24 Mayıs 2012 Perşembe

Alpha-N BT92


Yeni nesil 3 Serisi'nin piyasada olması eski nesil temelli coupé modellerin modifikasyonuna engel olmuyormuş gibi görünüyor. İsmini blogdan ilk defa paylaştığım Alpha-N, eline geçen 335i'yi neredeyse bir M3 GTS'e çevirmiş.

Altına büyük bir splitter yerleştirilen ön tamponu, genişletilmiş çamurluklara uygun şekilde makyajlanırken yan etekler de yenilenmiş. 19 inç çaplı jantlarla donatılan aracın bagaj kapağı entegre bir spoiler ile sunulurken bir spoiler de kapağın üzerine yerleştirilmiş. Arka tampon tasarımı da yenilenen otomobilin egzoz çıkışları da tamponun ortasına alınmış.


Egzoz ile birlikte süspansiyon ve fren sistemleri de yenilenen BT92'nin ön aksında 380 mm çaplı fren diskleri 6 pistonlu kaliperlerle birlikte çalışırken arkada 4 pistonlu kaliperler 355 mm çaplı disklerle eşleştirilmiş. Gövdesinin büyük bir kısmında karbon fiber kullanılan otomobil bu sayede 250 kg hafiflemiş.

İç mekanına adım atıldığında bir yarış aracına bakılıyormuş gibi hissettiren otomobilde karbon fiber yarış koltukları, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, Alcantara kaplı direksiyon simidi, karbon fiber ara konsol ve takla barı gibi ekipmanlar bulunurken arka koltuklar iptal edilmiş.

Turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli motorunda da modifikasyon yapılan otomobil 450 beygir güç üreterek performans olarak da M3 GTS'e rakip olduğunu kanıtlıyor.

2 yorum: