9 Temmuz 2013 Salı

Caterham 620R


Hafif yapılı Lotus 7 modelleriyle ünlenen Caterham yeni modelini tanıttı. Görünümünde büyük yenilikler bulunmayan aracın kaputu altında güçlü bir ünite yer alıyor.

Aracın ön kısmında yapılan yeniliklerin arasında, hava akışını iyileştiren geliştirmeler bulunuyor. Ek yarıklarla motor havalandırması iyileştirilirken yanlara yerleştirilen deflektörler yol tutuşu iyileştiriyor. 13 inç çaplı jantlarla donatılan aracın iç mekanı da oldukça sade bir tasarıma sahip. Ön paneli karbon fiberden üretilen 620R'ın sabit kafalıklı yarış koltuklarının iskeleti de bu malzemeden üretilmiş.


Kaputu altında Ford raflarından alınmış 2 litre hacimli bir motor yer alan araç kompresör besleme yardımıyla 310 beygir güç, 297 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 96 km/s sürate 2.8 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 250 km/s.

2 yorum:

  1. Onur Bey bir babayiğit bulup Caterham, serisini ülkemize getirtmek lazım. Bu araçların pazarı yok mudur ülkemizde? niye kimse ithalatına el atmıyor? bildiğim kadarıyla 1.4 litrelik 105 hp bir modelle başlıyor. 525 kg ve 6,5 saniye 0-100'ü var. benim gibi sürüş delileri için inanılmaz bir alet. abartı olmayan bir fiyatla da sunulursa pazar oluşacağını düşünüyorum. sizin fikriniz nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkede her aracın pazarı var ama araç ithal etmek için servis ve yedek parça organizasyonunun da yapılması gerekiyor. Sürmesi çok eğlenceli olsa da bu tip araçların ömürlerinin bir kısmını da pistlerde geçirmesi gerekiyor ki o da Türkiye'de zor.

      Bazılarının altında gördüm Caterham İstanbul'da. Bununla birlikte İngiltere'den bir marka getirilecekse öncelikle daha çok satması muhtemel olan Lotus düşünülebilir.

      Sil