12 Kasım 2020 Perşembe

Porsche 911 ve Macan Vision Safari


Porsche, uzun süredir gizli saklı kalan konseptlerini birden bire herkesle paylaşmaya karar verdi. Markanın birçok farklı modelini temel alan bu tek örnek araçlar arasında iki tanesi arazide yarışmak için hazırlanmış.

2012 yılında, 991 kodlu 911 temelleri üzerine geliştirilen 911 Vision Safari, aracın 70'li yıllarda Safari rallisinde kaydettiği başarıları kutlamak amacıyla geliştirilmiş. Yükseltilmiş süspansiyon sistemi, kalın yanaklı lastikler ve genişletilmiş çamurluklara sahip olan modelde büyük sabit spoiler, dörtlü egzoz çıkışı, difüzör ve bütün gövde parçalarının alt bölümüne eklenmiş korumalar dikkat çekiyor.

Port bagaj raylarına da sahip olan bu 911 konsetinin tavanında LED spotlar yer alıyor. Ayrıca ön tampona da sis farları eklenmiş. Ralli kokan iç mekana eklenen ilginç detaylardan birisi de yolcuların kaskları içerisine hava yönlendiren ve motor soğutma sisteminin pervanelerini kullanan serinleme aparatı.

Vision Safari armasını kullanan ikinci konseptse Macan temelli. Yine genişleyen çamurluklar ve daha bütük lastiklerle karşımıza çıkan araç aslında birebir boyutlu bir model. Üç kapılı gövdeye sahip olan bu özel Macan'da ön çamurluklar arkasına açılmış hava çıkışları, tavana eklenen spotlar, metal depo kapağı, hemzemin kapı kolları ve büyük spoiler gibi detaylar göze çarpıyor. Bu konseptse 2013 yılında ortaya çıkmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder