4 Kasım 2020 Çarşamba

Volkswagen Golf R


Volkswagen, en güçlü Golf'ü yeni nesline kavuşturdu. Yeni nesilde de eskisinin üstün özelliklerini sunmaya devam eden Golf R çok daha güçlü bir araç olarak karşımıza çıkmıyor olsa da bazı teknik yeniliklere sahip.

Agresif hava girişlerine sahip bir ön tamponla sportif duran otomobilde 19 inç çaplı jantlar, genişletilmiş yan etekler ve gri renkli yan aynalar kullanılmış. Daha da dinamik duran arka bölümdeyse çift parçalı spoiler, difüzör ve Akrapovič egzoz sisteminin dörtlü çıkışı görülebiliyor.

Modelin iç mekanında büyük bir sürpriz bulunmuyor. Sabit kafalıklara sahip, R logolu ön koltuklar, metal pedal seti, araca özgü grefiklere sahip ekranlar, R butonu ve daha sportif bir direksiyon simidi donanımlar arasına alınmış. 20 mm alçaltılan süspansiyon sistemi aynı zamanda sertleştirilen otomobilin mavi renkli fren kaliperleri, önde 358 mm çaplı disklerle eşleştirilmiş.

Kaputu altında 2 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motor barındırmaya devam eden Golf R, 320 beygir güç, 420 Nm tork üretebiliyor. Drift moduna sahip dört tekerlekten çekiş sistemi sunan otomobil Avrupa'da 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla satılacak olsa da bazı pazarlarda 6 ileri vitesli manuel şanzıman da sunulacak. Maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 4.7 saniyede ulaşabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder