15 Aralık 2023 Cuma

Honda Ridgeline


Bizlere çok uzak olsa da Honda'nın pick up modeli Ridgeline da makyajlı modeller arasına katıldı. Kaputu altında bir değişim bulunmayan aracın standart güvenlik ve konfor donanımı zenginleşirken fiyatı da yaklaşık %3 artmış.

Biraz daha köşeli hatlara kavuşan modelin ön bölümünde daha öne çıkan bir panjur ve elden geçirilmiş tampon görülürken 18 inç çaplı jantlar ve yeni gövde renkleri donanıma katılmış. Kasa kapağına model adı daha büyük yazılan araçta kromajlı çift egzoz çıkışı da kullanılıyor.

İç mekanını Passport ile paylaşan otomobilde daha şık bir direksiyon simidi ve analog gösterge paneli kullanılıyor. Kaput altında 3.5 litre hacimli, V6 motoru kullanmaya devam eden Honda üniteden 285 beygir güç, 355 Nm tork almaya devam ediyor. 9 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor.

14 Aralık 2023 Perşembe

Genesis G80

Yenilenme sürecinde olan Genesis'in büyük sedan modeli G80 makyajlandı. Dış görünüşü halen daha taze olduğundan çok değişmeyen otomobilin asıl yeniliği iç mekanda karşımıza çıkıyor. Motor seçeneklerindense henüz bir haber yok.

Ana hatlarını koruyan aracın hem ön hem de arka tamponları daha sportif bir duruşa kavuşmuş. Artık gizli egzoz çıkışları bulunan G80'de arka tamponda bu parçaları hatırlatan çıkıntılar kullanılmış. 20 inç çaplı jantlar da yenilenirken gövde renklerine de yenileri eklenmiş.

İç mekanı bambaşka bir duruşa kavuşan modelde üç kollu direksiyon simidi kullanılırken dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran birleştirilmiş. Havalandırma kumandaları da yeni olan otomobilin vites konsolu da biraz daha sade görünecek şekilde tasarlanmış.

12 Aralık 2023 Salı

Nissan Note


Yeni Note, tanıtımının üzerinden geçen 3 yıl sonrasında makyajlandı. Mekanik olarak bir yenilik sunmayan otomobilin dış mekanında gözle görünül farklılıklar bulunsa da iç mekanda yenilikleri görmek için dikkatli gözler gerekiyor.

Yenilenen tampon ve ön panjurla birlikte daha köşeli hatlara kavuşan ön bölüm haricinde yeni gövde renkleri ve jant seçenekleri donanıma eklenmiş. Arka tampon da daha düz bir yapı sunuyor ve tamamı gövde rengine boyanmış.

İç mekanda tasarım olarak aynı kalan Note'un konsolda sunulan trim parçaları ve koltuk döşemeleri yenilenmiş. Vites selektörü de az da olsa farklı bir tasarım sunan otomobilin ön koltuklarına, kolay erişim için oldukları yerde dönme fonksiyonu eklenebiliyor. Torpido gözü de büyüyen otomobil burada artık çift katlı bir yapıya sahip.

Mercedes-AMG SL 63 S E PERFORMANCE


Mercedes, şimdiye kadar ürettiği en güçlü SL modelini tanıttı. Şarj edilebilir hibrit motorla sunulan araç tahmin edileceği gibi tutumluluk için değil yüksek performans için tasarlanmış. Bu sayede sunulan veriler sıkıcı olmaktan oldukça uzak.

Tasarımında bir yenilik bulunmayan aracın bir SL 63 S E PERFORMANCE olduğu kırmızı renkli armalardan ve arka tamponda yer alan priz girişinden anlaşılabiliyor. Tek bijonlu 20 inç çaplı jantlar ve ön tampon altına da eklenen aktif spoiler haricinde bronz renkli fren kaliperleri de dikkat çeken detaylar arasında.

İç mekan tasarımında bir farklılık sunmayan otomobilin dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekranında aracın hibrit sisteminin şarj verileri gibi farklılıklar bulunuyor. Bu arada standart olarak sunulan karbon seramik fren sisteminde önde 420, arkadaysa 380 mm çaplı diskler kullanılıyor. Ön kaliperler 6 pistonlu.

Kaput altında yer alan 4 litre hacimli, çift turbo beslemeye sahip V8 motor 612 beygir güç, 850 Nm tork üretebiliyor. 204 beygir güç üretebilen elektrik motoru ve overboost fonksiyonuyla birlikte karma verilerse 816 beygir ve 1.420 Nm oluyor. 9 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle 0'dan 100 km/s sürate 2.9 saniyede ulaşabilen aracın maksimum süratiyse 317 km/s.

11 Aralık 2023 Pazartesi

Lada Niva Travel


Son zamanlarda sesini duymadığımız markalardan olan Lada, efsane modeli Niva'nın Travel isimli daha modern seçeneğini tanıtalı aslında çok oldu. Blogda da bulunmasını istediğim Travel geçtiğimiz günlerde ek donanımlara kavuşsa da 90'lardan kalmış gibi görünmeye devam ediyor.

Fotoğraflarda görülen yeşil renkli araçta siyah renkli olan çamurluk ve kapı korumaları aslında gövde renginde. Koyu renkli jantlar da standart olarak gri renkli. Şnorkel de arazi paketinin bir parçası. Küçük stoplar ve bagaj kapağında yer alan stepne de otomobilin dikkat çeken tasarım detayları arasında.

İç mekan tasarımıyla bizleri 30 yıl geriye götüren otomobil bu bölümde siyah plastikten başka bir şey sunmuyor. Eski görünümü bozan tek donanımsa orta konsolun tepesine oturtulan dokunmatik ekran. Yaşam alanında başka dokunmatik kumandanın olmaması sanırız kimseyi şaşırtmayacaktır.

Dört tekerlekten çekiş sistemi ve merkezi diferansiyel kilidi gibi donanımları standart olan aracın kaputu altında artık Euro 5 egzoz normlarını karşılayabilen 1.7 litre hacimli, atmosferik emişli, benzinli motor bulunuyor. Ünite 80 beygir güç, 127 Nm tork üretebiliyor. 5 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 19 saniyede ulaşabilen modelin maksimum sürati de 140 km/s.

10 Aralık 2023 Pazar

Rhino RR01


Bir ilginç otomobil haberi de Litvanya'dan geliyor. Kit car olarak satışa sunulması planlanan ve Rhino Racing tarafından geliştirilen otomobil fiberglas gövde ve alüminyum monokok şasiye sahip olacak. Motorun araçtan ayrı fiyatlandırılması da ilginç.

Önden bakıldığında damla biçimli farlarıyla Lamborghini Miura'yı andıran otomobilin yuvarlak hatları arkada McLaren modellerine göz kırpıyor. 19 inç çaplı jantlar, büyük spoiler ve difüzör haricinde çamurluklar üzerine açılan hava çıkışları, ince LED stoplar ve dörtlü egzoz çıkışlarıdikkat çekiyor. İnce yapılı yan aynalar, uzun splitter ve yan etekler de gözlerden kaçmıyor.


Yukarıya doğru açılan kapılardan ulaşılan iç mekanında takla kafesine de sahip olan otomobilin çıplak görünümlü yaşam alanında yarış koltukları, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, dijital gösterge paneli ve kumandalar entegre edilmiş U biçimli direksiyon simidi, fiziksel düğmeler barındıran orta konsol ve yere sabitlenmiş pedal grubu yer alıyor.

Sıralı şanzımanla gücünü arka aksa ilettiği öğrenilen modelin kaputu altındaysa Audi'den alınan 5.2 litre hacimli, atmosferik emişli V10 ünite yer alıyor. Aracın gövdesi, donanımına göre 25.000 veya 27.500 Euro karşılığında sunulurken motor için 37.500 Euro isteniyor. AP Racing imzalı frenlerdeyse 6 pistonlu kaliperler kullanılmış.