8 Ocak 2021 Cuma

Jeep Grand Cherokee L


Jeep, Grand Cherokee'nin üç koltuk sıralı seçeneğini tanıttı. 2020 yılının Eylül ayında ortaya çıkan Grand Wagoneer'in tasarım çizgisinden devam ettiği görülen otomobil, iki koltuk sıralı güncel Grand Cherokee ile birlikte üretilecek.

Önden bakıldığında Grand Wagoneer'dan farklı görünmeyen otomobilde ince ön panjur ve LED farlar kullanılırken tamponda geniş bir hava girişi bulunuyor. Çamurluklarının üst kısımları düzleştirilmiş olan modelde 20 inçe kadar çap sunan jantlar görev yapıyor. Arkadaysa spoiler, ince LED stoplar ve kısa tutulan tamponun köşelerine gizlenmiş egzoz çıkışları bulunuyor.

Üç koltuk sırası sunan iç mekanı modern görünen Grand Cherokee L'de dijital gösterge paneli, 3 kollu direksiyon simidi, 3 koltuk sırası için de hava üfleçleri, geniş sayılabilecek ve havalandırma kumandalarını da içine alan dokunmatik ekran ünitesi ve 19 hoparlöre sahip McIntosh ses sistemi gibi donanımlar bulunuyor.

Kaputu altında tanıdık motorlara yer veren Jeep, 3.6 litre hacimli V6'dan 295 beygir güç, 350 Nm tork alabilirken 5.7 litre hacimli V8, 362 beygir güç, 530 Nm tork alıyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi osiyonel olarak sunulurken 8 ileri vitesli otomatik şanzıman standart. Ayrıca araçlarda seviye ayarlı adaptif süspansiyon sistemi de alınabiliyor.

6 Ocak 2021 Çarşamba

Kia Ceed ve XCeed


Kia, yeni logosuyla birlikte Ceed ve XCeed ailesinin yeni motor seçeneklerini tanıttı. ProCeed artık tek motor seçeneğiyle satılacak ve turbo Diesel motora 48 Volt hafif hibrit yardımcı eklenecek.

ProCeed haricinde kalan modellerde kullanılan 1 litre hacimli, benzinli ünite 120 beygir güç, 172 tork üretebiliyor ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanla eşleştiriliyor. 136 beygir güç üretebilen, 1.6 litre hacimli turbo Diesel motor 48 Volt desteğiyle manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla alınabiliyor.

Aynı iki şanzıman seçeneği, 1.4 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motorun yerine geçen 1.5 litre hacimli motor için de sunulmakta. Bu ünite 160 beygir güç, 253 Nm tork sunabiliyor ve bütün gövde seçeneklerinde görev yapıyor.

Singer ACS


Ürettiği Porsche 911 restomod modellerle otomobil markaları arasında özel bir yere sahip olan Singer yeni aracını tanıttı. İsmi açıklanmayan bir müşteri için iki örneği üretilecek olan otomobil 959 ve 911 Safari'ye göz kırpıyor.

ACS'e ilk bakışta bile farklı bir araçla karşı karşıya olduğumuzu anlıyoruz. Ana hatları bir 911 olsa da çok daha yüksek yapı, geniş çamurluklar, neredeyse yok edilen tamponlar, 16 inç çaplı, dövme jantlar ve araziye uygun lastikler modelin asıl amacını belli ediyor.

Tabanı 5 mm kalınlığında alüminyum korumaya sahip olan ACS'te, her köşede çift amortisörlü süspansiyon sistemi, sökülebilir çamurluklar, dört pistonlu kaliperlere sahip frenler, ek havalandırma giriş ve çıkışlarıyla ortaya yerleştirilmiş çift egzoz çıkışı dikkat çekiyor.

İç mekanı oldukça modern görünen otomobilde tam boy takla kafesi, dijital göstergeler, üç kollu direksiyon simidi, yarış koltukları, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve hidrolik el freni gibi donanımlar bulunuyor.

964 kasa kodlu Porsche 911 temellerini kullanan otomobilin çift turbo beslemeye sahip, 3.6 litre hacimli, 6 silindirli Boxer motoru 450 beygir güç üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 5 ileri vitesli, sıralı şanzıman da standart donanımda yer alıyor.