26 Ağustos 2021 Perşembe

ACM City One


Küçük elektrikli şehir otomobillerinin sonu yakın görünmüyor. Son olarak Alman startup ACM (Adaptive City Mobility) de bu şartlara uygun modelini tanıttı. Aracın sökülebilir bataryaları uzun süreli kullanım için fırsat sunuyor.

Köşeli hatlarıyla dikkat çeken otomobil dar yapısıyla da şehir sokaklarında zorlanmayacak türden. Yuvarlak farlar ve arka bölümün tamamen bagaj kapağına ayrılmasını sağlayan çamurluk üzerine yerleştirilmiş stoplar da ilginç detaylar.

Opel, Mercedes ve Smart gibi üreticilerden alınan parçaları kullanan iç mekanda büyük sayılabilecek bir dokunmatik ekran bulunduran City One, sürücünün önünde cep telefonu için de bir bölüm sunuyor. Arka camları dışarıya doğru kanırtılarak açılabilen otomobil 400 litre bagaj hacmine sahip.

Arka koltuklar katlandığında 1.450 litreye genişleyen bagajda 380 kg yük taşınabiliyor. Ön kısımdan metal separatörle ayrılan yük bölümünün arkasında, bagaj kapağının üzerine, reklam gösterimi için 40 inçlik bir ekran yerleştirilebiliyor.

34 beygir güç üretebilen elektrik motoruyla 110 km/s maksimum sürate ulaşabilen otomobil 24 kWh kapasiteli bataryalara sahip. Bunun 10 kWh'lik kısmıysa bagaj zemini altına gizlenmiş ve kolayca sökülebilir çantalar halinde tasarlanmış. Bu sayede çantaların değiştirilmesiyle sürekli hareket halinde kalabilecek otomobil 240 km menzil sunuyor. Tavana eklenebilen batarya paketiyse 120 km ek menzil için yeterli oluyor.

Opel Rocks-e


Opel, sürpriz bir modelle karşımızda. Aslında tanıtılan araç zaten yabancı değil. 2020 yılında ortaya çıkan Citroën Ami'nin Opel logolu ikizi olan Rocks-e, birkaç yerde yapılan renk değişimiyle bir otomobilin nasıl farklı görünebileceğini gösteriyor.

Gövdenin çeşitli noktalarında Ami'nin sahip olduğu mavi renk görülebilse de Rocks-e'nin ön ve arka kısımlarında siyah ve neon sarısı da hakim. 14 inç çaplı jantların kapakları da görünümü daha heyecan verici hale getirmiş. Modelin ön ve arka gövde panelleri aynı.

Aynı olan bir diğer şeyse kapı menteşeleri. Bu nedenle birbirinin aksi yöne açılan kapılardan geçilen iç mekanda da Citroën'in aksine siyah ve sarı renkler kullanan Opel, basit ve aynı tasarımdan daha lüks görünen bir araç çıkarmayı başarmış.

2.41 metre boya sahip olan model 8 beygir güç üretebilen bir elektrik motoruna ve 5.5 kWh kapasiteli bataryalara sahip. Dört tekerlekli motosiklet olarak kayıtlara geçen model 45 km/s maksimum sürate ev 75 km menzile sahip.

25 Ağustos 2021 Çarşamba

Mercedes-Benz Citan


Mercedes, küçük ticari aracı Citan'ın yeni nesil örneklerini tanıttı. Eskiden olduğu gibi Renault Kangoo temelleri üzerine geliştirilen otomobilin iç mekanı, Mayıs ayında sergilenen EQT konseptini andırsa da dışarıda aynı agresiflik bulunmuyor.

Önden bakıldığında farklı panjur, tampon, kaput ve LED farlarıyla bir Mercedes olduğu belli olan Citan'ın yan görüümü, farklı jantları dışında Kangoo ile aynı. Arkadaysa LED stopların iç desenleri ve bagaj kapağının alt kısmında kullanılan karakter çizgileri aracı Fransız kardeşinden farklılaştırmış.

İç mekana geçildiğinde direksiyon simidi, dokunmatik ekran, gösterge paneli ve havalandırma ızgaraları gibi kısımlarda Mercedes dokunuşları bulunduğu görülebiliyor. Geriye kalan bölümlerdeyse Renault raflarından alınan parçalar kullanılmış.

İlk etapta tek gövde seçeneğine sahip olacak modelin uzun aks mesafeli seçenekleri de daha sonra piyasaya çıkacak. 2 Euro Palet alabilen 2.9 metreküp hacimli kasaya sahip Van seçenekte esnek separatör tercih edildiğinde 3.05 metre boyunda yükler taşınabiliyor. Aracın çekme kapasitesiyse 1.5 ton olarak açıklanıyor.

Kaputu altında tanıdık motorlar görev yapan Citan'ın 1.5 litre hacimli turbo Diesel ünitesinin 75, 95 ve 116 beygir güç üretebilen seçenekleri sırasıyla 230, 260 ve 270 Nm tork üretebiliyor. 1.33 litre hacimli benzinli motorsa 102 ve 131 beygir güç üretebilen iki versiyona sahip. Bu üniteler 200 ve 240 Nm tork üretebiliyor. Motor seçeneğine göre 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman tercih edilebiliyor. Aracın 285 km menzil sunan elektrikli seçeneğiyse 2022 yılında pazarda olacak.

24 Ağustos 2021 Salı

Volkswagen Jetta


2018 yılında yeni nesline kavuşan Jetta makyajlandı. Görsel olarak büyük farklılıklar sunmayan araç Avrupa pazarında satılmıyor olsa da bu tarafta kullanılan motorlara kavuşmaya devam ediyor.

Ana hatlarında bir değişim olmayan aracın ön panjurunda sunulan krom çıtalar farklılaşırken yeni ön tamponda yer alan dikey sis farları daha sportif bir görünüm sunuyor. Yenilenen jant tasarımları ve arka tamponun alt kısmının aldığı farklı şekil de diğer yenilikler.

İç mekanda yeni logoya kavuşan direksiyon simidi dışında büyük bir farklılık olmasa da kaput altında önemli bir güncelleme var. 1.4 litre hacimli TSI ünitenin yerini alan 1.5 TSI, 160 beygir güç, 250 Nm tork üretebiliyor. Bu ünite 6 ileri vitesli manuel veya 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabiliyor. 

GLI'ın kaputu altında görev yapan 2 litre hacimli ünitedeyse değişim yaşanmamış. motor 231 beygir güç, 350 nm tork üretebilmeye devam ediyor ve 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli DSG ile tercih edilebiliyor.

23 Ağustos 2021 Pazartesi

Hyundai Tucson 1.6 CRDI 4x4 Elite Plus


Hyundai'nin popüler SUV modeli Tucson yeni nesliyle Türkiye'de. Henüz hibrit seçeneklerinin satışına başlanmamış olsa da benzinli ve Diesel motorlarla önden veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilen aracın incelemeye konuk olan versiyonu, premium olmayan C-SUV segmentinde Diesel motor, otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemini birleştiren iki araçtan biri.