30 Mart 2020 Pazartesi

Genesis G80


Premium segmentte daha da ileriye gitmek isteyen Genesis ürün gamını güncel tutmaya çalışıyor. Bu nedenle dört yıl önce piyasaya çıkan G80'i yeni nesline kavuşturan üretici bu modeli, diğer yeni nesil araçlarıyla ortak görünüme kavuşturmuş.

Önden bakıldığında, çift katlı farları ve büyük ön panjuruyla küçültülmüş bir G90'ı andıran otomobilin yan bölümünde işler değişiyor. Farlardan stoplara kadar uzanan karakter çizgisi, 20 inç çaplı jantlar, ön çamurluklara yerleştirilen çift katlı sinyaller ve arkaya doğru alçalan tavan yapısı çok daha dinamik bir araç ortaya çıkarmış.


Yatık arka cam ve kısa bagaj kapağıyla Audi A7 Sportback'e göz kırpan otomobilin stopları da çift katlı. Ön panjurun şeklini andıran çift egzoz çıkışı ve bagaj kapağına eklenen ince spoiler detayları tamamlıyor. 4.995 mm boya, 1.925 mm genişliğe ve 1.465 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi 3.010 mm.

İç mekanda da yeni nesil Genesis modellerini örnek alan G80'de dört kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve geniş bilgi-eğlence ekranı gibi donanımlar yer alıyor. Farklı renk seçenekleriyle alınabilen iç bölümde havalandırma ızgaraları inceltilirken düğme sayısı azaltılmış. Vites kolu da yerini çevirmeli selektöre bırakmış.


Kaputu altında hacmi küçülen ve turbo beslemeye kavuşan motorlar bulunan otomobilin 2.5 litre hacimli ünitesi 304 beygir güç, 421 Nm tork üretebilirken 3.5 litre hacimli V6, 380 beygir güç, 530 Nm tork değeri sunabiliyor. 2.2 litre hacimli Diesel ise 210 beygir güç, 441 Nm torka sahip. Arkadan itişli veya dört tekerlekten çekişli olacak alınabilecek otomobiller önceki nesil modellere göre 110 kg daha hafif.

1 yorum:

  1. jantlar ve renk rüküş göstermiş dışını. ama iç tasarımının gideri var.

    YanıtlaSil