26 Ağustos 2021 Perşembe

ACM City One


Küçük elektrikli şehir otomobillerinin sonu yakın görünmüyor. Son olarak Alman startup ACM (Adaptive City Mobility) de bu şartlara uygun modelini tanıttı. Aracın sökülebilir bataryaları uzun süreli kullanım için fırsat sunuyor.

Köşeli hatlarıyla dikkat çeken otomobil dar yapısıyla da şehir sokaklarında zorlanmayacak türden. Yuvarlak farlar ve arka bölümün tamamen bagaj kapağına ayrılmasını sağlayan çamurluk üzerine yerleştirilmiş stoplar da ilginç detaylar.

Opel, Mercedes ve Smart gibi üreticilerden alınan parçaları kullanan iç mekanda büyük sayılabilecek bir dokunmatik ekran bulunduran City One, sürücünün önünde cep telefonu için de bir bölüm sunuyor. Arka camları dışarıya doğru kanırtılarak açılabilen otomobil 400 litre bagaj hacmine sahip.

Arka koltuklar katlandığında 1.450 litreye genişleyen bagajda 380 kg yük taşınabiliyor. Ön kısımdan metal separatörle ayrılan yük bölümünün arkasında, bagaj kapağının üzerine, reklam gösterimi için 40 inçlik bir ekran yerleştirilebiliyor.

34 beygir güç üretebilen elektrik motoruyla 110 km/s maksimum sürate ulaşabilen otomobil 24 kWh kapasiteli bataryalara sahip. Bunun 10 kWh'lik kısmıysa bagaj zemini altına gizlenmiş ve kolayca sökülebilir çantalar halinde tasarlanmış. Bu sayede çantaların değiştirilmesiyle sürekli hareket halinde kalabilecek otomobil 240 km menzil sunuyor. Tavana eklenebilen batarya paketiyse 120 km ek menzil için yeterli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder