4 Ağustos 2024 Pazar

Jeep Dune


Son zamanlarda tanıtılan yeni elektrikli otomobiller genelde güç konusunda birbiriyle yarışsa da bazı markalar işe farklı yerden bakıyor. Jeep, Stellantis çatısı altında yer alan Citroën, Opel ve Fiat kardeşlerin sunduğu minik elektriklilere bir kardeş eklemeye hazırlanıyor.

Henüz bir konsept olsa da tasarım olarak kardeşlerinden çok farklı duran modelin ön bölümünde tipik Jeep çizgileri görülebiliyor. Ön cam, kapılar ve arkada yer alan çok amaçlı boşluk borular yardımıyla şekillenmiş. İnce yapılı ön ve arka tamponlarda çeki noktaları yer alıyor.

Arka kısımda da orijinal bir görünüm sunan konseptin stopları + biçimli ve birbirine bağlanıyor. Kamuflaj deseni ve yine + desenli jant kapakları haricinde konseptin arkasında yedek lastik tutucu veya bagaj olarak görev yapabilen bir bölüm de yer alıyor.

2.410 mm boya, 1.390 mm ene ve 1.520 mm yüksekliğe sahip olan elektrikli miniğin 8 beygir güç üretebilen motoru 45 km/s maksimum sürate izin veriyor. Bataryalarsa 5.5 kWh kapasiteli ve önde yer alan kutudan şarj edilebiliyor.