23 Ocak 2012 Pazartesi

Volkswagen Up!


Volkswagen'in minik şehir otomobili Up! 5 kapılı modeliyle de tüketiciye sunuluyor. Avrupa'da satışına yeni başlanan üç kapılı versiyondan 475 Euro daha pahalı olan aracın başlangıç fiyatı 10.325 Euro olarak açıklandı.

Tasarım ve boyutları 3 kapılı kardeşinden farksız olan otomobilin arka koltuklarında baş mesafesi 94.7 cm, diz mesafesiyse 79.5 cm olarak açıklandı. Bagaj hacmi 252 olan beş kapılı Up!'ın arka koltukları katlanarak bu hacmi 951 litreye yükseltebiliyor.

İç mekan ve motor seçeneklerinde de bir yenilik olmayan aracın 1 litre hacimli motorunun 60 ve 75 beygir üretebilen iki versiyonu bulunurken bu üniteler sırasıyla 4.2 ve 4.3 litre/100 km'lik ortalama yakıt tüketim değeri sunmakta.

Ucuz olması öncelikli olan bir araçta bulunması ilginç olan kaza önleme sistemi 30 km/s sürate kadar yaptığı ani frenlerde kazayı tamamen önleyebilirken bu süratin üzerinde hasarı azaltıyor. Otomobilin diğer faydalı donanımları da Bluetooth bağlantılı, taşınabilir navigasyon sistemi ve cam tavanı.

5 yorum:

  1. c1 ve 107'nin 31bin tl picanto'nun 33bin tl olduğu türkiye'de bu araba da 30 bin tl'den aşağı fiyata satılmaz heralde.

    YanıtlaSil
  2. Evet, 30.000 TL üzeri bir fiyata sahip olacak gibi. Zaten daha düşük vergilerle bile Avrupa fiyatı 25.000 TL üzerinde. Volkswagen'in fiyat politikasını da düşünürsek 30.000 sınırı aşılır.

    YanıtlaSil
  3. Doğuş Oto bunu Polo'dan bile pahalıya satarsa şaşırmam.

    YanıtlaSil
  4. Olmayacak iş değil aslında. Bunda kaza önleme sistemi bile var sonuçta :)

    YanıtlaSil
  5. sınıfındaki diğer araçlardan çok daha zengin bir donanımı olduğu kesin ancak millet düşünür bu parayı buna vereceğime polo alırım der. veya bu kadar küçük bir araba için bu fiyat fazla toyota aygo gibi bir rakibi çok daha makul fiyatlara satılıyor, e hacim ve motor verileri birbirine yakın. o zaman aygo'ya doğru kayar insanlar. 107 ve c1 de zaten kardeş modeller aygo ile. bizim ülkemizde satılmasa da avrupa'da yeni twingo da bu yarışın içinde iyi de pay sahibi.

    YanıtlaSil