23 Nisan 2016 Cumartesi

Infiniti QX Sport Inspiration


Infiniti, model ailesini genişletmeye devam edecekmiş gibi görünüyor. Japon üreticinin Çin'de tanıtacağı konsept, güncel QX60'ın biraz daha sportif versiyonu olarak seri üretime geçecek kardeşi olma yolunda ilerliyor.

Dik konumlanan ön panjur ve ince yapılı LED farları QX60'a göndermeler yapan araçta agresif bir görünüm sunan kaput, büyük jantlar, üst bölümü düzleştirilmiş geniş çamurluklar, genişletilmiş yan etekler, yan aynalar yerine kullanılan kameralar ve gizlenmiş kapı kolları dikkat çekiyor.


Sürpriz olmayan bir şekilde cam tavanla donatılmış olan konseptin C sütunu son dönem Infiniti SUV modellerinde olduğu gibi ön bölüme doğru girinti yapmış. QX60'tan daha kısa yapılı olan Sport Inspirationarka bölümde LED stoplar, spoiler, difüzör, çıkıntı yapmayan tampon ve büyük sayılabilecek egzoz çıkışlarına sahip.

İç mekanı da bir konseptten bekleneni veren otomobilde alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, metal pedal seti, büyük bir bilgi ekranı, asimetrik çizgiler ve sabit sırtlıklara sahip koltuklar bulunuyor.

Audi A6 ve A7


Alman üretici Audi, 2014 yılında makyajladığı A6 ve A7 ailelerini bir kere daha tazeliyor. Tahmin edileceği gibi tasarımda yer alan farklılıkları görebilmek için çok yakından bakılması gerekse de bazı seçenekler kendilerini daha kolay belli ediyor.


Yeni gövde renkleri ve jant tasarımları gibi beklenen farklılıkların ardından S Line paketinde tampon ve ön panjuru hafifçe elden geçirdiği görülen Audi, iç mekanda da yeni döşeme renkleri ve kaplamalar sunuyor. Butün araçlarda LED iç mekan aydınlatması standart olurken arka koltuk eğlence sistemi yerinden sökülebilen tabletlere kavuşmuş.

22 Nisan 2016 Cuma

Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo


Opel'in yeniden doğuşunu simgeleyen araçların başında Insignia geliyor. 2008 yılından bu yana üretimde olan otomobil hem Vectra ve Signum kardeşlerin, hem de aynı dönemde üretimden kalkan Omega'nın yerini doldurduğundan daha ilk etapta önemini belli ediyor. Farklı pazarlarda Vauxhall ve Holden isimleriyle de karşılaştığımız otomobilin Kuzey Amerika'da Buick Regal ismiyle satılan ikizi daha önce blogda konuğum olmuştu.

2013 yılında gördüğü makyajla birlikte daha seçkin bir görünüme kavuşan Insignia yakın zamanda yeni motor seçeneklerine de kavuştu. Türkiye pazarı için bu motorlardan en önemlisi olan 1.6 litre hacimli turbo Diesel ünite, otomatik şanzımanla eşleştirilmiş haliyle testime konuk oldu.

21 Nisan 2016 Perşembe

Oettinger Audi RS3 Sportback


Geçtiğimiz yıl 500 beygir güç üretebilen Volkswagen Golf modeliyle dikkatleri üzerine çeken modifikasyon firması Oettinger bu sefer de Audi'nin kompakt yarışçısı RS3 Sportback'in performansını inanılmaz seviyelere ulaştırmış.

Farklı boyut ve şekillerde alınabilen jantlar, güçlendirilen fren , alçaltılan süspansiyon ve yenilenen egzoz sistemleri dışında görsel olarak bir farklılık sunmayan otomobilin kaputu altındaysa harikalar yaratılmış.

Turbo beslemeye sahip, 2.5 litre hacimli motor ilk etapta 430 beygir güç, 625 Nm tork üretebilecek şekilde güçlenirken ikinci etapta 520 beygir güç, 680 Nm tork alınabilmiş. Üçüncü adımda 650 beygir güç, 750 Nm tork alınırken son etap modifikasyon işlemleri sonrası 750 beygir güç, 900 Nm tork elde edilebilmiş.

19 Nisan 2016 Salı

MANSORY Dawn


Rolls-Royce'un cabriolet modeli Dawn da Mansory'nin elden geçirdiği araçlar arasına katıldı. Yapılan modifikasyon çalışması sonrası elde edilen güç dikkat çekiciyken görünüm değişikliğinde aşırıya kaçılmaması sevindirici.

Ana hatlarında değişiklik yapılmayan otomobilde farklı desenlerde ızgaralar kullanılırken bu parçaların kontrast renklere boyandığı görülebiliyor. 22 inç çaplı jantlar, ön çamurluklar arkasına açılan havalandırma delikleri ve daha sportif bir görünüm sunan arka tampon farklılıkları tamamlıyor.


İç mekanda farklı renklerde deri döşeme ve paspaslar sunulabilirken ahşap ve metal kaplamalar da farklılaştırılabiliyor.

Asıl farklılığı kaputu altında yer alan otomobilin çift turbo beslemeye sahip, 6.6 litre hacimli v12 motoru 740 beygir güç, 1.000 Nm tork üretebilir hale gelmiş.

18 Nisan 2016 Pazartesi

Wimmer RS Volkswagen Polo R WRC Street


Üzerinde çalıştığı çeşitli süperspor otomobillerle dikkatleri üzerine çeken Wimmer RS'in bizlere bir sürprizi var. Üstelik bu küçük sürprizin sunduğu performans seviyesi de güçlendirilen diğer araçlardan eksik kalmıyor.

Dışarıdan bakıldığında gövde üzerinde kullanılan grafikler, hafifletilmiş 17 inç çaplı jantlar ve alçaltılmış süspansiyon sistemi gibi donanımlara sahip olduğu görülen aracın asıl farklılığı motor kaputu altında yaşanmış.


Hemen hemen her bölümünde değişiklik yapılan motor için sunulan modifikasyon kiti 10.200 Euro değerinde olsa da standart gücü neredeyse ikiye katlıyor. 420 beygir güç üretebilen otomobilin maksimum sürati 280 km/s'te sınırlandırılmış.