12 Temmuz 2013 Cuma

MANSORY Range Rover


Yeni nesil Range Rover'ın üzerinde yapılan modifikasyon çalışmaları büyük hızla devam ediyor. MANSORY, beklendiği gibi görselliğe önem veren bir araçla karşımızda.

60 mm genişletilen gövdesi üzerinde bol bol karbon fiber parça kullanılan araçta ek LED aydınlatmalara sahip yeni ön tampon, farklı tasarıma sahip bir ön panjur, 22 inç çaplı jantlar, yeni yan etekler, çift spoiler, yeni arka tampon ve farklı egzoz çıkışları dikkat çekiyor.


İç mekanda özelleştirilebilen paspaslar ve yan eteklerin haricinde metal pedal seti, farklı renk ve desenlere sahip karbon fiber, ahşap ve cilalı kaplamalarla deri ve Alcantara döşemeler de sunulmakta.

Kaput altında ilk olarak 4.4 litre hacimli v8 turbo Diesel motora el atan firma bu üniteden 410 beygir güç, 770 Nm tork elde etmeyi başarmış.

Bentley Continental GT3


Pistler şu sıralar bayram ediyor. Yaz aylarıyla birlikte hız kazanan dayanıklılık yarışları yeni otomobillerin tanıtımıyla daha da canlanıyor.

Bentley tarafından tanıtılan yarış aracı pek sürpriz olmayan şekilde Continental GT temelleri üzerine geliştirilmiş. Genişletilen gövdesi üzerinde kullanılan ince yapılı aynalar ve büyük yapılı splitter, yan etekler difüzör ve spoiler gibi parçalar içeren aerodinamik kitle dikkat çeken otomobilin jantları 18 inç çaplı.


İç mekanında tam boy takla kafesi, yarış koltuğu, yangın söndürme sistemi, dijital gösterge paneli, polikarbonat camlar ve çok fonksiyonlu direksiyon simidi bulunan otomobilin kumanda elemanları da sürücünün yanında toplanmış.

Fren, süspansiyon ve egzoz sistemleri yenilenen aracın diferansiyeli de yeni. Standart Continental GT modellerinin aksine arkadan itişli olan otomobilin gövdesinde kule gergileri kullanılmış.


Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip 4 litre hacimli bir v8 motor görev yapan yarış aracı 600 beygir güç üretebiliyor. 1.300 kg ağırlığa sahip olan otomobilde 6 ileri vitesli sıralı şanzıman ve karbon fiber şaft gibi özellikler de yer alıyor.

VÜHL 05


Pist ağırlıklı kullanılacak hafif yapılı otomobiller yarış pistlerinin bol olduğu ülkelerde oldukça popüler. Bu popülerliğin büyüttüğü pazara her geçen gün yeni marka ve modeller ekleniyor.

Köşeli tasarıma sahip gövde, küçük ön cam ve koltuklar arkasında yer alan takla barlarıyla KTM X-BOW modelini andıran otomobilde splitter, yan etekler, difüzör ve büyük bir spoiler gibi aerodinamik detaylar dikkat çekiyor. Önde 17, arkada 18 inç çaplı jantlara sahip olan aracın egzoz çıkışları arka tamponun ortasına yerleştirilmiş.


3.718 mm boya, 1.876 mm genişliğe ve 1.120 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.300 mm olarak açıklandı. VÜHL 05'in fren sisteminde 310 ve 280 mm çaplı diskler görev yapıyor.

İç mekanı tam bir yarış otomobili gibi görünen VÜHL 05'in bu bölümünde izolasyon malzemesi kullanılmazken karbon fiber yarış koltukları, çok noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, dijital gösterge paneli, yerinden kolayca çıkartılabilen süet kaplı direksiyon simidi ve metal pedal seti standart donanımda yer alıyor.

695 kg boş ağırlığa sahip olan otomobilin kaputunun altında Ford raflarından alınmış 2 litre hacimli bir motor bulunuyor. Turbo beslemeye sahip olan bu ünite 285 beygir güç, 420 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan araç 0'dan 100 km/s sürate 3.7 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 245 km/s.

11 Temmuz 2013 Perşembe

Ram 1500 Black Express


Kuzey Amerika'nın popüler pick up modellerinden Ram de özel bir versiyona kavuştu. Tahmin edildiği gibi tasarım veya donanımda büyük bir farklılık sunmayan aracın kaputu altında da sürpriz yok.

İsminin de belirttiği gibi siyah rengin ağırlıkla kullanıldığı aracın gövdesi gibi 20 inç çaplı jantları, ön panjur ve tamponları, hatta logoları bile bu renge boyanmış. Donanıma özel farlarla donatılan Black Express üç farklı kabin seçeneğiyle alınabiliyor.

Karartılmış camlarla da genel tasarıma katkıda bulunulan aracın kaputu altında görev yapan 5.7 litre hacimli v8 motor 395 beygir güç, 555 Nm tork üretebiliyor.

BMW M5 Nighthawk


BMW'nin özel üretim modellerine bir yenisi eklendi. Japonya pazarı için 10 örneği üretilecek olan M5 Nighthawk farklı donanımlarıyla dikkat çekiyor.

Mat siyah gövde rengiyle dikkat çeken otomobilin 20 inç çaplı jantları ve ön panjuru da bu renge boyanmış. LED farlara da sahip olan araçta Competition paketi de yer alıyor.


İç mekanında kırmızı deri döşeme ve Alcantara tavan kaplaması dikkat çekerken konsolda karbon fiber kaplamalar ve sınırlı üretim plakaları görülebiliyor. Otomobilin kaputu altındaysa bir yenilik bulunmuyor.

BMW Concept Active Tourer Outdoor


Mercedes B Serisi'ne rakip geliştirmekte olan BMW, geçtiğimiz yıl tanıttığı Active Tourer konseptini biraz daha geliştirerek sergiliyor.

Dış tasarımı ve boyutları bir önceki konseptle aynı olan aracın gövde rengiyse özel bir tutuncu. 20 inç çaplı jantlara sahip olan otomobilin yan aynalarında son dönemde BMW markasının konseptlerinde kullandığı tasarım anlayışı fark edilebiliyor.


İç mekanına geçildiğinde ön panelde büyük yenilikler sunmadığı görülen Outdoor konseptinin orta konsolunda yer alan ekranın boyu küçülürken kalabalık görünmeyen kontrol panelleri ve havadar yaşam alanı korunmuş.

Otomobilin arka koltuklarının bulunduğu alana çift bisiklet taşıyıcısı entegre eden BMW bagaj bölümünün altında deri kaplı kapaklara sahip ek bölmelere yer vermiş.


Kaputu altında yer alan hibrit ünitede de bir değişiklik bulunmayan konseptin 1.5 litre hacimli benzinli motoru, elektrik motoruyla eşleşip 190 beygir karma güç üretebiliyor. Sadece elektrik enerjisiyle 30 km yol yapabilen otomobilin ortalama tüketim değeriyse 2.5 litre/100 km olarak açıklanıyor.

McLaren 12C GT Sprint


İngiliz spor otomobil üreticisi McLaren pistlere verdiği önemi yeni bir araçla pekiştiriyor. 12C GT Sprint, standart MP4 12C ile 12C GT3 arasında bir köprü oluşturuyor.

40 mm alçaltılan süspansiyon sistemi ve hafifletilmiş 19 inç çaplı jantlarıyla ilk bakışta dikkatleri üzerine çeken otomobilin bagaj kapağı üzerinde ek hava çıkışları göze çarparken arkada yer alan dev spoiler opsiyonel olarak alınabiliyor.


İç mekanında tam boy takla kafesi, yangın söndürme sistemi, altı noktadan bağlantılı emniyet kemeri, yarış koltuğu, karbon fiber ön panel ve dijital gösterge paneli yer alırken polikarbonat camlar isteğe bağlı olarak alınabiliyor.

Kaputunun altında görev yapan 3.8 litre hacimli, çift turbo beslemeye sahip v8 motorda bir değişiklik olmayan araç 625 beygir güç üretmeye devam etse de pistlerde karşılaşılan zorlu koşullar nedeniyle yağ ve su soğutma sistemleri elden geçirilmiş. Ayrıçta maksimum yol tutuşu garanti etmek için slick lastikler de bulunuyor.

Citroën DS3 Cabrio Racing


Citroën'in Racing versiyonlarına bir yenisi katılıyor. Daha önce tanıtılan DS3 modelinin üzeri açılan versiyonu olan otomobilin performansı yine etkileyici.

Mat siyah gövde rengiyle dikkat çeken konsept aracın kapıları ve ön tampon altına yerleştirilen splitter kontrast renklere boyanmış. Siyah jantları 19 inç çaplı olan otomobilin iç mekanında metal pedal seti, füme renkli konsol kaplaması, yüksek yan desteklere sahip koltuklar ve özel kapı eşik kaplamaları dikkat çekiyor.


Kaputu altında da tanıdık bir motor bulunan DS3 Cabrio Racing'in turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motoru 202 beygir güç, 275 Nm tork üretebiliyor.

10 Temmuz 2013 Çarşamba

Opel Insignia Country Tourer


Opel Insignia ailesi genişliyor. Yakın zamanda makyajlanan aracın arazi şartlarına uygun bir versiyonu da Eylül ayında Frankfurt otomobil fuarında sergilenecek.

20 mm yükseltilmiş süspansiyon sistemiyle donatılmış olan otomobilde farklı gövde renkleri, koyu renkli jantlar, daha sportif görünümlü ön tampon, bütün gövdeyi çevreleyen plastik korumalar, koyu renkli aydınlatma grubu ve çift çıkışlı egzoz sistemi sunulmakta.


Limitli kaydırma sağlayan diferansiyel ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle de donatılan otomobil gücün tamamını tek aksa aktarabiliyor.

Kaput altında turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motor seçenekleri görev yapan Insignia Country Tourer'ın benzinli ünitesi 250 beygir güç, 400 Nm tork üretebilirken Diesel motorlar 163 beygir güç, 380 Nm tork ve 195 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor.

Diesel motorlardan ikincisi sadece 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabilirken diğer motorlar manuel şanzımanla da eşleştirilebiliyor.

Peugeot RCZ R


Fransız üretici Peugeot'nun Zagato tasarımlı coupé modeli RCZ başarılı satış rakamlarına ulaşmasının ardından geçtiğimiz yıl en üst versiyonunun daha da güçlü olacağı açıklanmıştı. Sözünde duran firma 2012 yılında tanıttığı konsept aracını nerdeyse hiç değişiklik yapmadan seri üretime aldı.

Ön tamponu altına küçük bir splitter eklenen aracın 19 inç çaplı jantları da modele özel. Süspansiyon sistemi 10 mm alçaltılan RCZ R'ın arka kısmında sabit spoiler, difüzör ve daha geniş egzoz çıkışları yer alıyor.


Kilitli diferansiyelle donatılan aracın fren sisteminde de modifikasyona giden Peugeot ön aksta dört pistonlu kaliperler ve 380 mm çaplı diskler görev yapıyor.

İç mekanında da farklılıklar bulunan otomobilde deri kaplı ön panel, kontrast renkli dikiş iplikleri, yükseltilmiş yan desteklere sahip koltuklar, deri ve Alcantara döşemeler, daha küçük çaplı direksiyon simidi, R logoları ve metal vites topuzu dikkat çekiyor.

Kaputu altında görev yapan turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motoru 270 beygir güç, 330 Nm tork üretebilen aracın 1.280 kg'lık ağırlığı, 200 beygir güç üretebilen kardeşinden 17 kg daha az. 6 ileri vitesli manuel şanzımana sahip olan RCZ R 0'dan 100 km/s sürate 5.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış.

9 Temmuz 2013 Salı

Porsche 911 GUM Red Square Edition


Porsche 911 ailesine özel versiyonlar eklenmeye devam ediyor. Tanıtılan son araç Rusya pazarına özel ve bu yıl 120. yaşını kutlayan, Kızıl Meydan'da yer alan GUM mağazasının ismini taşıyor.


Bordo gövde rengi ve 20 inç çaplı jantlarıyla dikkat çeken otomobilde sportif egzoz sistemi de yer alıyor. İç mekanında bej deri döşemeler ve ahşap kaplamalar bulunan aracın donanımında, üzerinde GUM Red Square yazılı kapı eşik kaplamaları da yer almakta.

Kaputu altında bir farklılık bulunmayan otomobilin 3.8 litre hacimli motoru 400 beygir güç, 440 Nm tork üretebiliyor.

Caterham 620R


Hafif yapılı Lotus 7 modelleriyle ünlenen Caterham yeni modelini tanıttı. Görünümünde büyük yenilikler bulunmayan aracın kaputu altında güçlü bir ünite yer alıyor.

Aracın ön kısmında yapılan yeniliklerin arasında, hava akışını iyileştiren geliştirmeler bulunuyor. Ek yarıklarla motor havalandırması iyileştirilirken yanlara yerleştirilen deflektörler yol tutuşu iyileştiriyor. 13 inç çaplı jantlarla donatılan aracın iç mekanı da oldukça sade bir tasarıma sahip. Ön paneli karbon fiberden üretilen 620R'ın sabit kafalıklı yarış koltuklarının iskeleti de bu malzemeden üretilmiş.


Kaputu altında Ford raflarından alınmış 2 litre hacimli bir motor yer alan araç kompresör besleme yardımıyla 310 beygir güç, 297 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 96 km/s sürate 2.8 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 250 km/s.

Mazda3 Sedan


Yeni nesil hatchback modelleri geçtiğimiz günlerde dünya çapında düzenlenen organizasyonlarla tanıtılan Mazda3'ün sedan versiyonu üzerindeki sır perdesi de kalktı.


Ön tasarımı hatchback kardeşinden alınan otomobilin iç mekanı da bu araçtan farksız olsa da arkaya geçildiğinde farklar ortaya çıkıyor. Bir önceki nesilde olduğu gibi kısa yapılı ve yüksek bir bagaj kapağına sahip olan aracın motor seçeneklerinde de farklılık yok.