17 Şubat 2023 Cuma

Buick Encore GX


Buick modelleri sırayla markanın yeni yüzüne kavuşuyor. 2022 yılında sergilenen Wildcat konseptine göndermeler yapan yüzüyle daha modern görünen Encore GX'in iç mekanında da daha modern bir tasarım sunuluyor.

Sivri burun yapısı ve çift katlı LED farlarıyla dikkat çeken ön bölümde panjur yer almasa da hava girişi daha çok öne çıkmış. Çapları 19 inçe kadar olan yeni jantlar ve gövde rengine boyanmış yan korumalarla farklılaşan profil başka yenilik sunmuyor. Arkadaysa farklı iç desene sahip LED stoplar ve daha gerçekçi duran sahte egzoz çıkışları öne çıkıyor. Logoları da yenilenen otomobilin arka tampon alt koruması da farklı.

İç mekanda da yenilenen logoya sahip direksiyon simidi görülebilirken dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran şık bir şekilde birleştirilmiş. Açık renkli trim parçalarıyla ferah hale gelen bölümde vites kolu ve fiziksel havalandırma sistemi kumandaları görülebiliyor. Sağda yer alan havalandırma çıkışının diğerlerinden dar olmasıysa ilginç bir detay.

Kaputu altında 1.2 ve 1.3 litre hacimli iki motor seçeneği sunan otomobilin ilk ünitesi 140 beygir güç, 220 Nm tork üretebilirken ikincisi 157 beygir güç, 236 Nm tork üretiyor. Önden çekiş standart olsa da dört tekerlekten çekiş de sunuluyor. İlk sistem sadece sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) alınabilirken ikincisi 9 ileri vitesli otomatik üniteyle eşleştiriliyor.

1 yorum:

  1. Böyle güzel motor hacmi ve sunduğu özelliklerle ülkemizde çok iyi satış rakamı elde edebilecek bu aracın ulaşılamaması, çok üzücü.

    YanıtlaSil