17 Şubat 2023 Cuma

Buick Encore GX


Buick modelleri sırayla markanın yeni yüzüne kavuşuyor. 2022 yılında sergilenen Wildcat konseptine göndermeler yapan yüzüyle daha modern görünen Encore GX'in iç mekanında da daha modern bir tasarım sunuluyor.

Sivri burun yapısı ve çift katlı LED farlarıyla dikkat çeken ön bölümde panjur yer almasa da hava girişi daha çok öne çıkmış. Çapları 19 inçe kadar olan yeni jantlar ve gövde rengine boyanmış yan korumalarla farklılaşan profil başka yenilik sunmuyor. Arkadaysa farklı iç desene sahip LED stoplar ve daha gerçekçi duran sahte egzoz çıkışları öne çıkıyor. Logoları da yenilenen otomobilin arka tampon alt koruması da farklı.

İç mekanda da yenilenen logoya sahip direksiyon simidi görülebilirken dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran şık bir şekilde birleştirilmiş. Açık renkli trim parçalarıyla ferah hale gelen bölümde vites kolu ve fiziksel havalandırma sistemi kumandaları görülebiliyor. Sağda yer alan havalandırma çıkışının diğerlerinden dar olmasıysa ilginç bir detay.

Kaputu altında 1.2 ve 1.3 litre hacimli iki motor seçeneği sunan otomobilin ilk ünitesi 140 beygir güç, 220 Nm tork üretebilirken ikincisi 157 beygir güç, 236 Nm tork üretiyor. Önden çekiş standart olsa da dört tekerlekten çekiş de sunuluyor. İlk sistem sadece sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) alınabilirken ikincisi 9 ileri vitesli otomatik üniteyle eşleştiriliyor.

16 Şubat 2023 Perşembe

Peugeot 3008 ve 5008


Peugeot'nun SUV modelleri 3008 ve 5008, hibrit seçeneklerine kavuştu. Grubun diğer markalarında henüz görev almaya başlamayan üniteler hafif hibrit yardımcıyla donatılmış ve araçların en güçlü seçeneklerini oluşturmuyor.

Dışarıdan bakıldığında tasarım anlamında bir değişiklik sunmadığı görülebilen otomobiller sadece elektrikli olarak ilerlerken çıkardıkları suni sesten tanınabilecek. İç mekana geçildiğinde dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekranda hibrit güç akış şemaları görülebilirken vites kolu da yerini daha küçük selektöre bırakmış. Bu konsolda artık daha büyük bir cep görülebilirken sürüş modu seçim düğmesi de selektörün önüne alınmış.

Kaputu altında 1.2 litre hacimli, turbo beslemeye sahip, 3 silindirli motor görev yapan otomobilde 48 Volt hibrit sistem görev yapıyor. 898 Wh (432 Wh kullanılabilir) kapasiteli bataryalar 30 km/s sürate kadar tamamen elektrikli sürüş sağlayabiliyor. 28 beygir güç, 55 Nm tork üretebilen elektrik motoruyla toplamda 136 beygir güç, 230 Nm tork üretebilen otomobilde 6 ileri vitesli, çift kavramalı, yeni bir şanzıman görev yapıyor. Resmi verilere göre araçların ortalama yakıt tüketimi, 1.2 PureTech'inkinden %15 daha düşük.

15 Şubat 2023 Çarşamba

Chevrolet Aveo


Yeni Chevrolet Aveo Meksika'da tanıtıldı. Ülkenin en çok satan segmentine dahil olan model Güney Amerika ve Afrika pazarlarında da satışa sunulacak. Üretim yeri olan Çin'deyse Wuling armalı bir ikizinin satılması mümkün.

Eskisinden daha köşeli hatlara sahip olan Aveo hem sedan hem de hatchback gövde seçeneğiyle alınabiliyor. Çok dikkat çekici tasarım detaylarına sahip olmayan modellerin dört kapılı olanı, karakter çizgisinin bagaj kapağı ucuna kadar ilerleyip bir spoiler şeklini almasıyla öne çıkıyor. Hatchback seçeneğin arkasıysa çok daha Avrupai bir duruş sergiliyor.

Basit fakat çift renkli bir iç mekana sahip olan ikilide analog gösterge paneli, 8 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran, şalter görünümlü havalandırma kumandaları, metalik görünüme sahip kapı kolları ve şık bir şekilde gizlenmiş orta havalandırma ızgaraları yer alıyor.

Kaput altında tek motor seçeneği sunan Aveo'nun atmosferik emişli, 1.5 litre hacimli motoru 100 beygir güç, 143 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan araçları 6 adet simüle edilmiş orana sahip, sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) da almak mümkün.

13 Şubat 2023 Pazartesi

RAM 1500 REV


RAM'in elektrikli pick up modelinin seri üretim hali ortaya çıktı. Geçtiğimiz ay Las Vegas'ta dikkat çekici bir tasarıma sahip konsept haliyle gösterilen aracın yollarda göreceğimiz modeli çok daha sade bir tasarım sunacak. Modelin iç mekanında da büyük değişiklikler var.

Ana hatları ve jant tasarımları konseptten tanıdık olsa da daha alışıldık olan aracın LED farları, aydınlatmalı logoya doğru uzuyor. Standart yan aynalara ve yüzgeç antene sahip olan modelin kasa kapağına taşan ince yapılı LED stopları da korunmuş. Boyun kısalmasıysa konseptin sonradan eklenebilen 3. koltuk sırası için kötü haber.

İç mekanı henüz detaylı olarak sergilenmeyen REV'de büyük dokunmatik ekranın yanında fiziksel butonların da sunulması güzel. Dijital gösterge paneli haricinde ön yolcu konsolunda da bir dokunmatik ekran sunulması farklı bir dokunuş olmuş.

Dikkat çekici teknik özellikler sunan pick up sadece çift motorlu ve dört tekerlekten çekişli olarak sunulacak. 340 beygirlik giriş versiyonu yanında 663 beygir güç, 840 Nm tork üretebilen yüksek güçlü seçenek de bulunacak. 800 Volt mimarisi sayesinde 350 kW şarj hızı sunabilen araçta kullanılacak 168 ve 229 kWh kapasiteli bataryalar 560 ve 800 km üzerinde menzil sunabilecek.

12 Şubat 2023 Pazar

Jiangnan U2


Çin'in küçük elektrikli modellerine yeni bir katılım oldu. Daha önce Suzuki Alto'nun kendi markasıyla üretimini üstlenmiş olan Jiangnan artık daha modern ama yine de klasik tasarıma sahip olan bir araçla karşımıza çıkıyor.

3.840 mm boya ve 2.521 mm aks mesafesine sahip olan otomobilin kısa kaputu önünde ilginç tasarımlı LED farlar görülebiliyor. Hemzemin kapı kolları, 17 inç çaplı jantlar, siyah renkli tavan, küçük LED stoplar ve cam tavan da donanımda yer alıyor.

İç mekan fotoğrafları yayınlanmamış olsa da casus fotoğraflardan gördüğümüz yaşam bölümünde neredeyse kare biçimli bir direksiyon simidi, küçük bir dijital gösterge paneli ve büyük sayılabilecek dokunmatik ekran bulunuyor. Ön koltuklar arasında konsol sunmayan aracın fiziksel buton satısı da minimuma indirilmiş.

75 beygir güç, 120 Nm tork ve 110 beygir güç, 160 Nm tork üretebilen iki farklı elektrik motoru seçeneğine sahip olan otomobil önden çekişli. Henüz kapasiteleri açıklanmayan batarya seçenekleriyse 400 km'nin üzerinde menzil sunabilecek.