22 Haziran 2018 Cuma

Chevrolet Blazer


SUV modellerin çok popüler olduğu günümüzde bu segmentlerde artık kullanılmayan bazı model isimleri bile geri dönüyor. Bunlar arasında yer alan Blazer, iki motor seçeneği ve ilginç tasarımıyla tanıtıldı.

Önden bakıldığında son zamanların popüler öğesi olan çift katlı farlara sahip olduğu görülebilen otomobilin dev ön panjuru Camaro modellerine de göz kırpıyor. Şişkin çamurluklar ve camların altına sabitlenmiş yan aynalar sportif bir duruş sergilerken jant çapları 18 ile 21 inç arasında değişiyor.


Karartılan sütunlar sayesinde tavanı gövdeye bağlı değilmiş gibi görünen Blazer'ın arkasında Infiniti QX60'ı andıran stoplar, şık bir spoiler, tampona entegre egzoz çıkışları ve 10 yıl kadar önce üretilen Mitsubishi modellerinin ön panjuruna benzer bir yapı dikkat çekiyor.

Camaro'ya olan benzerlik iç mekanda da devam ediyor. Opel modellerinde de görev yapan ve orta bölümü dijital olan gösterge panelinin yanında bulunan dokunmatik ekran ve aşağıya alınmış ince yapılı düğmelerle yuvarlak havalandırma kanalları tanıdık. Arka koltukların ileri geri hareket ettirilebilmesiyse bagajı büyütebiliyor.


Kaputu altında ilk etapta iki motor seçeneği bulunacak olan Blazer'ın 2.5 litre hacimli ünitesi 195 beygir güç, 255 Nm tork üretebilirken 3.6 litre hacimli V6, 309 beygir güç, 365 Nm tork üretebiliyor. Her iki motorda da 9 ileri vitesli otomatik şanzıman sunulurken iki veya dört tekerlekten çekişli seçenekler bulunacak. 2020 yılındaysa 2 litre hacimli, turbo beslemeye sahip ünite bizlerle olacak. Bu motor 230 beygir güç, 350 Nm tork üretebilecek.

20 Haziran 2018 Çarşamba

Jeep Renegade


Jeep'in geçtiğimiz haftalarda makyajlı yüzünü tanıttığı küçük modeli Renegade'in detayları da açıklandı. Araçta kullanılmaya başlanan küçük hacimli, benzinli motorlar en büyük yenilikler.


Dışarıdan bakıldığında farklı gövde renkleri ve çapları 16 ile 19 inç arasında değişen yeni tasarım jantlarıyla eski versiyonlarından ayrılan Renegade'de farklı bir ön tampon ve LED farlar da kullanıma alınmış.

İç mekanda yeni trim renkleri sunulurken orta konsol farklı yapısıyla dikkat çekiyor. Daha büyük bir dokunmatik ekrana sahip olan otomobilin havalandırma sistemi kumandaları da yenilenmiş. Ayrıca konsolun alt kısmında artık daha çok cep yer alıyor.


Kaput altındaki yenilikler arasında 1 ve 1.3 litre hacimli iki benzinli motor yer alıyor. Turbo beslemeli ünitelerden küçük hacimli olanı 3 silindire, 120 beygir güce ve 190 Nm torka sahip. 1.3 litre hacimli motorun 150 ve 180 beygir gücündeki örnekleri 270 Nm tork üretebiliyor.

1.6 ve 2 litre hacimli, turbo Diesel motorlarını da kullanmaya devam eden Renegade'de 6 ileri vitesli manuel, 9 ileri vitesli tam otomatik veya 6 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanlar sunuluyor.

Volvo S60


Volvo'nun merakla beklenen sedan modeli S60'ın yeni nesil örnekleri sonunda tanıtıldı. A.B.D.'de üretilen ilk Volvo modeli olacak bu otomobilin donanımında Diesel motorlar bulunmayacağı ilk başta açıklandı.

Aslında tasarım olarak büyük bir sürpriz sunmayan S60'ın ön bölümü, birkaç ay önce tanıtılan V60'ın aynısı. Diğer yeni nesil Volvo modellerinin şık farlarına sahip olan otomobilin donanım seviyesine göre tampon ve jantları farklılık gösterirken arka kısım S90'dan alınmış gibi duran LED stoplara sahip.


İç mekanda da diğer Volvo modellerine göz kırpan otomobilde dijital gösterge paneli, büyük dokunmatik ekran ve sade görünümlü yaşam alanı dikkat çekiyor. Aracın donanımına Bowers & Wilkins ses sistemi ve açılabilir panoramik cam tavan eklenebiliyor.


Kaputu altında ilk etapta 2 litre hacimli benzinli motorlar bulunacak olan S60'ta bu araçlar T5 ve T6 olarak adlandırılırken T6 Twin Engine AWD ve T8 Twin Engine AWD isimli şarj edilebilir hibrit araçlar sırasıyla 340 ve 400 beygir güç üretebilecek. İkinci motor seçeneği Polestar paketi sayesinde 415 beygir güce ve Brembo marka frenlere sahip olabilecek.

Audi A1 Sportback


Audi'nin en küçük hatchback modeli A1 Sportback yeni nesil örneklerine kavuştu. Büyük kardeşi A3 temellerini kullanan otomobil genişlerken donanım seçeneklerinde de zenginleşme göze çarpıyor.

Son dönem Audi modellerinin köşeli hatlarını taşıyan A1'e önden bakıldığında LED farlar, büyük panjur, S Line paketinde agresif bir tampon, kaput ve panjur arasına eklenmiş hava girişleri, çapları 15 ile 18 inç arasında değişen jantlar, siyah renkte alınabilen tavan, kalın bir C sütunu, LED stoplar ve yine sportif görünen arka tampon görülebiliyor.


Farklı donanım seçenekleriyle dış görünüm de değişebiliyor. 4.03 metre boya, 1.74 metre genişliğe ve 1.41 metre yüksekliğe sahip olan aracın bagaj hacmi de 335 ile 1.090 litre arasında değişiyor.

Köşeli hatları iç mekanda da devam eden A1'in farklı renk paketleri sayesinde bu bölüm biraz daha heyecan verici hale getirilebilirken dijital gösterge paneli ve sürücüye dönük olaran dokunmatik ekran gözlerden kaçmıyor. Ayrıca ortada yer alan havalandırma ızgaralarının da iki tarafa ayrıldığı görülebiliyor.


Kaputu altında 1, 1.5 ve 2 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motorlar görev yapan otomobilin sunduğu güç 95 ile 200 beygir arasında değişiyor. 6 ileri vitesli manuel, 6 veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanlar bu ünitelerle birlikte alınabiliyor.

18 Haziran 2018 Pazartesi

Ferrari 488 Pista


Ferrari 488 ailesinin en güçlü üyesi Pista'ya özel bir seçenek geliyor. Şimdilik tek örnek olan otomobil gelecekte seri üretime alınacak olsa da sadece markanın motorsporları ile içli dışlı olan müşterilere sunulacak.

Alessandro Pier Guidi ve James Calado'yu 2017 FIA WEC şampiyonasında birinciliğe taşıyan 51 numaralı otomobili örnek alan modelde bu şampiyonayı ve aracı hatırlatan birçok grafik kullanılmış. İtalyan bayrağı renginde şeritler, daha agresif aerodinamik parçalar ve yeni jantlar da unutulmamış.


Tamamen Alcantara kaplı iç mekanda yine İtalyan bayrağı renklerinde vites değiştirme kolları ve koltuk sırtlıkları bulunurken Kaputun altında görev yapan çift turbo beslemeli, 3.9 litre hacimli V8 motorun 720 beygir gücü ve 770 Nm torkunda bir değişiklik yaşanmamış.

17 Haziran 2018 Pazar

Singulato iS6

 

Çin'in uyguladığı farklı kanunlar sayesinde ülkede her geçen gün farklı bir elektrikli otomobil üreticisi doğuyor. Bunlardan bir tanesi de iS6 isimli SUV modelle ortaya çıkan Singulato oldu.

7 kişilik bir SUV olan otomobilin ön bölümünde farklı tasarımlı LED farlar bulunurken hatların genel olarak yuvarlak olduğu söylenebilir. Yan bölümde çok katlı bir yapı oluşturan çizgiler dikkat çekerken hemzemin kapı kolları ve küçük sayılabilecek jantlar gözden kaçmıyor.


Arka kısımda dinamik bir görünüm sunan konseptin yatık bagaj kapağının üstünde bir spoiler bulunurken altında bir ekran ve LED stoplar görülebiliyor. Tamponun alt kımsındaysa küçük de olsa bir difüzör bulunuyor.

İç mekanında üç koltuk sırası sunan otomobilde metal pedal seti, dijital gösterge paneli, alt kısmı düzleştirilmiş, iki kollu direksiyon simidi ve yatav veya diket olarak kullanılabilen büyük bir dokunmatik ekran kullanılmış.


Cam tavana sahip olan iS6'nın ön camı da normalden büyük tasarımıyla dikkat çekiyor. Deri döşeme ve metal trim parçalarıyla dikkat çeken otomobilin farklı tasarım özelliklerinden bir tanesi de çift katlı bir çekmece olarak ortaya çıkan torpido gözü.

Bir çift elektrik motoruna sahip olan konsept 350 beygir güç, 580 Nm tork üretebiliyor. Pillerinin kapasitesi belli olmasa da menzili 400 km olarak veriliyor.