13 Kasım 2020 Cuma

Porsche 960 Turismo ve Renndienst


Porsche'nin senelerdir saklı tuttuğu konsept otomobillerini tanıtma işlemi tamamlandı. Alman markanın ortaya çıkardığı son ikili, hem serinin en kullanışlıları hem de bir tanesi seri üretime, değişerek de olsa geçmiş durumda.

960 Turismo veya Vision Turismo olarak tanınan araç aslında 918 Spyder'ın yumuşak hatlarını taşıyan dört kapılı bir otomobil olarak tanımlanabilir. Büyük farlar, şişkin çamurluklar ve tek bijona sahip dev jantlarla sportif görünen otomobil hemzemin kapı kolları ve şık aynalara da sahip.

Tasarım aşamasında motorun nerede olabileceği bilinmediğinden arkada konumlandırılabilmesi için yanlarda ve arka camın altında hava girişleri açılan model seri üretime Taycan olarak geçtiğinden motor yerleşimi problemi de ortadan kalkmış oldu. Konseptin basık arka bölümünde ince hatlı LED stoplar, difüzör ve şık egzoz çıkışları görülebiliyor.

Porsche için çok farklı bir konsept olan Renndienst aslında serinin sonlanması için mükemmel bir araç. Yuvarlak hatlara sahip bir van olan bu konsept, köşelere yerleştirilen lastikler ve şişkin çamuruklarıyla sportif karakterini ortaya koyuyor.

Büyük ön cam, yan aynalar yerine geçen kameralar, yanlara eklenen deflektörler, arkaya doğru alçalan cam tavan, bu tavanın bitimine şık bir şekilde entegre edilen spoiler, şık jantlar ve ince uzun LED stoplar modelin dikkat çeken diğer detayları.

Elektrikli bir araç olan Renndienst'in iç mekanında ilginç bir oturma düzeniyle karşılaşılıyor. 5 kişilik araçta sürücü ortada oturuyor. İkinci ve üçüncü koltuk sıralarındaysa ikişer adet tekli koltuk yer alıyor.

2 yorum: