koşulacak olan ayağında lüks otomobil üreticisi Lexus da boy gösterecek. Üstelik bir sedanla.

Sportif F ailesinin bir üyesi olan IS-F temelleri üzerine geliştirilen yarış otomobilinin yapısı, aynı organizasyona katılacak diğer araçlardan daha sade. Ön tamponuna büyük bir splitter ve iki deflektör eklenen aracın pimli motor kaputunun üzerinde ek hava yarıkları açılırken jantlar hafifletilip çapları 18 inç yapılmış. Yan camları pleksiglastan üretilen aracın tavanında havalandırma deliği açılmış.

Bagaj kapağı üzerinde dev bir spoiler eklenen CCS-R'ın arka tamponunun alt kısmına da bir difüzör yerkeştirilmiş. Aracın hafifletilmesi için yapılan çalışmada gövde de karbon fiberden üretilirken 314 kg gibi bir ağırlıktan kurtulma sağlanmış.


Tahmin edilebileceği gibi egzoz, fren ve süspansiyon sistemleri yenilenen otomobilin iç mekanında da ciddi değişiklikler bulunuyor. Alt kısmı düzleştirilmiş, Alcantara kaplı yarış direksiyon simidi, karbon fiber ön konsol, tek parça yarış koltukları ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri gibi donanımlara sahip olan aracın iç mekan döşemeleri ve havalandırma kanallarının yanında ihtiyaç olmayan bütün kontrolleri iptal edilmiş. Orta konsoluna gerekli düğmeler eklenen araçta bu kısmın üst kesimindeyse dijital bir gösterge yer alıyor.

5 litre hacimli v8 motoru, standart IS-F'te olduğu gibi 423 beygir güç, 505 Nm tork üretebilen CCS-R'ın ürettiği bu güç, arka tekerleklere 8 ileri vitesli otomatik şanzıman sayesinde iletiliyor.

Heico Volvo V40


Bir süredir sesi sedası çıkmayan Volvo V40'ı tekrar gündeme taşımak isteyen Heico Sportiv bu otomobil için geliştirdiği gövde kitini tanıttı.

Önden bakıldığında daha sportif görünümlü tamponuyla dikkat çeken otomobilin yan etekleri de yenilenmiş. Değişik renklere boyanmış olarak alınabilen ince kollu jantlar ve bagaj kapağı üstü için bir spoiler de sunan üretici yenilediği arka tamponun altına yeni egzoz sisteminin dörtlü çıkışını yerleştirmiş.

Süspansiyon sistemi için alçaltma da sunan Heico'nun motor modifikasyonuyla ilgili bir yeniliği henüz duyurulmamış olsa da Volvo'nun T5 motorundan daha önce 270 beygir güç, 365 Nm tork alınmıştı.

Mercedes-Benz SLS AMG Matt Edition


Kısa süre önce Japonya pazarına özel bir C63 AMG modeli tanıtan Mercedes yine bu pazara özel SLS AMG versiyonlarını sergiledi. Hem coupé hem de roadster gövde seçenekleri bulunacak olan otomobiller sınırlı sayıda üretilecek.

Mat siyah gövde rengiyle öne çıkan Matt Black Edition'da kırmızıya boyanmış ön panjur çıtaları, Mercedes logosu, yan süslemeler, yakıt deposu kapağı, jant süslemeleri, fren kaliperleri, 6.3 ve AMG logoları dikkat çekiyor.

İç mekanında da siyah ve kırmızı renkli deri döşeme kullanılan aracın direksiyon simidi ve paspasları da modele özel.

Matt Black Edition'da kırmızı renge boyanan parçalar mat beyaz gövde renkli Matt White Edition'da siyaha boyanırken yan aynalar da bu renkte sunulmakta. İç mekanında siyah ve beyaz renkli deri döşeme kullanılan otomobilin de direksiyon simidi ve paspasları özel.

Sadece Japonya pazarında sunulacak olan otomobillerden coupé gövdelileri 10, roadster ise 5'er adet üretilecek.

6 Haziran 2012 Çarşamba

Vorsteiner 458-V


Sportif araçlar için tasarladığı abartıdan uzak görüntü kitleriyle tanınan firma Vorsteiner, Ferrari 458 Italia için hazırladığı aksesuarları tanıttı.

Karbon fiberden üretilen gövde parçaları arasına yeni bir splitter, yan etekler, daha uzun kanallara sahip bir difüzör ve çift parçadan oluşan spoiler katan üretici sunduğu 20 ve 21 inç çaplı jantları değişik renklere boyayabiliyor.

VÄTH V63 Supercharged


Mercedes C63 AMG Coupé Black Series gibi zaten basamakların tepesinde bulunan bir otomobilin modifiye edilmesine gerek olup olmadığı tartışılırken VÄTH, aracı daha da güçlendirdiğini açıkladı.

Dışarıdan bakıldığında 20 inç çaplı ve siyah renkli jantlar ve karbon fiber ön panjur gibi küçük değişikliklere sahip olduğu görülen aracın iç mekanında da yeni bir direksiyon simidi, 400 km/s sınır değerli hız göstergesi ile karbon fiber veya ahşap kaplamalar sunuluyor.


Yükseklik ve sertliği ayarlanabilen süspansiyon sistemiyle de donatılabilen otomobilin egzoz sistemi tamamen yenilenmiş. Frenleri de güçlendirilen otomobilin ön aksında 405 mm çaplı diskler kullanılmış.

Kompresör beslemeyle donatılan 6.2 litre hacimli v8 motoru 756 beygir güç, 800 Nm tork üretebilen otomobile, bu güçle başa çıkabilmesi için şanzıman soğutucu da eklenmiş. 0'dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşabilen aracın maksimum süratiyse 350 km/s.

Opel Astra Sedan


Opel'in başarılı model ailesi Astra sonunda Sedan versiyonuna kavuştu. Türkiye ve Rusya pazarları ön planda tutularak tasarlanan otomobil daha önce Buick markasıyla yüzünü göstermişti.

Dış tasarımı C sütununa kadar hatchback kardeşiyle aynı olan aracın bagaj kısmı yüksek ve kısa tasarımıyla dikkat çekiyor. Arka kısımda kullanılan açılar Insignia'yı hatırlatırken stoplar hatchback ve Sports Tourer Astra modellerinden alınmış gibi duruyor.

4.658 mm boya, 1.814 mm genişliğe ve 1.476 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.685 mm. Bagaj hacmi 460 litre olarak açıklanan Astra Sedan'ın 60:40 oranında katlanabilen arka koltukları sayesinde bu hacim 1.010 litreye yükseliyor.

Dört benzinli, üç de Diesel motor seçeneğine sahip olan otomobilde benzinli ünitelerin gücü 100 ile 180 beygir arasında değişirken 1.25 ve 1.7 litre hacimli motorların güçleri 95, 110 ve 130 beygir olarak açıklandı. Standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımanla satılacak olan araçların bazılarında 6 ileri vitesli otomatik şanzıman opsiyonu da sunulacak.

Mercedes-Benz C63 AMG Performance Studio Edition


Mercedes'in yüksek performanslı sedan modellerinden C63 AMG yeni bir versiyona kavuştu. Sadece Japonya pazarında satılacak olan otomobil diğer modellerden görsel farklılıklarla ayrılacak.

Mat siyah gövde rengine sahip olan otomobilde sunulan 19 inç çaplı jantlar da siyaha boyanırken bu parçaların çevrelerinde kırmızı renk dikkat çekiyor.


Fren kaliperleri de kırmızıya boyanan aracın iç mekanında özel logolar, kırmızı deri döşeme, görünümde kontrast oluşturan siyah deri yüzeyler ve kırmızı dikiş iplikleri dikkat çekerken standart donanıma alınan AMG COMAND ekranında araca binen G kuvvetleri, tur zamanları ve motor güç çıkışı gibi veriler izlenebiliyor.

AMG Performance paketiyle de donatılan otomobilin 6.2 litre hacimli v8 motoru 487 beygir güç, 600 Nm tork üretebiliyor.

Mercedes-Benz SLS AMG GT

Mercedes'in süperspor otomobili SLS AMG'nin seçenekleri çoğalıyor. Şimdiye kadar martı kanatlı standart model ile birlikte Roadster, GT3 ve E-Cell konsepti tanıtılan araca daha sportif bir yol versiyonu eklendi.

Coupé ve Roadster olarak sunulacak olan SLS AMG GT'nin dış tasarımına bakıldığında ön panjur, yan solungaşlar ve kaput üzerinde bulunan krom parçaların yan aynalarla birlikte siyaha boyandığı görülüyor. Far ve stopları da koyulaşan otomobilde kırmızı renkli fren kaliperleri standart olarak sunulmakta.


İç mekanında bol bol deri ve Alcantara döşeme kullanılan aracın kırmızı renkli emniyet kemerleri ve yine aynı renkte sunulan dikiş iplikleri dikkat çeken ayrıntılar.

Opsiyonel donanımları arasında iç ve dış karbon fiber paketi, değişik renklerde alınabilen jantlar, Bang & Olufsen ses sistemi ve karbon seramik fren diskleri bulunan aracın yeniden ayarlanan süspansiyon sistemi de daha sportif sürüşlere imkan sağlıyor.


Görsel detayların dışında kalan yenilikleri yazılım iyileştirmesiyle elde edilen SLS AMG GT'nin 6.2 litre hacimli v8 motorunun gücü 591 beygire yükselirken torku 650 Nm'de kalmış. Yazılımı yenilenen bir diğer ünite olan 7 ileri vitesli şanzıman daha hızlı geçişlerle otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresini 3.7 saniyeye indirmiş. Maksimum sürati 320 km/s'te sınırlandırılan aracın 0'dan 200 km/s sürate ulaşmasıysa 11.2 saniye sürüyor.

Ekim ayında sahiplerine kavuşmaya başlayacak olan SLS AMG GT modellerinden Coupé'nin Almanya satış fiyatı 204.680 Euro olarak açıklanırken Roadster için 213.010 Euro isteniyor.

5 Haziran 2012 Salı

McLaren MP4-12C


McLaren MP4-12C sahiplerine güzel bir haberim var. Araç üzerinde yaptığı geliştirme çalışmalarını durdurmayan firma otomobilin gücünü artırdı. Üstelik bu artıştan eski müşteriler de yararlanabilecek.

Araçlarını servise getirdiklerinde yenilenmiş motor kontrol ünitesine kavuşacak olan müşteriler araçlarından 600 yerine 625 beygir güç alabilecek. Tüketim ve gaz salınımı değerleri aynı kalan araçlara programlanabilir egzoz sesi, yenilenen ses sistemi yazılımı ve yolcu kapısını uzaktan kumandayla açmaya yarayan bir donanım da eklenecek.

Carlsson C25 Super-GT China Edition


Geçtiğimiz günlerde Çinli Zhongsheng tarafından satın alınan Carlsson paranın geldiği ülkeye özel bir model tanıttı. 2010 yılında tanıtılan Super-GT'nin daha da nadir bir modeli olacak aracın ilginç bir de yanı bulunuyor.

Mercedes SL temelli bir araç olan Super-GT'nin bütün gövde panelleri yenilendiğinden temellerini sağlayan araca benzerliği de pek bulunmuyor. Bunun yanında karbon fiberden üretilmiş parçaları sayesinde eşdeğer bir SL modelinden 180 kg daha hafif olan aracın iç mekanıysa Mercedes'ten aynen alınmış.


Yeni bir süspansiyon sistemiyle donatılan otomobilde görev yapan frenler karbon seramik disklere sahipken yenilenen süspansiyon sistemi iPhone'dan da kontrol edilebilme özelliğine sahip.

Sadece 7 örneği üretilecek olan otomobilin tamamı şimdiden satıldı fakat ilginç olan bu değil. İki yıl önce tanıtılan Super-GT'de 753 beygir güç üretebilen bir v12 motor kullanan Carlsson yeni araçta 450 beygir gücünde bir v8 kullanacağını açıkladı.

Ford F-150


Ford yine kendisinden bekleneni yaptı ve geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de büyük pick up ailesi F-150'yi makyajladı. Donanımı da zenginleşen pick up kaputu altında bir yenilik sunmuyor.

Rötuşlanan tamponlar, yeni ön panjur ve xenon farlar gibi donanımlarla bir önceki yıl tanıtılan modellerden farklılaşan aracın iç mekanında köşeli tasarım devam etse de özellikle orta konsolun yapısı çok daha davetkar. Üst kısmında büyük bir dokunmatik ekran bulunan konsolun aşağısında bulunan kumanda düğmeleri Volvo modellerini hatırlatıyor.


Yeni döşeme renkleri ve jant tasarımları da sunan araçlarda makyajlı gösterge tablosu, yeni desenli ahşap kaplama, MyFord Touch eğlence sistemi, SYNC arayüzü ve daha kaliteli bir müzik sistemi görev yapıyor.

Kaputu altında yenilik bulunmayan araçta görev yapan 8 silindirli motorlar 5 ve 6.2 litre hacimliyken turbo beslemeye sahip v6 motor 3.5, atmosferik beslemeli olansa 3.7 litre hacim sunuyor.

4 Haziran 2012 Pazartesi

Škoda Superb Combi Outdoor


Çek üretici Škoda, en büyük aracı Superb Combi temellerini kullanan ve hafif arazi şartları için uygun olan modelini yavaş yavaş tanıtmaya başladı.

Otomobilin tasarım detaylarını paylaşan üretici bu tip araçlarda kullanılan tarifi Superb Combi Outdoor'a da uygulamış. Siyah renkli koruyucu plastik bölümlere sahip ön ve arka tamponu yine aynı renkte etek ve çamurluk koruyucularla birleştirilen otomobilde 18 inç çaplı jantlar kullanılmış. Süspansiyon sistemi yükseltilmiş olan aracın her iki tamponunun da alt kısmı mat metalik bölgelere sahip.

Volkswagen ailesinin bir diğer hafif arazi aracı Passat Alltrack ile benzerlikler taşıyan otomobilde Superb modelinde kullanılan motor seçeneklerinin hemen hemen hepsinin bulunacağı da belirtildi.