27 Aralık 2019 Cuma

TOGG


Blogda 2019'u güzel bir haberle kapatalım. Uzun zamandır merakla beklenen yerli marka sonunda ortaya çıktı. Aslında tam olarak marka veya model ismi açıklanmamış olsa da Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu iki model birden tanıttı.


İlk olarak C segmentinde yer alan bir SUV ve kısa arka bölüme sahip bir sedan tanıtılsa da gelecekte aileye B-SUV, C- Hatchback ve C-MPV katılacak.



Pininfarina tarafından yapılan tasarımlar aslında bizlere çok yabancı değil. İtalyan tasarım evi, son zamanlarda katıldığı fuarlarda bu tip araçları sergilemekten çekinmemişti. LED aydınlatma grubu ve farklı tasarıma sahip ön panjurlarla tanıtılan modellerde büyük jantlar ve kameralı yan aynalar kullanılmış. Şarj girişi sol ön çamurluğa yerleştirilen modellerin kapı kolları da hemzemin yapılarıyla dikkat çekiyor.


İç mekana geçildiğinde dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran dışında dört tane daha ekrana sahip olduğu görülen modellerin yan ayna görüntüleri A sütunu dibinde yer alan küçük ekranlara aktarılıyor. Üçlü ekran grubu birbirinden çok güzel ayrılmış olmasa da hem orta konsol hem de kapı içlerinde kullanılan yuvarlak hatlar hoş durmuş.


İlk etapta SUV seçeneğin teknik verilerini açıklayan TOGG, bu modelde iki farklı motor kombinasyonu sunacağını açıkladı. 200 beygir güç üretebilen tek elektrik motoruyla arkadan itişli olan modele ikinci motor eklendiğinde hem dört tekerlekten çekiş özelliği hem de 400 beygir güç alınabiliyor.



Pil kapasitesi açıklanmamış olsa da 500 km menzile ulaşabileceği açıklanan modelin düşük güçlü seçeneği 0'dan 100 km/s sürate 7.6 saniyede ulaşabilirken diğer seçenek aynı işi 4.8 saniyede tamamlayacak. Maksimum süratse her iki araçta da 180 km/s'te sınırlı. 2.8 metre uzunluğunda aks mesafesi sunan araçta 3. seviye otonom sürüş imkanı da bulunacak.