20 Aralık 2021 Pazartesi

Nio ET5


Nio'nun ürün gamı genişlemeye devam ediyor. Büyüme konusunda Tesla'yı örnek almış gibi görünen Çin merkezli üretici ET7 ardından bu modelin biraz daha küçüğü gibi görünen ET5'i tanıttı. Yeni sedan Model 3 boyutlarında.

Büyük kardeşinden çok da farklı görünmeyen otomobilin ön bölümünde sivri burun yapısı ve ikiye bölünen far grubunun ince yapılı üst kısmı dikkat çekiyor. Tavanda otonom sürüş sensörleri yer alırken kapı kollarının da hemzemin olduğu görülebiliyor. Büyük jantları şık duran otomobilin bagaj kapağı kısa yapılı. 

Arkada ayrıca tavana eklenen kamera, ince uzun LED stoplar ve difüzör gözlerden kaçmıyor. Bu arada otomobilin boyu 4.790 mm, genişliği 1.960 mm, yüksekliği 1.499 mm ve aks mesafesi 2.888 mm olarak açıklanıyor.

Sade tasarımlı iç mekanda üst ve alt kısımları düzleştirilmiş direksiyon simidi, küçük dijital gösterge paneli ve orta konsolun tamamını oluşturan dik dokunmatik ekran dikkat çekiyor. Perdesiz cam tavan ve açık renkli döşemeler de iç mekanın ferahlığını artırıyor.

Çift elektrik motoru sayesinde dört tekerlekten çekişli olan otomobil 490 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 4.3 saniyeye kadar inebilen aracın 75, 100 ve 150 kWh kapasiteli bataryaları 1.000 km'ye kadar menzil sunabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder