7 Kasım 2020 Cumartesi

Nissan Navara


Nissan'ın popüler pick up modeli Navara makyajlandı. Segmentte yer alan diğer modellerin aksine mekanik olarak bir yenilik sunmayan araca yeni donanım paketleri eklenirken iç mekanda da farklılıklar yaşanıyor.

Yüzü yenilenen Navara daha köşeli bir duruşa sahip. Yenilenen LED farlar, büyüyen panjur ve agresif hatlara sahip tamponun haricinde kaputun tasarımı da farklı. Yeni jant tasarımları haricinde LED ünitelere sahip stoplar ve üzerine model arması da işlenen kasa kapağı görünümün farklılaşmasını sağlamış.

İç mekanın genel hatları aynı kalmış olsa da binek Nissan modellerinde kullanılan üç kollu direksiyon simidi, daha büyük bir dijital ekrana sahip gösterge paneli ve yeni dokunmatik ekran yenilikleri oluşturmuş. Arka koltuklar için bir USB girişi sunan Navara'da bu kısımda havalandırma ızgaraları, katlanabilir kol dayanağı ve yana kaydırılabilir arka cam sunuluyor.

Kaputu altında bir yenilik olduğu duyurulmayan aracın 2.3 litre hacimli turbo Diesel üniteyle satılmaya devam etmesi bekleniyor. 190 beygir güç, 450 Nm tork üretebilen ünite 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilebilecek.

5 Kasım 2020 Perşembe

Toyota Mirai


Geçtiğimiz yıl seri üretime hazır konsept haliyle ortaya çıkan yeni nesil Toyota Mirai yollarda göreceğimiz haliyle karşımıza çıktı. Otomobilin hem iç hem de dış tasarımı bir yıl önce tanıtılan araçla aynı.

Lexus modellerini andıran çift katlı LED farlara sahip olan otomobilde dev bir ön panjur yer alıyor. Büyük jantlar ve açılı arka camla dinamik bir görünüm sunan otomobilin kısa tutulan bagaj kapağı da sportif duruyor. LED stoplar bagaj kapağında birleşiyor ve üstlerinde spoiler şekilli çıkıntı görülebiliyor.

İç mekanı da konsept aracın görünümünü yansıtan Mirai'de dijital gösterge paneli, sürücüye doğru açı alan dokunmatik ekran, asimetrik tasarımıyla dikkat çeken orta konsol, çift renkli deri döşeme ve orta konsola yerleştirilmiş vites kolu dikkat çekiyor.

182 beygir güç, 300 Nm tork üretebilen elektrik motoruna sahip olan Mirai arkadan itişli. Hidrojen yakıt pili kullanan otomobilin menzili 850 km olarak açıklanıyor. 50:50 ağırlık dağılımına sahip olan aracın maksimum sürati 175 km/s'te sınırlı.

4 Kasım 2020 Çarşamba

Renault Trafic


Renault, ticari araçlarını da makyajlamayı sürdürüyor. Henüz geçtiğimiz yıl güncellemelere kavuşan Trafic bu sefer daha büyük görsel farklılıklarla bizimle. Özellikle de iç mekanda.

Yenilenen LED farları artık daha küçük olan aracın kaputu üzerine de şeritler eklenmiş. Elden geçirilen ön panjur diğer Renault modelleriyle ortak görünümü korurken tampon da hafifçe rötuşlanmış. Aracın donanımına yeni jant seçenekleri de eklenmiş.

Asıl yeniliği iç mekanda sunan Trafic, daha önce eski Clio ile aynı olan konsol görünümünü yeni Clio'nunkiyle değiştirmiş. Daha sert hatlara sahip olan tasarımda büyüyen dokunmatik ekran, daha şık durn havalandırma kumandaları ve yenilenen kapı içi kumanda düğmeleri dikkat çekiyor.

2 litre hacimli turbo Diesel motoru artık 110, 150 ve 170 beygir güç üretebilen seçeneklere sahip olan araç 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulsa da 150 ve 170 beygir gücündeki araçlar yine 6 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla alınabiliyor.

Volkswagen Golf R


Volkswagen, en güçlü Golf'ü yeni nesline kavuşturdu. Yeni nesilde de eskisinin üstün özelliklerini sunmaya devam eden Golf R çok daha güçlü bir araç olarak karşımıza çıkmıyor olsa da bazı teknik yeniliklere sahip.

Agresif hava girişlerine sahip bir ön tamponla sportif duran otomobilde 19 inç çaplı jantlar, genişletilmiş yan etekler ve gri renkli yan aynalar kullanılmış. Daha da dinamik duran arka bölümdeyse çift parçalı spoiler, difüzör ve Akrapovič egzoz sisteminin dörtlü çıkışı görülebiliyor.

Modelin iç mekanında büyük bir sürpriz bulunmuyor. Sabit kafalıklara sahip, R logolu ön koltuklar, metal pedal seti, araca özgü grefiklere sahip ekranlar, R butonu ve daha sportif bir direksiyon simidi donanımlar arasına alınmış. 20 mm alçaltılan süspansiyon sistemi aynı zamanda sertleştirilen otomobilin mavi renkli fren kaliperleri, önde 358 mm çaplı disklerle eşleştirilmiş.

Kaputu altında 2 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motor barındırmaya devam eden Golf R, 320 beygir güç, 420 Nm tork üretebiliyor. Drift moduna sahip dört tekerlekten çekiş sistemi sunan otomobil Avrupa'da 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla satılacak olsa da bazı pazarlarda 6 ileri vitesli manuel şanzıman da sunulacak. Maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 4.7 saniyede ulaşabiliyor.