24 Kasım 2020 Salı

Nissan Note


Nissan, artık çok yaşlanan modellerinden Note'u yeniledi. İlk olarak Japonya pazarında satılacak olan araçların tamamında elektrik motoru kullanılıyor olsa da bazı modeller benzinli menzil uzatıcıya sahip olacak.

Ariya'nın köşeli hatlarını andıran bir tasarım diliyle ortaya çıkan otomobilde büyük bir ön panjur ve LED farlar kullanılmış. Aerodinamik jantlar, kontrast tavan rengi ve camalrın altına sabitlenen yan aynalar haricinde LED stoplar ve spoiler, Note'un bazı tasarım detayları olarak sayılabilir.

Eskisinden 55 mm daha kısa olan gövde ve 20 mm kısalan aks mesafesine rağmen ferah bir iç mekan sunan otomobilde  Dijital göstege paneli ve büyük dokunmatik ekran haricinde şık görünen üç kollu direksiyon simidi, yüzen vites konsolu altına eklenen geniş depolama bölümü ve ince yapılı havalandırma ızgaraları iç mekanda sunulan farklılıklar.

Kaput altında da ilginçlikler sunan yeni nesil Note'un 1.2 litre hacimli, atmosferik emişli ünitesi sadece elektrik motorunu şarj etmek için görev yapıyor. Bu elektrik motoru 116 beygir güç, 280 Nm tork üretebiliyor. Ayrıca modelin çift elektrik motoru ve dört tekerlekten çekişli bir seçeneği daha bulunacak. Bu araçta içten yanmalı motor yerine daha büyük piller kullanılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder