16 Şubat 2023 Perşembe

Peugeot 3008 ve 5008


Peugeot'nun SUV modelleri 3008 ve 5008, hibrit seçeneklerine kavuştu. Grubun diğer markalarında henüz görev almaya başlamayan üniteler hafif hibrit yardımcıyla donatılmış ve araçların en güçlü seçeneklerini oluşturmuyor.

Dışarıdan bakıldığında tasarım anlamında bir değişiklik sunmadığı görülebilen otomobiller sadece elektrikli olarak ilerlerken çıkardıkları suni sesten tanınabilecek. İç mekana geçildiğinde dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekranda hibrit güç akış şemaları görülebilirken vites kolu da yerini daha küçük selektöre bırakmış. Bu konsolda artık daha büyük bir cep görülebilirken sürüş modu seçim düğmesi de selektörün önüne alınmış.

Kaputu altında 1.2 litre hacimli, turbo beslemeye sahip, 3 silindirli motor görev yapan otomobilde 48 Volt hibrit sistem görev yapıyor. 898 Wh (432 Wh kullanılabilir) kapasiteli bataryalar 30 km/s sürate kadar tamamen elektrikli sürüş sağlayabiliyor. 28 beygir güç, 55 Nm tork üretebilen elektrik motoruyla toplamda 136 beygir güç, 230 Nm tork üretebilen otomobilde 6 ileri vitesli, çift kavramalı, yeni bir şanzıman görev yapıyor. Resmi verilere göre araçların ortalama yakıt tüketimi, 1.2 PureTech'inkinden %15 daha düşük.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder