1 Eylül 2018 Cumartesi

Lynk & Co 03


Geely'nin sahip olduğu otomobil markaları farklı modelleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Bu üreticiler arasında yer alan  Lynk & Co, Avrupa pazarında popülerliği giderek düşen sedan modellere bir yenisini ekledi.


İlk etapta Çin pazarına özel olacak modelin görünümünde diğer  Lynk & Co modellerinden izler bulmak mümkün. Çift katlı far tasarımı ve köşeli bir tampona sahip olan araçta camların altına sabitlenmiş yan aynalar, ilginç görünüme sahip bir C sütunu, çift egzoz çıkışı, agresif bir arka tampon ve LED stoplar görülebiliyor.


İç mekanda, Geely'nin sahip olduğu bir diğer marka olan Volvo'nun detayları görülebiliyor. İsveç merkezli üreticinin dokunmatik ekranını yatay olarak kullanan araçta yine tanıdık cam kumandaları, kapı kolları ve gösterge paneli dikkat çekiyor. Koltukların yapısı ve açılabilir panoramik cam tavan da kardeş firmaya göz kırpıyor.


Motor konusunda da Volvo'nun yardımını alan modelde kullanılan 1.5 litre hacimli benzinli motor 150, 2 litre hacimli kardeşiyse 190 beygir güç üretebiliyor. Ayrıca hibrit seçenekte de elektrik motoruna 1.5 litre hacimli ünitenin eşlik etmesi bekleniyor.

29 Ağustos 2018 Çarşamba

Fiat 500X


Jeep Renegade'in ardından aynı temelleri kullanan Fiat 500X de makyajlandı. Görünümde büyük bir farklılık olmasa da iç mekanda ve kaputun altında çok önemli gelişmeler var.


Dışarıdan baktığımızda yeni gövde renkleri, LED farlar, yenilenmiş stoplar ve farklı jant tasarımlarıyla öne çıkan otomobilin içerisinde de yeni direksiyon simidi ve grafikleri yenilenmiş gösterge paneliyle 7 inç büyüklüğünde bilgi-eğlence ekranı dikkat çekiyor.

Kaputu altında 1.25, 1.6 ve 2 litre hacimli turbo Diesel motorlarını aynen koruyan otomobilde bu üniteler sırasıyla 95, 120 ve 150 beygir güç, 200, 320 ve 350 Nm tork üretebiliyor. İlk iki ünite 6 ileri vitesli manuel şanzımanla alınabilirken 1.6 litre hacimli motor çift kavramalı şanzımanla da tercih edilebiliyor. En büyük motorsa dört tekerlekten çekiş sistemi ve 9 ileri vitesli tam otomatik şanzımanla geliyor.


Asıl farklılıksa benzinli ünitelerde. 1.6 litre hacimli ünite 110 beygir güç üretiyor ve sadece 6 ileri vitesli manuel şanzımanla alınabiliyor. 3 silindirli, 1 litre hacimli ünite 120 beygir güç, 190 Nm tork üretebilirken yine aynı şansımanla alınabiliyor.

1.3 litre hacimli motorsa 150 beygir güç, 270 Nm tork üretebiliyor. Bu üniteyse 6 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla geliyor.

26 Ağustos 2018 Pazar

Ferrari 488 Pista Spider


Bu yıl Pebble Beach'te yapılan tanıtımlar arasında en beklenmediği Ferrari'den geldi. İtalyan üretici, en hızlı 488 modelinin üzeri açılabilen seçeneğini Concours D'Elegance sırasında tanıttı.

Tasarım olarak sabit tavanlı kardeşinin izinden giden otomobilde yenilenen tamponlar ve farklı aerodinamik paket kullanımı sürmüş. Karbon fiber jantlar da donanıma eklenmiş ve bu şekilde ağırlık 1.377 kg'da tutulabilmiş.


Marka tarihinin 50. üzeri açık modeli olan 488 Pista Spider'ın iç mekanında da 488 ailesinin tasarımı korunmuş.

Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 3.9 litre hacimli V8 motoru barındıran model 720 beygir güç, 770 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate, coupé kardeşinde olduğu gibi 2.85 saniyede erişebilen aracın 0-200 km/s hızlanması 8 saniyede tamamlanıyor. Maksimum süratiyse yine 340 km/s.