19 Haziran 2010 Cumartesi

BMW M3 Frozen Grey Edition


Hafta içinde üç adet fotoğrafı yayınlanan ve A.B.D.'ye özel bir versiyon olacağı bildirilen M3'ün resmi tanıtımı yapıldı. 420 beygir güç üretebilen, 4 litre hacimli v8 motorunda bir değişiklik yapılmayan otomobil farkını görsel öğelerle ortaya koyuyor.

Sadece bu modelde standart olarak sunulacak olan Frozen Grey adlı mat gri gövde rengi aracın en önemli yeniliği. Geçtiğimiz aylarda tanıtılmış olan Competition Package kapsamında sunulan 19 inç çaplı jantlar, daha sportif bir kullanım için ayarlanmış elektronik yardımcılar ve 10 mm alçaltılmış süpansiyon sistemini de standart donanımında sunan otomobilin süspansiyon sertliği de ayarlanabiliyor.

İç mekanında kırmızı ve siyah renkli deri döşemeyi standart olarak sunan aracın kapı içleri ve konsolunda karbon fiber kaplamalar kullanılmış. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanı sayesinde 0'dan 60 mil/s (96 km/s) sürate 4.5 saniyede ulaşabilen otomobilden sadece 30 adet üretilecek.

Standart bir M3 Coupé'nin 58.400 Dolar gibi bir fiyata satıldığı A.B.D.'de bu aracın fiyatı 77.600 Dolar olacak.

Senner Audi S5 Sportback Grand Prix


Senner Tuning, Audi S5 White Beast çalışmasının ardından S5 Sportback üzerinde yoğunlaştı.

Görsel olarak fazla bir değişikliğe uğramayan otomobilin süspansiyon sistemi ön aksta 40, arkadaysa 35 mm alçaltılırken jantların çapı 20 inçe yükseltilmiş.

İç mekanda karbon fiber kaplamalar sunan Senner asıl çalışmayı motor kaputunun altında yapmış. Turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli v6 motorunun elektronik kontrol ünitesi yenilenen otomobil sportif hava filtrelerine ve yeni bir egzoz sistemine sahip. Modifikasyonlar sonucunda gücü 375 beygire ulaşan aracın üretebildiği maksimum torksa 495 Nm.

Audi R8 Project Valkyrie


Alman modifikasyon firması SR Auto Group, PPI Automotive Design ile ortaklaşa çalışmasının meyvelerini Audi R8 V10 temelleri üzerine geliştirdiği Project Valkyrie ile almayı planlıyor.

PPI Razor'dan alınan ön splitter, yan etekler ve arka difüzörün tamamı karbon fiberden üretilen otomobilde daha geniş hava giriş ve çıkışları sunan yeni ön ve arka tampon tasarımları dikkat çekiyor. Mat siyah renge boyanan gövdesi koyulaştırılan farlar, sinyaller ve stoplarla uyum içerisindeyken 20 inç çaplı jantların parlak siyah rengi de karbon fiber parçalarla bir bütün oluşturuyor.

Henüz motor modifikasyonuna uğramamış olan otomobilin fren sistemi de güçlendirilirken süspansiyon sistemi alçaltılmış. İç mekanında da karbon fiber kaplamalar dikkat çeken otomobilde deri ve Alcantara döşemeler kullanılmış.

18 Haziran 2010 Cuma

Heico Volvo V70 T6


Volvo modelleri üzerinde yaptığı modifikasyon çalışmalarıyla isim yapan Alman firma Heico Sportiv, Volvo V70 T6 temelli modifikasyon kitini tanıttı.

Dışarıdan bakıldığında oldukça sade bir görünüme sahip olduğu görülen otomobilin yenilenen süspansiyon sistemi aracı yere 30 mm yaklaştırırken 19 inç çaplı ve füme renkli jantlar sportif görünüme katkıda bulunuyor. Volvo'nun opsiyon olarak sunduğu R-Design paketiyle donatılan otomobilde krom aksam paketi, mat krom ayna muhafazaları, bagaj kapağı için bir spoiler ve kırmızı renkli deri koltuk döşemeleri sunuluyor.

Yine R-Design paketine dahil olan alüminyum iç mekan kaplamaları, mavi zeminli gösterge tablosu ve alüminyum pedal takımı Heico imzalı vites topuzuyla daha iddialı bir görünüme kavuşmuş.

Turbo beslemeye sahip, 6 silindirli ve 3 litre hacimli motoru üzerinde yapılan modifikasyon çalışmaları sonunda 325 beygir güç, 460 Nm tork üretebilir hale gelen otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 5.9 saniye sürerken maksimum sürat 250 km/s'te sınırlandırılmış. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılmış olan dört tekerlekten çekişli otomobilin 100 km mesafede tükettiği ortalama yakıt miktarıysa 10.6 litre.

Sadece 100 örneği üretilecek ve İsveç ile Almanya pazarlarında satışa sunulacak olan otomobilin Almanya'da vergiler dahil fiyatı 70.193 Euro seviyesinden başlıyor.

Volkswagen Suran


Volkswagen, Arjantin'de Suran, Brezilya'daysa SpaceFox olarak adlandırdığı küçük station wagon modelini yeniledi. Aynı CrossFox gibi Fox temelli bir araç olan Suran'ın arka kısmının tasarımı geçtiğimiz aylarda yenilenen Touran ile Tiguan modellerini andırıyor.

Köşeli çizgilere sahip olan dış tasarımı Avrupa'da son dönem piyasaya çıkan Volkswagen modellerini anımsatan otomobilin iç mekanı da günümüzün Volkswagen sahiplerine yabancı gelmeyecektir.

Sadece Güney Amerika'da satılacak olan Suran ve SpaceFox'ta 105 beygir güç üretebilen 1.6 litre hacimli bir motor kullanılıyor. Otomobilin Meksika'da satılan versiyonu SportVan olarak adlandırılırken Cezayir'de satılan modelleri Fox Plus adına sahip.

Magnat Ford F-150


Otomobiller için geliştirdiği ses sistemleriyle isim yapmış olan Magnat, Ford'un ünlü pick up modeli F-150 için geliştirdiği ses sistemiyle birlikte araç için tasarlanmış görsel kitini de tanıttı.

Gövde üzerine işlenmiş değişik renklerdeki çıkartmalar 22 inç çaplı siyah jantlarla bir bütünlük oluştururken siyaha boyanmış olan ön panjurun ortasındaki Ford logosu Magnat'ınkiyle değiştirilmiş.

İç mekanına geçildiğinde tam bir eğlence alanıyla karşılaşan yolcular Recaro tarafından üretilen yarış koltukları üzerinde oturuyorlar. Deri ve Alcantara kaplı bu koltuklar Alcantara ile kaplı tavanla uyumlu görünüyor. Arkada oturan yolcular için bir Xbox ve iki LCD ekran sunan pick up asıl güçlü yanını ses sisteminde gösteriyor. Toplam çıkış gücü 20.000 Watt'ın üzerinde olan sistemde 17 hoparlör ve 10 amplifikatör kullanılmış. Navigasyon sistemi, DVD okuyucu ve televizyon alıcısına sahip olan araçta iPod bağlantısı da bulunuyor.

Yeni bir egzoz sistemiyle donatılan aracın 5.8 litre hacimli v8 motoru 340 beygir güç üretebilecek şekilde modifiye edilmiş.

17 Haziran 2010 Perşembe

Range Rover Autobiography Black


2011 modelleri yeni tanıtılan Range Rover, bu modellerle birlikte serinin en lüks versiyonu olan Autobiography Black'in de üzerindeki sır perdesini kaldırdı. Geçtiğimiz yıl tanıtılmış olan Range Rover Sport Autobiography gibi sınırlı üretim bir model olan Autobiography Black sadece siyah gövde rengiyle satılacak.

Donanıma özel 20 inç çaplı jantlara sahip olan aracın ön panjuru ve yan hava çıkışları da özel olarak tasarlanmış. Gövde renginde kapı kollarına sahip olan model Autobiography Black logolarıyla donatılmış.

İç mekana geçildiğinde de kapı içlerinde ve arka kol dayanağında özel logoları dikkat çeken otomobilin ön kapı eşiklerinde ışıklandırılmış olarak "Range Rover" yazıyor. Çift renkli ve deri kaplı bir iç mekana sahip olan SUV piyano siyahı renkli ahşapla kaplanmış direksiyon simidine de sahip.

Değişik motor seçenekleriyle alınabilen Autobiography Black, Range Rover'ın 40. yaş günü kutlamaları kapsamında 700 adet üretilecek.

Fiat Doblò Natural Power


Fiat, Doblò serisinin doğalgazla çalışabilen versiyonunu 2010 Cenevre otomobil fuarında sergilemişti. İtalya'da, 22.000 Euro seviyesinden başlayan fiyatlarla satışına başlanan araç benzinli modele ilginç bir alternatif sunuyor.

Natural Power logosu haricinde aracı diğer Doblò modellerinden ayrımak hemen hemen imkansız. 95 litre hacimli dört gaz tankını tabanın altına yerleştiren mühendisler bu sayede iç mekandaki kullanım alanından tasarruf etmek zorunda kalmamış.

Turbo beslemeyle donatılan 1.4 litre hacimli motoru 120 beygir güç, 206 Nm tork üretebilen Doblò Natural Power ilk çalışmasını benzinle yaptıktan sonra çalışmaya doğalgazla devam ediyor. 16.2 kg gaz alabilen tüpleri araca 325 km menzil kazandırırken 22 litrelik küçük depo bu menzile 300 km daha katıyor.

Karma tüketimi ortalama 4.9 litre/100 km olarak açıklanan aracın CO2 emisyon değerleriyse kilometre başına 134 gram olarak açıklanıyor.

Yeni Doblò'nun tanıtım haberine buradan, test haberineyse buradan ulaşabilirsiniz.

Wheelsandmore Mercedes-Benz SL63 AMG


Mercedes C serisinin en sportif modeli C63 AMG'yi daha da güçlendiren Wheelsandmore aynı güçlendirme çalışmasını SL63 AMG modeline de uyguladı.

20 inç çaplı jantları ve elektro-hidrolik olarak alçaltılabilen süspansiyon sistemiyle oldukça dikkat çekici görünen otomobile eklenen yeni egzoz sistemi, iç mekandan kumanda edilebilen valflere sahip. Bu şekilde sistemin ses seviyesini ayarlayabilen sürücü bu şekilde, önde 255/30, arkadaysa 305/25 ölçülerindeki süper ince yanaklı lastiklerin sunduğu düşük konfor seviyesini de unutabiliyor.

6.2 litre hacimli v8 motorunun elektronik kontol ünitesi, hava filtreleri ve egzoz sistemi yenilenen aracın gücü 600 beygire, torkuysa 710 Nm'ye ulaşmış. Performans verileri açıklanmayan aracın maksimum süratinin 300 km/s'i rahatça geçebildiğiyse verilen bilgiler arasında.

Gazal-1


Mercedes, Motorola ve Magna gibi büyük firmaların yardımıyla şekillendirilen ve "Suudi Arabistan'ın ilk yerli otomobili" sıfatıyla 2010 Cenevre otomobil fuarında sergilenen Gazal-1'in üretimi için yeşil ışık yakıldı.

Kral Abdullah tarafından verilen izinle geliştirme çalışmaları hızlandırılan araç Mercedes G serisi platformu üzerinde duruyor. Seri üretimine 3 yıl içinde başlanması beklenen aracın yıllık üretim kapasitesinin 20.000 adet olması bekleniyor.

Konsept modeli köşeli hatlarıyla dikkat çeken aracın boyu 4.8, genişliğiyse 1.9 metre olarak açıklandı.

Range Rover


Geçtiğimiz aylarda makyajlanan ve Mayıs ayı sonlarına doğru da yeni turbo Diesel motoru hakkında söylentiler çıkan Range Rover'ın 2011 modelleri tanıtıldı.

Yeni bir görünüm paketiyle donatılan Range Rover'ın tamponunda, sis farları çevresinde, yan basamaklarda, ön ızgarasında ve yan hava çıkışlarında titanyum renkli kaplamalar kullanılmış. Yeni bir egzoz sistemiyle de donatılan araçta dört yeni jant seçeneği ve birisi beyaz, diğeri lacivert iki yeni gövde rengi seçeneği sunuluyor.

Vites kolu yerini, Jaguar'ın XF modelinde olduğu gibi çevirmeli bir düğmeye bırakırken kapı eşiklerine ışıklandırmalı kaplamalar eklenmiş.

Aracın geliştirilen noktalarından birisi de fren sistemi olmuş. Ön aksta 380 mm çaplı diskler kullanılırken arkada 365 mm çaplı diskler kullanılmakta. Her iki aksta da kullanılan kaliperlerse 6 pistonlu.

Yeni turbo Diesel motorunun da resmi verilerini açıklayan Range Rover 4.4 litre hacimli ünitenin 313 beygir güç, 700 Nm tork ürettiğini belirtti. Maksimum sürati 210 km/s olan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 7.8 saniye sürmekte. Aracın ortalama yakıt tüketimi 100 km mesafede 9.4 litre olarak açıklanırken yapılan CO2 salınımı kilometre başına 253 gram.

Standart olarak 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulacak olan aracın donanımında bulunan Terrain Response adlı elektronik çekiş sistemi yardımcısı da yenilenirken yokuş kalkış ve sabit süratte yokuş iniş fonksiyonları geliştirilmiş. Arka koltukların sırtlıklarına geriye yatma fonksiyonu eklenirken opsiyonel donanımda 19 hoparlörlü ve 1.200 Watt kapasiteli Harman Kardon marka ses sistemi sunulmaya başlanmış.

TDV8 seçeneğinin haricinde sunulan bir diğer v8 motor olan 5 litre hacimli ünite kompresör besleme yardımıyla 510 beygir güç, 625 Nm tork üretebiliyor. Boş ağırlığı 2.580 kg olan aracın 0'dan 100 km/s sürate 6.2 saniyede ulaştırabilen motorun 100 km mesafede kaydettiği ortalama yakıt tüketimi 14.9 litre. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılmış olan aracın maksimum süratiyse 225 km/s'te sınırlandırılmış.

Bowler Wildcat 300STR


Yüksek performanslı arazi araçları üretimi konusunda uzmanlaşmış İngiliz firması Bowler Off-Road, Qt Services ile yaptığı iş birliği sonucunda Wildcat modelinin yol kullanımı için de homologe edilmiş 300STR adlı modelini tanıttı.

Görünüm olarak diğer Wildcat modellerinden pek bir farkı olmayan aracın ön yüzü Land Rover Defender'dan alınmış. Arazide 160 km/s'in üzerinde sürat yapabilmeyi mümkün kıldığı söylenen araçta kullanılan 4 litre hacimli v8 motor 5.8 saniyelik 0-60 mil/s (96 km/s) hızlanması sağlıyor.

Wheelsandmore Mercedes-Benz C63 AMG


Alman modifikasyon firması Wheelsandmore, Mercedes'in küçük sporcu sedanı C63 AMG için ufak bir kit tanıttı.

Dış görünüşte 20 inç çaplı jantlar ve önde 30, arkadaysa sadece 25 yanaklı lastikler dikkat çekerken sürüşün daha da sportif olabilmesi için otomobile yüksekliği ve sertliği ayarlanabilen bir süspansiyon sistemi eklenmiş.

Motor kontrol ünitesi yeniden programlanan otomobilde yeni bir egzoz sistemi kullanılıyor. Hava filtreleri de değiştirlen aracın 6.2 litre hacimli v8 motoru 570 beygir güç, 690 Nm tork üretebiliyor. Egzoz sistemine, iç mekandan kontrol edilebilen valfler yerleştiren firma bu sayede motor sesinin uygun zamanlarda çok daha etkileyici bir şekilde çıkmasını sağlamış.

Otomobilin performans verileri yayınlanmazken maksimum süratin 300 km/s'in üzerinde olduğu açıklandı.

Ford Otosan Kocaeli Rallisi


Türkiye Ralli Şampiyonası'nın üçüncü yarışı olan 28. Ford Otosan Kocaeli Rallisi, Castrol Ford Team Türkiye'nin zaferiyle tamamlandı. Ford Otosan'ın evi olan Kocaeli'de gerçekleştirilen rallide Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilisi Ford Fiesta S2000'leriyle ilk sırada finish gördü.

Ford Otosan'ın 8 yıldır ana sponsoru olduğu ve 2010 yılında 12-13 Haziran tarihlerinde koşulan, toplam 10 özel etaptan oluşan rallide grup N'deyse Mitsubishi Lancer Evolution 9 üstünlüğü vardı.

Yarışın genel klasmanıysa şöyle oluştu:

1   Yağız Avcı - Bahadır Gücenmez / Ford Fiesta S 2000
2   Burak Çukurova - Aykan Alakoç / Mitsubishi Lancer Evolution 9
3   Dağhan Ünlüdoğran - Ahmet Sami Can / Mitsubishi Lancer Evolution 9
4   Fatih Kara - Bilge Ayan / Mitsubishi Lancer Evolution 9
5   Mustafa Söylemez - Cem Bakançocukları / Mitsubishi Lancer Evolution 9
6   Menderes Okur - Aras Dinçer / Mitsubishi Lancer Evolution 9
7   Emre Yurdakul - Burak Erdener / Ford Fiesta R2
8   Murat Bostancı - Onur Vatansever / Ford Fiesta ST
9   Ünal Şenbahar - Emire Cantürk / Mitsubishi Lancer Evolution 9
10 Adil Küçüksarı - Afşin Baydar / Renault Clio Ragnotti
11 Mehmet Pınarbaşı - Bora Yeğin / Fiat Grande Punto
12 Mert Soley - Ferhat İzzetoğlu / Ford Fiesta ST
13 Serhat Özdemir - Ünal Tezel / Mitsubishi Lancer Evolution 9
14 Cem Özdemiroğlu - Ufuk Uluocak / Mitsubishi Lancer Evolution 9
15 Berkkay H. Şavkay - Can Hergüner / Renault 19 16S
16 Süheyl Polatoğlu - Hakan Uçucu / Citroën C2
17 Koray Muratoğlu - Burak Koçoğlu / Mitsubishi Lancer Evolution 8
18 Mustafa Çakal - Mehmet Köleoğlu / Ford Fiesta ST
19 Ferhat Tanrıbilir - Burak Koçoğlu / Ford Fiesta ST
20 Orhan Avcıoğlu - Burak Akçay / Ford Fiesta R2
21 Cengiz Kabatepe - Zafer Kabatepe / Ford Fiesta ST
22 Alparslan Taner - Soner Taner / Citroën Saxo
23 Orçun Polat - Burak Söğüt / Citroën Saxo VTS
24 Sena Ö. Aydın - Hülya Morgil / Opel Astra
25 Melissa Tahincioğlu - Nehir Yılmaz / Ford Fiesta ST

Status BMW X6


Rus modifikasyon firması Status Design, BMW X6 xDrive35i temelleri üzerine geliştirdiği aracını tanıttı. SD F16 adlı gövde kitiyle donatılan aracın motorunda da modifikasyon çalışması yapılmış.

Yeniden tasarlanmış ön tamponunda LED teknolojisi sunan gündüz farları bulunan aracın yan etekleri ve arka tamponu altına eklenen büyük splitter yeni donanımlar arasında yer alıyor. Farlarına ilginç şekilli kaşlar uygulanan aracın egzoz sistemi yenilenirken bu sistem dörtlü çıkışa kavuşmuş.

Aracın bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler karbon fiberden üretilirken ön panjur, arka difüzör, cam çerçevelerinin kaplamaları, ön tampon altı parçası ve yan ayna muhafazaları da aynı madde kullanılarak üretilmiş. 22 inç çaplı jantlarla donatılan aracın tavanı siyaha boyanırken ön tamponuna direksiyonel sis farları eklenmiş.

Görsel modifikasyonun yanında motoru da elden geçirilen araçta bulunan yeni egzoz sistemi, hava filtresi ve motor kontrol ünitesi, turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli motorun gücünü 380 beygire yükseltiyor.

Volkswagen Tiguan


Volkswagen, küçük SUV modeli Tiguan'ın Çin pazarına özel uzun aks mesafeli versiyonunu tanıttı.

Ön kısmını, geçtiğimiz yıl bu pazar için makyajlanan Tiguan'dan alan aracın farları, ön panjur ve tamponu Avrupa'da satılan kardeşlerininkinden farklı.

Aks mesafesi 80 mm uzatılan Tiguan'ın boyuysa 113 mm uzayarak 4.54 metreye ulaşmış.

16 Haziran 2010 Çarşamba

MaxPower Chrysler 300C


İngiliz modifikasyon firması MaxPower, Chrysler'ın 300C modeli için geliştirdiği gövde kitini tanıttı.

Ön panjuru yenilenen aracın ön tampon altına, orta kısmında ek hava yarıkları açılan splitter eklenirken genişletilen ön çamurlukların arka kısımlarına da hava çıkışları açılmış. Yan etekleri büyütülen otomobilin arka kısmında, bir adedi cam üzerinde, diğeriyse bagaj kapağında iki adet spoiler bulunuyor.

Arka tamponunun alt kısmına bir difüzör eklenen otomobilin egzoz sistemi yenilenirken 21 inç çaplı jantları çift renkli olarak sunuluyor.

Ford Focus RS


Ford'un 305 beygir gücündeki Focus modeli RS, İngiltere'nin en sevilen sportif hatchback modelleri arasında yer alıyor. Bu ilgiyi ödüllendirmek isteyen Ford, İngiltere pazarında bu otomobil için WRC tarzında jantlar sunmaya başladı.

19 inç çaplı olan bu yeni jantlar ralli dünyasında çoğunlukla gördüğümüz gibi beyaz renge boyanmışlar. Araç ısmarlanırken yetkili satıcıdan alınan jantların takımı için istenen ekstra bedelse 500 Sterlin.

Kia Cee'd


Güney Kore merkezli üretici Kia, İngiltere'nin ardından Avrupa kıtasında satılan Cee'd modellerini de geri çağırdı.

Slovakya'da üretilen Cee'd'in ESP ile donatılan versiyonlarının fren sisteminde bir arıza olabileceğini belrten yetkililer 1 Nisan 2008 ile 30 Mart 2009 tarihleri arasında üretilmiş yaklaşık 56.000 aracı geri çağırdıklarını açıkladı.

Daha fazla teknik detaya girmeyen Kia, geri çağırılan otomobillerden yaklaşık 36.000 adedeinin onarım gerektireceğini tahmin ettiğini de açıkladı.

Opel Astra Sports Tourer


Opel, yeni Astra'nın station wagon modeli Sports Tourer'ı tanıttı. C sütununa kadar hatchback modelle aynı tasarım özelliklerine sahip olan otomobilin arkasıysa Insignia Sports Tourer ve Astra hatchback modellerinin bir karışımı gibi duruyor.

FlexFold adlı koltuk katlama sistemiyle donatılan ilk otomobil olan Astra Sports Tourer'da arka koltuk sırası, bagajda bulunan düğmelere basarak 60/40 oranında katlanabiliyor. Bu katlanma işlemi sırasında koltukların oturma zeminleri de ayarlanarak toplam 1.835 mm'lik uzunluğa sahip düz bir yükleme zemini elde edilebiliyor. Bagaj hacmi 500 litre olan otomobilin arka koltukları katlandığında bu hacim 1.550 litreye ulaşıyor. Aks mesafesi 2.685 mm olarak açıklanan otomobilin arka aks iz açıklığı 1.558 mm.

İç mekan tasarımı hatchback modellerinkinden farklı olmayan otomobilin toplam sayısı 8 adede ulaşan benzinli ve Diesel motor seçeneklerinin güçleri 95 ile 180 beygir arasında değişiyor. Aileye yeni eklenen turbo beslemeli benzinli motor 120 beygir güç üretiyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulacak olan bu motorun yanında aynı ünitenin 140 beygir güç üretebilen versiyonu da 6 ileri vitesli otomatik şanzıman seçeneğiyle sunulmaya başlandı.

Volkswagen Jetta


Volkswagen, merakla beklenen yeni Jetta'yı New York'ta tanıttı. 2010 Detroit otomobil fuarında sergilenen New Compact Coupé Hybrid konseptine benzeyen otomobilin gövdesinde Golf'ten alınan hiçbir parça kullanılmamış.

Önden büyütülmüş bir Polo'yu andıran otomobilin arkasında Audi modellerinden izler bulmak mümkün. Boyu 4.64, genişliği 1.78 ve yüksekliği 1.45 metre olan aracın boyu 9 cm uzarken aks mesafesindeki artış 7 cm'yi bulmuş. İç mekana 6.7 cm'lik diz mesafesi artışı olarak yansıyan bu uzama sonucunda sunulan ferahlık hissi de artmış.

Dışarısındaki tipik Volkswagen çizgileri iç mekanında da görülen aracın bu kısmı da ailenin diğer modellerini kullanmış müşterilere kendilerini evlerinde gibi hissettirecek gibi duruyor.

Jetta, Kuzey Amerika kıtasında dört motor seçeneğiyle sunulacak. Giriş modelinde 115 beygir güç üretebilen 2 litre hacimli bir motor kullanılacak olan otomobilin 2.5 litre hacimli motoru 170 beygir güç üretebilirken turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli motor 200 beygir gücünde. Araçta ayrıca 2 litre hacimli, 140 beygir güç üretebilen bir turbo Diesel motor da bulunacak.

Avrupa için altı adet motor seçeneği sunacak olan otomobilin 1.2 litre hacimli TSI motoru 105 beygir güç üretebilirken ülkemizde de oldukça popüler olacak gibi duran 1.4 litre hacimli TSI motor 160 beygir gücünde. Diesel motor seçeneklerinden 1.6 litre hacimli olanı 105 beygir güç üretirken 2 litre hacimli olan model 140 beygir gücünde. Güncel Jetta'da kullanılan 122 beygir gücündeki 1.4 litre hacimli TSI motor yeni modelde de bulunacakken A.B.D.'de tanıtılan 200 beygir gücündeki benzinli motor da Avrupa kıtasına gelecek.

1.2 TSI haricinde bütün modellerde 6 veya 7 ileri vitesli çift debriyajlı, yarı otomatik şanzıman (DSG) alınabilirken standart şanzıman 6 ileri vitesli bir manuel modelden oluşuyor. Avrupa'da BlueMotion paketiyle de alınabilecek olan otomobil bu versiyonlarında Start&Stop ve enerji geri kazanım sistemleriyle donatılacak. 1.2 TSI motorla donatılan BlueMotion'ın 100 km mesafede ortalama yakıt tüketimi 5.3 litre olarak açıklanırken 1.6 litre hacimli TDI motorla donatılmış model 100 km'de ortalama 4.1 litre mazot tüketerek boyu 4.6 metrenin üzerinde olan sedanlar arasında bir rekora imza atıyor.

Kia Picanto ve Cee'd


Kia'nin İngiltere kolu Picanto ve Cee'd serisini kapsayan bir geri çağırma operasyonu başlattığını açıkladı.

Buzlanmayı önleyici katkılar nedeniyle Picanto'nun yakıt sisteminde bulunan bazı lastik parçaların aşınıp yakıt sızdırabileceğini bildiren Kia, bu sorundan dolayı Kasım 2009 ile Şubat 2010 tarihleri arasında üretilmiş toplam 6.585 aracı geri çağırdı.

Cee'd, Pro Cee'd ve Cee'd SW modellerini kapsayan ikinci geri çağırma operasyonuysa 1 Nisan 2008 ile 30 Mart 2009 tarihleri arasında üretilmiş ve ESP ile donatılmış toplam 468 aracı içerisine alıyor. Bu araçlarda sorunun fren sisteminde olduğunu söyleyen Kia yetkilileri otomobillerin fren ana pistonlarının problemli olabileceğini belirtiyor.