15 Şubat 2013 Cuma

Carlsson CK63 RSR


Mercedes CLS63 AMG üzerinde yapılan çalışmalara bir yenisi eklendi. Carlsson tarafından tanıtılan kitle birlikte aracın görünümü çok değişmese de motor gücü dikkat çekici şekilde artmış.

Daha sade bir görünüme sahip yeni ön tamponda büyük hava çıkışları ve karbon fiber splitter dikkat çekerken ön panjur da Carlsson logosuyla tanışmış. 25 mm genişletilen çamurluklara uygun şekilde yan etekler de makyajlanırken ön çamurlukların arka kısmına hava çıkışları eklenmiş.

19 veya 20 inç çaplı jantlarla donatılabilen otomobilin bagaj kapağına küçük bir spoiler eklenirken makyajlanan arka tamponun alt kısmına yeni bir difüzör eklenmiş.

30 mm alçaltılan süspansiyon sisteminin yanında egzoz sistemi de yenilenen aracın ön aksında bulunan fren disklerinin çapı 405 mm'ye ulaşmış.

Çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motor üzerinde yapılan çalışmalar sonrasında güç 700 beygire ulaşırken maksimum tork 1.000 Nm'de sınırlandırılmış. 0'dan 100 km/s sürate 3.9 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 340 km/s'e ulaşmış.

14 Şubat 2013 Perşembe

Holden VF Commodore SS V


GM'in Avustralya kolu Holden geçtiğimiz günlerde tanıttığı VF Commodore ailesinin sportif versiyonunu da üretime hazır bir konsopt olarak sergiledi. İki gün sonra Chevrolet SS ismiyle global tanıtımı yapılacak olan otomobil de bu şekilde erken bir tanıtıma sahip oldu.

Daraltılmış ön panjur, daha geniş hava girişine sahip ön tampon, karartılmış farlar, siyah renkli, 20 inç çaplı jantlar, daha kalın yan etekler, SS V logoları ve dört çıkışlı egzoz sistemi gibi farklılıklar sunan sportif Commodore'un bagaj kapağı üzerine küçük bir spoiler eklenirken arka tampon alt kısmı yeniden tasarlanıp siyaha boyanmış.


İç mekana geçildiğinde Opel modellerinden tanıdığımız direksiyon simidinin alt kısmı düzleştirilmiş olduğu görülebilirken orta konsolun üst kısmında 8 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran dikkat çekiyor. Ekranın hemen altına müzik sisteminin kontrollerini ekleyen Holden daha da aşağıya havalandırma sistemi kumandalarını yerleştirlmiş.

Mavi renkli ambiyans ışıklandırmasına sahip olan otomobilin gösterge panelindeyse kırmızının da varlığı hissediliyor. Elektro-mekanik el freniyle donatılan aracın ön koltuklarında daha yüksek yan destekler ve ek baldır destekleri kullanılırken kapı içi ve ön konsolda Alcantara döşemeler dikkat çekiyor.

Henüz motoru resmi olarak tanıtılmayan araçta Brembo imzalı fren sistemi ve sertleştirilmiş bir süspansiyon sistemi kullanıldığı açıklandı.

13 Şubat 2013 Çarşamba

Mercedes-Benz A45 AMG


Mercedes'in yeni fotoğraflarını dün paylaştığı A45 AMG'nin resmi teknik verileri de açıklandı. A Serisi'nin en yüksek performanslı modeli olan aracın sahip olduğu veriler etkileyici.

Aracın ön tampon altı, yan etek süslemeleri ve yan aynalarının muhafazaları için karbon fiber paketi sunan Mercedes aracın standart donanımında 18 inç çaplı jantlar sunsa da 19 inç çaplı jantlar gri veya siyah renklerde opsiyonel olarak alınabiliyor.


Daha sportif ayarlı bir süspansiyon sistemine sahip olan otomobilin fren sisteminde kırmızı veya siyah renkli kaliperler ve önde 350, arkadaysa 330 mm çaplı diskler görev yapıyor. Araçta kullanılan ESP'nin de üç değişik ayarı bulunuyor.


A45 AMG'nin performans verileri de etkileyici. Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 360 beygir güç, 450 Nm tork üretebilen araçta dört tekerlekten çekiş sistemi, 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman ve hızlı kalkış sistemi standart olarak bulunuyor.

0'dan 100 km/s sürate 4.6 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılırken ortalama yakıt tüketim değeri 6.9 litre/100 km olarak açıklanıyor.

Audi S3 Sportback


Yeni nesil A3 ve A3 Sportback'in ardından sportif model S3'ü piyasaya süren Audi şimdi de ailenin geniş iç hacim sunan sportif modeli S3 Sportback'i tanıttı.

Üç kapılı kardeşinde kullanılan 18 inç çaplı jantlar, tamponlar, spoiler ve dört çıkışlı egzoz sistemiyle donatılan otomobilin iç mekanında yer alan metal pedal seti, sportif yan destekli koltuklar, gösterge paneli, vites topuzu ve alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi de bu araçtan tanıdık.


Bir önceki nesil modele göre 70 kg azalan ağırlığı 1.445 kg'a gerileyen otomobilin fren sisteminde 340 mm çaplı diskler ve siyah renkli kaliperler sunuluyor. İsteğe bağlı olarak kırmızı kaliperlerle de donatılabilen araç dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip.

2 litre hacimli motoru turbo besleme yardımıyla 300 beygir güç, 380 Nm tork üretebilen otomobil 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 5.5 saniyede ulaşırken ortalama yakıt tüketimi 7 litre/100 km olarak açıklanıyor.

6 ileri vitesli, çift debriyajlı, yarı otomatik şanzımanla donatılan S3 Sportback'te önemli bir performans artışı var. 0'dan 100 km/s sürate 5 saniyede ulaşabilen otomobilin ortalama tüketim değeri de 6.9 litre/100 km'ye geriliyor. Her iki şanzıman seçeneğiyle de maksimum sürat 250 km/s'te elektronik olarak sınırlandırılmış.

mcchip-dkr Mercedes-Benz C63 AMG MC660


Mercedes C63 AMG üzerinde çalışmayı seven firmalardan olan mcchip-dkr, aracın 583 beygir güç üretebilen versiyonunun ardından 600 beygir seviyesinin üzerine çıkan modeli de tanıttı.

Üzerine uygulanan folyo dışında gövde görünümünde bir değişiklik yapılmazken 20 inç çaplı jantlar, alçaltılan süspansiyon ve yenilenen egzoz sistemi büyük farklılıkları oluşturuyor.

Otomobilin 6.2 litre hacimli v8 motoru üzerinde yapılan çalışmalar sonrasında güç 660 beygire, torksa 750 Nm'ye ulaşmış.

Arden AJ 20 RS


Modifikasyon firmalarının çok popüler bulmadığı markalardan birisi de Jaguar. İngiliz üreticinin modellerini güçlendiren firmalardan birisi olan Arden, XKR-S Convertible temelli çalışmasını tanıttı.

Ön tamponu parlak gümüş renkli ızgaralar, alt köşelere yerleştirilen ek parçalar ve üst kısımda görülebilen farklı renkli hava girişleriyle farklılaşırken genişleyen yan etekler, farklı arka tampon ve 21 inç çaplı jantlar agresif bir görüntü oluşturmuş.

İç mekanda farklı renklerde deri ve Alcantara döşemeler sunan Arden'in aksesuarları arasında metal pedal seti, sportif görünümlü direksiyon simidi, karbon fiber ve ahşap kaplamalar da bulunuyor.

Kompresör beslemeye sahip 5 litre hacimli v8 motor üzerinde de çalışmalar yapan Arden üniteden 645 beygir güç, 800 Nm tork alabilmiş.

Red Bull RB9


2013 yılı Formula 1 sezonunun son otomobili de 2012 yılının şampiyonundan geldi. RB9 ile de takımın hedefi birincilik kürsüsü.


Yeni sezonda yarışacak araçların çoğunda olduğu gibi çok sayıda küçük değişikliğin bulunduğu araçları bu yıl da Sebastian Vettel ve Mark Webber sürecek. Renault'nun RS27-2013 kodlu motoruyla donatılan otomobilin süspansiyon ve egzoz sistemleri yeniden tasarlanmış.

SR Scion iQ


Geçtiğimiz yıl tanıttığı Scion iQ kitiyle dikkat çeken SR Auto bu yıl da aynı araç için bir görünüm kitiyle karşımızda. Bir önceki paketten daha sade bir görünüm sunan yeni parçalar sportiflikten çok şey kaybetmemiş.

Büyük hava girişlerine sahip yeni ön tampon ve genişletilmiş yan etekleriyle daha dinamik bir görünüm sunan otomobilin 18 inç çaplı jantları da şık görünüyor. Arka kısmında daha az değişiklik yaşanan aracın tampon altına eklemeler yapılırken spoiler de yenilenmiş.

12 Şubat 2013 Salı

Mercedes-Benz A45 AMG


Mercedes'in popüler hatchback modeli A Serisi'nin en sportif versiyonu A45 AMG'nin ilk resmi fotoğrafları küçük bir kamuflajla üç ay önce paylaşılmıştı. 2013 Cenevre otomobil fuarında sergilenecek olan otomobilin kamuflajsız fotoğrafları iç mekanıyla birlikte ortaya çıktı.

Geniş hava girişlerine sahip olan ön tamponunun altına splitter eklenen otomobilin yan etekleri de aynalar ve 19 inç çaplı jantlar gibi siyah renkli. Kırmızı fren kaliperleri ve arka tamponun iç kısmına gizlenmiş çift egzoz çıkışı da dikkat çeken aracın ön panjuru da diğer versiyonlardan farklı.


İç mekanda oldukça sportif bir görünüm sunan A45 AMG'nin gösterge iğneleri, havalandırma ızgarası çerçeveleri, dikiş iplikleri ve emniyet kemerleri kırmızı renkli olarak alınabiliyor. Metal pedal seti, üst ve alt kısımları düzleştirilmiş direksiyon simidi, karbon fiber görünümlü ön konsol ve küçük yapılı vites topuzuna sahip olan aracın deri ve Alcantara döşemelere sahip ön koltuklarıysa yüksek yan destekler sunmakta.


Teknik verileri henüz açıklanmayan aracın turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motorunun yaklaşık 350 beygir güç, 450 Nm tork üretmesi beklenirken dört tekerlekten çekiş sistemi ve yarı otomatik şanzımanla birlikte performans verilerinin etkileyici olması kimseyi şaşırtmayacaktır.

McLaren P1


McLaren F1 efsanesinin devamı niteliğinde olan P1 geçtiğimiz aylarda neye benzeyeceğini göstermiş olsa da iç mekan fotoğrafları paylaşılmamıştı. Aracın ortadan direksiyonlu olup olmayacağı soruları MP4-28 tanıtımında cevaplanmış olsa da kokpit görülmemişti.


Otomobilin iç mekanının ilk fotoğraflarını paylaşan McLaren dışarıda olduğu gibi burada da bol bol karbon fiber kullanmış. Deri ve Alcantara kaplı koltuklar, kapı içleri ve ön konsolda sade bir tasarım kullanılmış. Vitesleri, Alcantara kaplı direksiyon simidinin arkasına konumlandırılan karbon fiber kulakçıklardan değiştirilebilen P1 TFT gösterge tablosuna da sahip.

Büyük kısmı dijital bir ekrandan oluşan orta konsol Volvo modellerinde olduğu gibi boş bir arka kısma sahip. Yükseklik ve şekilleri sürücü ve yolcunun vücut şekillerine göre ayarlanacak olan karbon fiber koltuklar sadece 10.5 kg ağırlığa sahipken konsolun üst kısmında kullanılan karbon fiberin şeffaf koruması bulunmaması 1.5 kg daha hafifleme sağlamış.

Seat León SC


Yeni nesil Seat León ailesi genişliyor. Beş kapılı versiyonun ardından otomobilin daha sportif görünüm sunan üç kapılı modelleri üzerindeki perde de kalktı.

İspanyol markanın son yıllarda sergilediği konsept araçlardan alınmış tasarım detaylarıyla oldukça şık bir görünüme sahip olan otomobil şık tasarıma sahip yeni jantlar, sportif görünümlü tamponlar ve kaslı bir duruş sergileyen yan çizgiler haricinde Alfa Romeo Brera'yı andıran arka tasarımıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.


İç mekanı 5 kapılı kardeşinden alınan otomobilde sıfır konumu aşağıyı gösteren göstergeler, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve yan destekleri yükseltilmiş koltuklar gibi donanımlar bulunuyor.

4.23 metre boya sahip olan aracın aks mesafesi 5 kapılı modelinkine göre 35 mm kısaltılarak 3.500 mm'ye gerilemiş. Motor seçenekleri de tanıdık olan León SC'nin güçleri 105 ile 184 beygir arasında değişen ünitelerinin hacimleri 1.2 ile 2 litre arasında değişiyor.

Alfa Romeo 4C


Yıllardır fuarlarda konsept versiyonunu gördüğümüz otomobiller arasında bulunan Alfa Romeo 4C'nin seri üretim versiyonu da sonunda tanıtılıyor. İtalyan marka henüz teknik verileri açıklamasa da görünümün pek de değişmediği dikkatlerden kaçmıyor.


Ön tamponda yer alan hava girişleri ve arka tamponun alt kısmı piyano siyahına boyanan otomobilin en farklı noktası şüphesiz farlarının yeni tasarımı olmuş. Kaput üzerinde gördüğümüz stop lambasının boyu uzarken kaputun iki yanına havalandırma çıkışları eklenmiş.

Teknik verileri henüz açıklanmayan otomobilin ağırlığının 1 tonun altında olacağı belirtilirken turbo beslemeye sahip 1.75 litre hacimli motorunun da yaklaşık 235 beygir gücünde olacağı biliniyor.

Volkswagen CrossUp!

Volkswagen Up! ailesi genişliyor. Alman üreticinin mikro aracı, iki yıl önce tanıtılan konsept modellerinden CrossUp!'ın da seri üretime alınmasıyla daha geniş bir kitleye ulaşacak.

Görünümü 2011 yılında sergilenen versiyonuyla hemen hemen aynı olan otomobilde yükseltilmiş süspansiyon sistemi, 16 inç çaplı jantlar, gümüş rengi tamponlar ve yan aynalarla çamurluk, yan etek ve tampon alt noktalarında dikkat çeken siyah plastik parçalar bulunuyor.


İç mekanında alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, gövde rengi konsol ve kapı iç kaplamaları, yer yer göze çarpan piyano siyahı kaplamalar ve farklı koltuk döşeme desenleri bulunan araçta deri kaplı direksiyon simidi ve vites topuzu da yer alıyor.

75 beygir güç üretebilen 3 silindirli motorunu diğer Up! modellerinden alan araç gücünü 5 ileri vitesli manuel şanzıman aracılığıyla ön aksa iletiyor.

Arazi kullanımına daha uygun olan bu Up! modelinin Almanya pazarındaki başlangıç fiyatıysa 13.925 Euro.

11 Şubat 2013 Pazartesi

Holden VF Commodore


GM'in Avustralya'da satılan alt markası Holden en popüler modellerinden Commodore'u yeniledi. A.B.D. pazarında Chevrolet SS adıyla satılacak olan otomobil eskisinden daha zengin donanımıyla da dikkat çekecek.

Genel olarak sade bir tasarım sunan otomobilin önünde sportif görünümlü kaput, tampona entegre edilmiş LED gündüz farları ve büyük farlar dikkat çekerken yan kısımda, ön çamurlukların arkasına yerleştirilen havalandırma ızgaraları ve büyük jantlar gözden kaçmıyor.


Genişletilmiş çamurlukları sportif bir görünüm sunan yeni Commodore'un bagaj kapağının üst kısmı bir spoiler şeklini alırken alt kısmı siyaha boyanmış arka tamponda çift egzoz çıkışı dinamik görünümü pekiştiriyor.

İç mekan fotoğrafları henüz paylaşılmayan otomobilin tanıtım videosunda görülebildiği kadarıyla orta konsolunun üst kısmına büyük bir navigasyon ekranı yerleştirilirken bu bölümde bulunan havalandırma ızgaraları dik yerleştirilmiş. Cam açma kumandaları da sonunda kapı içlerine alınan Commodore'un direkiyon simidini de Opel modellerinden tanıyoruz.

Motor seçenekleri de henüz açıklanmayan aracın donanımına kör nokta uyarı sistemi, paralel ve dik park edebilen otomatik park yardımcısı, çapraz trafik uyarısı ve yüksek çözünürlüklü heads-up display eklenmiş.

STR8


2012 Formula 1 sezonunu takımlar sıralamasında dokuzuncu olarak tamamlayan Toro Rosso'nun 2013 yılı hedefi basamağın altıncı sırası. Şimdiye kadar tanıtılan diğer araçlarda olduğu gibi görsel değişiklikleri kapsamlı olmayan otomobilin geçtiğimiz yıl pistlerde görülen STR7 ile tek ortak parçası direksiyon simidi.


İspanya'da yapılan basın toplantısında pilotlar Daniel Ricciardo ve Jean-Eric Verge ile birlikte tanıtılan otomobil Ferrari'den alınan motor ve KERS'e sahip olacak. Arka kısmında daralma yaşayan STR8'in bu şekilde yeni süspansiyon sistemine daha fazla modifikasyon özgürlüğü tanıdığı belirtiliyor.

SpeedART SP81-CR


Porsche'nin yeni Cayman modeli üzerinde yapılan çalışmalar yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Aracın görünümünü oldukça agresif hale getiren gövde kitiyle birlikte motor için de performans kiti sunulmakta.

Aracı farklı renklerde sunan speedART yeni tamponlar, 21 inç çaplı jantlar, sabit arka spoiler, koyulaştırılmış aydınlatma grubu, difüzör ve yeni egzoz sistemini aksesuarlar arasına eklemiş. Fren sistemini de güçlendirebilen firma iç mekanda değişik renklerde deri ve Alcantara döşeme sunuyor.

Süspansiyon sisteminde de geliştirmeler yapabilen speedART 3.4 litre hacimli Boxer motorun gücünü 345, 360, veya 400 beygire yükseltebiliyor.