30 Mart 2020 Pazartesi

Volkswagen Caravelle Bulli Comfortline


Volkswagen'in popüler 8+1 ticari aracı Caravelle makyajlandı. İlk bakışta neyin değiştiğini anlamak zor olsa da özellikle iç mekana geçildiğinde yenilikler daha kolay bir şekilde fark edilebiliyor. 2020 yılında, ilk etapta tek motor seçeneğiyle sunulan modelin donanımına ilginç eklemeler olmuş. Peki araç eskisiyle karşılaştırıldığında ne durumda? Cevabı incelememizde.

BMW X2 sDrive18i M Sport X


Şu anda BMW'nin X1'den X7'ye kadar uzanan uzun bir SUV model listesi bulunuyor. Bu konuda en çok seçenek sunan markalardan biri olan Alman üreticinin X2'si de listede yer alanlardan en küçüğü. X1'in daha dinamik görünümlü fakat daha az pratik kardeşi olarak tanımlayabileceğimiz araç 2020 yılında Türkiye'ye benzinli motoruyla getirilmiyor olsa da elimize geçen benzinli versiyonu geri tepemezdik.

Ford Ranger Wildtrak


Ford'un Ranger modeli Türkiye'de satılan pick up modelleri arasında en popülerlerden bir tanesi. Makyajı öncesinde bazı büyük kusurları bulunan aracın güncellemeyle birlikte çok daha iddialı olması iştahımı kabartmadı değil. Görünümünde büyük bir farklılık olmasa da motor ve şanzımanında büyük yenilikler yapılan Ranger Wildtrak birden segmentin en makul seçeneklerinden biri haline geldi. Bana da aracı incelemek kadı.

Škoda Superb 1.5 TSI Prestige


Škoda'nın, bulunduğu segmentlerde alınabilecek en "mantıklı" araç olması rakiplerini zorluyor. Bu segmentlerden bir tanesi de D. Burada birçok üreticinin yanında ana marka Volkswagen'in de ensesinde bulunan Škoda'nın en lüks aracı Superb bugün konuğum. Araç, 1.5 litre hacimli, benzinli motorla donatılmış ve bu motorla sunulan en üst paketin üzerine bir sürü de opsiyon eklenmiş.

Genesis G80


Premium segmentte daha da ileriye gitmek isteyen Genesis ürün gamını güncel tutmaya çalışıyor. Bu nedenle dört yıl önce piyasaya çıkan G80'i yeni nesline kavuşturan üretici bu modeli, diğer yeni nesil araçlarıyla ortak görünüme kavuşturmuş.

Önden bakıldığında, çift katlı farları ve büyük ön panjuruyla küçültülmüş bir G90'ı andıran otomobilin yan bölümünde işler değişiyor. Farlardan stoplara kadar uzanan karakter çizgisi, 20 inç çaplı jantlar, ön çamurluklara yerleştirilen çift katlı sinyaller ve arkaya doğru alçalan tavan yapısı çok daha dinamik bir araç ortaya çıkarmış.


Yatık arka cam ve kısa bagaj kapağıyla Audi A7 Sportback'e göz kırpan otomobilin stopları da çift katlı. Ön panjurun şeklini andıran çift egzoz çıkışı ve bagaj kapağına eklenen ince spoiler detayları tamamlıyor. 4.995 mm boya, 1.925 mm genişliğe ve 1.465 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi 3.010 mm.

İç mekanda da yeni nesil Genesis modellerini örnek alan G80'de dört kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve geniş bilgi-eğlence ekranı gibi donanımlar yer alıyor. Farklı renk seçenekleriyle alınabilen iç bölümde havalandırma ızgaraları inceltilirken düğme sayısı azaltılmış. Vites kolu da yerini çevirmeli selektöre bırakmış.


Kaputu altında hacmi küçülen ve turbo beslemeye kavuşan motorlar bulunan otomobilin 2.5 litre hacimli ünitesi 304 beygir güç, 421 Nm tork üretebilirken 3.5 litre hacimli V6, 380 beygir güç, 530 Nm tork değeri sunabiliyor. 2.2 litre hacimli Diesel ise 210 beygir güç, 441 Nm torka sahip. Arkadan itişli veya dört tekerlekten çekişli olacak alınabilecek otomobiller önceki nesil modellere göre 110 kg daha hafif.

Honda Avancier


COVID-19'un etkisi geçmeye başlar başlamaz Çin'den yeni araç tanıtımı haberleri gelmeye başladı. Bize ulaşan ilk yenilik, Honda'nın ülkede sattığı en lüks SUV olan Avancier'ın makyajı oldu.


Ön panjuruna yatay şeritler eklenen otomobilin ön tamponu da biraz daha derli toplu bir görünüme kavuşmuş. Yeni jantlar ve gövde rengi seçeneklerine de kavuşan SUV'de kullanılan stopların da tasarımı yenilenmiş. Bu değişiklikler sonucunda boy 4.858 mm'ye ulaşmış.


İç mekanda, yeni yazılımına kavuşan bilgi-eğlence ekranı haricinde metal pedallar, farklı trim parçaları ve döşeme seçenekleri bulunuyor. Temassız şarj istasyonu, yokuş iniş yardımcısı ve elektrikli bagaj kapağı donanımlar arasına eklenmiş.


Kaputu altında 1.5 ve 2 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motor seçenekleri sunan araç sırasıyla 196 ve 276 beygir güç üretebiliyor. İlk ünite CVT ile sunulurken ikincisinde 9 ileri vitesli otomatik şanzıman bulunuyor. Ayrıca büyük hacimli motor dört tekerlekten çekiş sistemiyle de alınabiliyor.