17 Haziran 2023 Cumartesi

Nio ET5 Touring


Nio'nun şık görünümlü modellerine bir yenisi eklendi. Üstelik bu sefer station wagon gövdeyle. Çin merkezli üreticinin ağırlık dağılımını %50-%50'de tutmayı başardığı otomobil pratikliğiyle olduğu kadar başarılı performansıyla da dikkat çekecek.

Ön bölümü sedan kardeşinden alınan modelin yeni jant tasarımı ve uzayan tavanla birlikte büyüyen cam tavanı dikkatlerden kaçmıyor. Dinamik görünen arka bölümünde spoiler ve küçük de olsa bir silecek bulunan aracın ince yapılı LED stopları köşeden köşeye uzanıyor.

İç mekana geçildiğinde ön bölümün kardeşinden farksız olduğu görülebiliyor. Arka koltuklarda 17 mm daha fazla baş mesafesi sunan Touring gövde 450 litre bagaj hacmine sahip. Bagaj zemini altında da 42 litre hacim sunan modelin arka koltuk sırtlıkları 40:20:40 oranında katlanabiliyor ve toplam hacim 1.300 litreye ulaşıyor.

490 beygir güç, 700 Nm tork üretebilen bir çift elektrik motoru sayesinde dört tekerlekten çekişli olan otomobil 75 ve 100 kWh kapasiteli bataryalarla alınabiliyor. Sırasıyla 435 ve 560 km menzil sunan araçların en hızlısı 0'dan 100 km/s sürate 4 saniyede ulaşıyor.

16 Haziran 2023 Cuma

Mercedes-Benz Vision One-Eleven


Mercedes'ten sürpriz bir konsept daha geldi. 60 ve 70'li yıllarda ortaya çıkan C 111 konseptlerine göz kırpan tasarımıyla dikkat çeken otomobil bir çift elektrik motoruyla donatılmış olsa da teknik verileri hanüz paylaşılmadı.

Sadece 1.170 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin tabanı da neredeyse yola temas halinde. C 111'de olduğu gibi ön bölümde bir çift yuvarlak far sunan otomobil yine önde büyük hava geçişlerine sahip. Splitter, geniş yan etekler ve difüzör de aerodinamik verimliliği artıran donanımlar arasında.

Kapıları yukarıya doğru açılan konseptte tek bijonlu dev jantlar kullanan Mercedes, arkada da önde olduğu gibi aydınlatma grubu için LED teknolojisinden faydalanmış. Geniş cam alanlarına sahip olan otomobilin bagaj bölümü bu sayede dışarıdan izlenebiliyor.

Neredeyse oval bir direksiyon simidine sahip olan otomobilin gösterge paneli de boydan boya uzanıyor. Koltuklar arasında bir de dokunmatik ekran bulunduran üretici oturma pozisyonunu yarış otomobillerindekine benzer konumlamış. Sabit kafalıklı koltuklar, aynı bagaj bölümünde olduğu gibi dört noktadan bağlantılı emniyet kemerlerine sahip.

Nyobolt EV


Elektrikli sportif modellere yeni bir katılım olacak gibi. Batarya teknolojileri geliştiren Nyobolt, Ian Callum'un tasarım ve teknoloji firmasıyla birlikte ortaya çıkardığı konsepti, daha önce Lotus Elise'in tasarımında da söz sahibi olmuş Julian Thomson ile birlikte geliştirmiş.

İlk nesil Elise'den 150 mm daha uzun ve 100 mm daha geniş olan otomobil bu aracı andıran hatlara sahip. 19 inç çaplı jantlar, geniş hava girişleri, ince yapılı LED aydınlatma grubu, sabit spoiler, difüzör ve yan aynalar yerine geçen kameralar da donanımda yer alıyor.

İç mekan tasarımı henüz paylaşılmayan otomobilin 250 km menzil sunan bataryaları 35 kWh kapasiteli ve sahip oldukları teknolojiler 6 dakikada tamamen şarja olanak sağlıyor. Teknik verileri de açıklanmayan otomobilin ağırlığının 1 ton civarında olması bekleniyor.

15 Haziran 2023 Perşembe

Land Rover Discovery Sport


Land Rover modellerinin güncellenmesi hız kesmiyor. Büyük kardeşlerin ardından yenilikler ailede küçüklere de ulaşıyor. Sıradaki modelimiz olan Discovery Sport, mekanik anlamda büyük yenilikler içermese de iç mekanda değişim bariz.

Ön panjur ve tamponlarda ufak tefek tasarım yenilikleri sunan otomobilin çapları 21 inçe kadar çıkan jantları da yeni tasarımlara kavuşmuş. Yeni gövde renkleriyle tamamlanan dış güncellemelerin haricinde şarj edilebilir hibrit seçenek P300e'nin bataryaları, güncellenmiş yazılımla daha uzun menzil sunabiliyor.

İç mekanda yeni tasarımıyla üç kollu direksiyon simidi ve güncellenmiş dijital gösterge paneli karşımıza çıkıyor. Tamamen yenilenen orta konsolda daha büyük ve dışbükey bir ekran yer alırken bu parça altında daha büyük bir boşluk var. Selektör kolu küçülen otomobilin bu bölümüne kapaklı bir göz de eklenmiş. Havalandırma kumandalarıysa artık dokunmatik ekran içine gömülü.

Telo Truck


Elektrikli pick up modellerinin sayısı artacakmış gibi görünüyor. Bu sefer karşımıza yeni bir markayla çıkan araç minik boyutları ve yüksek gücüyle ilginç bir seçenek olarak ortaya çıkmış. İç mekan fotoğraflarıysa henüz yayınlanmadı.

3.860 mm boya sahip olan modelin ön bölümü dik bir yapıya sahip. Köşelere yerleştirilen lastikler ve neredeyse aracın önünden başlayan A sütunu ilginç oranlar ortaya çıkarmış. 3 parçadan oluşan LED farlar, kapılara eklenen ilginç karakter çizgisi dik yerleşimli LED stoplar aracın diğer detayları arasında.

İç mekanı henüz son halini almamış olsa da açılabilir cam tavana sahip olduğu görülebilen dört kapılı pick up, kasa bölümünün kapatılmasına da olanak sağlıyor. Hatta bu durumda arkaya eklenen koltuklarla 3 koltuk sırasına kavuşuluyor. Kasa altı depolama hacmiyse snowboard büyüklüğünde eşyaları taşıyabiliyor.

Kasa uzunluğu 1.5 metreden fazla olan aracın teknik verileri de bol olmasalar da elde olanlar etkileyici. Çift elektrik motoruyla 500 beygir üzerinde güç üretebilen dört tekerlekten çekişli modelin kapasitesi açıklanmayan pilleri 560 km üzerinde menzil sunabiliyor.

14 Haziran 2023 Çarşamba

Lotus Emira GT4


Lotus Emira GT4 müşterileri için haberler iyi. Geçtiğimiz yıl duyurulan otomobil üretime alınmadan güçlendi. Sadece pistlerde kullanılabilecek olan otomobilin şanzımanında ve aerodinamik paketinde de geliştirmeler var.

Tasarım olarak seri üretim modele olan benzerliğiyle dikkat çeken otomobilde ön kısımda splitter, arkada da büyük spoiler kullanıldığı görülebiliyor. 18 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin hava girişleri, difüzörü ve deflektörlerinde de farklı tasarımlar kullanılmış.

Fren, süspansiyon, direksiyon ve soğutma sistemleri de elden geçirilen aracın iç mekanında kumandalar ve dijital ekrana sahip sökülebilir direksiyon simidi, tam boy takla kafesi, dijital gösterge paneli, karbon fiber yarış koltuğu, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemeri ve şalterli kumandalar gibi detaylar yer alıyor.

Kaputu altında görev yapan kompresör beslemeli, 3.5 litre hacimli V6 motor 461 beygir güç üretebilirken bu güç, arka aksa 6 ileri vitesli, sıralı bir şanzımanla aktarılıyor. 96 litre hacimli yakıt deposuna sahip olan Emira GT4'ün sıvılar hariç ağırlığıysa 1.300 kg.

13 Haziran 2023 Salı

Buick Electra E4


Buick model ailesi büyümeye devam ediyor. 2022 yılında tanıtılan Electra E5'in ardından sıra geldi bu otomobilin daha sportif duran kardeşine. Özellikle arka bölümünde yapılan tasarım değişiklikleriyle dikkat çeken otomobil şıklığıyla öne çıkıyor.

İnce yapılı LED farlara sahip sivri burun kısmını Electra E5 ile paylaşan aracın ön tamponu daha sportif bir görünüme sahip. Kapı altları, çamurluklar ve tamponlarda siyah renkli korumalara sahip olan aracın jantları da farklı görünüm sunuyor.

Kapı kolları hemzemin tasarıma sahip olan modelin arka bölümü daha alçak bir tavan yapısı sunuyor. Bagaj kapağı camının üst ve altında birer spoiler sunan E4'ün ince yapılı LED stopları da tanıdık. Arka tamponsa aynı önde olduğu gibi sportif bir duruşa sahip.

İç mekana geçildiğinde üç kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, dokunmatik ekran ve kısayol tuşlarının E5'ten alındığı görülebiliyor. Ara konsol ve ön yolcu konsoluysa farklı bir duruşa sahip. Cam tavan da kardeşinde olduğu gibi oldukça büyük.

Önden çekişe ve tek motora sahip olan Electra E4'ün gücü 245 beygir olarak açıklandı. 65 kWh kapasiteli bataryalara sahip olan aracın daha güçlü versiyonuysa çift motor ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle 287 beygir güç, 465 Nm tork üretebiliyor. 80 kWh kapasiteli bataryalarla donatılan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 6.2 saniyede ulaşabilirken maksimum sürat her iki araçta da 180 km/s'te sınırlı.